Pratik, lezzetli, pırasalı yemek

Meyaneli Pırasa yemeği

Aşure

IMG_5905

Hareli Kek

IMG_4711

Tavuk Kalamar

Tavuk Kalamar

Çikolata Soslu Elmalı Kek

elmalı kek

Carota Dolce - Havuçlu Tatlı




Tarif Afiyetle Dergisine ait. İsmi orada bu şekilde geçiyordu.
Ben havuçlu tatlı diye de ekleme yaptım:)

Bu tarifi sene basında yapmıştım sanırım.
Geçen hafta yine yaptım ve karşı komşuma verdim içinde havuç olduğunu bilmiyordu ve Balkabağı var sanmış.

Üzerine bol ceviz serperek yiyiyorum ben, tadı bu şekilde daha iyi oluyor...

Tarifi yapmam yarım saatimi alıyor...



Malzemeler
500 gr havuç
3 SB süt
2 ÇK un
1 ÇK margarin
2 ÇK nişasta
1 SB şeker
2 ÇK pekmez
1 çay bardağı ceviz veya fıstık
1 çay bardağı süt

Yapılışı
· Havuçlar rendelenir
· Tencere koyun ve 3 su bardağı süt ilave edin
· Kısık ateşte havuçlar sütü çekene kadar pişirin
· Daha sonra içine şeker, margarin ve pekmezi ilave edin
· Diğer tarafta nişasta ve unu 1 çay bardağı sütle yumuşatın ve pişmekte olan havucun içine yavaş yavaş ilave edip karıştırarak 5 dk. Daha pişirin.
· Pişip koyulaştıktan sonra sonra servis kabına alın , üzerini düzeltin ve ceviz veya fıstık serpin.
· Ilınınca buzdolabına koyun ve soğuk olarak servis yapın.

Afiyet Olsun
Figen



Notlarım;
Ben sütün tamamının çekilmesini beklemedim. Yani süt azaldı ve karıştıracak kıvamda iken koyulaşmaya yüz tuttuğunda diğer malzemeleri ilave ettim.
Sanki cok koyulaşınca içine girecek olan un ve nişasta bir çay bardağı sütü kaldırmaz gibi geldi ve bence iyi oldu .Diğer türlü çok koyulaşmasını bekleseydim daha koyu ve pelte tarzında bir tatlı olacaktı ki ben böyle sevmiyorum . Biraz homojen olsun istiyorum. Siz zevkinize göre yapabilirsiniz.

Bu tarif için Küçük Kare Borcam tam geliyor.

Üzerine ceviz çookk yakıştı. Adeta cevizsiz tatlının tadı değişiyor..
Dolaba girdikten yarım saat sonra kıvamına geliyor ve soğuk olarak çok lezzetli.

9 kişi ne demiş, ne sormuş:):

Sibel dedi ki...

Figenciğim ne güzel bir tatlı bu böyle. Eline sağlık canım. Gerçekten de balkabaklı bir tatlı gibi görünüyor:)

şule dedi ki...

figencim merak ettim tadını bir dilim alayım ben de :) ellerine sağlık..

Tülin dedi ki...

Ellerinize sağlık, meyveli tatları severim. Sanırım elma, armut ya da ayva ile de yapılabilir gibi geliyor bana. Ne dersiniz? Tülin

yemekvebiz dedi ki...

Sibel cim teşekkür ederim canım:)

Şule hemen atla gel canım:))

Tülin aslında değişik bir fikir inan hiç aklım agelmemişti bu şekilde?
Olabilir hatta ayva ile cok hos olur . Armut erir içinde ama elma ve ayva ? bak ayva ilede deneyecegim onumuzdeki hafta yazarım yine elimde ayvalar varken:)
önerin için teşekkür ederim,
Sevgilerimle

Figen

Se

tuhfe dedi ki...

Ellerine saglik Figen. Iyi ki asgiya not yazmissin bence de sutun tamaminin cekmemesi daha iyi fikir. Cok koyu olmaz senin de dedigin gibi. Bu havuc nasil nimettir ki her yerde kullaniliyor ve ayri bir tat veriyor.

Adsız dedi ki...

Figencim, ellerine sağlık. Tadını çok merak ettiğim için haftasonu hemen denedim. Yiyen herkes çok beğendi. Çok hafif ve lezzetli, ayrıca ceviz canavarı olduğum için daha da bir güzel. Melek

yemekvebiz dedi ki...

Tuhfe ciğim evet haklısın havuç ne kadar farklı yerlerde kullanılabiliyor ? Teşekkür ederim,

Melek cim:) Hosgeldin, deneyip begenmenize sevindim güzel oğluşunda yemiştir inşallah:))
Teşekkürler yorum bıraktıgın için

Sevgilerimle
Figen

Adsız dedi ki...

Tarifi annemle beraber seçtik ve şu an yiyoruz:)) Çook çok süper!!

yemekvebiz dedi ki...

İsimsiz misafir hosgeldiniz:)
Ne guzel sevgili annenizle secip yapmanız, ustelik te begenip yorum bırakmanız, cok teşekkür ederim, afiyet olsun,
Ve ellerinize saglık,
Annenize selamlar,
Figen