Pratik, lezzetli, pırasalı yemek

Meyaneli Pırasa yemeği

Aşure

IMG_5905

Hareli Kek

IMG_4711

Tavuk Kalamar

Tavuk Kalamar

Çikolata Soslu Elmalı Kek

elmalı kek

Kirmizi Pancarlarim

Merhaba

Benim cok sevdigim sebzelerden biridir kirmizi pancar, her mevsimde kolaylikla bulup pisirebildigim bir sebze olmasi sebebi ile buzdolabimdan eksik olmaz.















Bugun bloga yerlestirirken kucuk bir arastirma yaptim kirmizi pancar hakkinda, vucudumuz icin gercekten faydali bir sebze oldugunu sizlerede iletmek istedim,
100 gr pişirilmiş ve suyu süzülmüş kırmızı pancarda 32 kalori, 1.1 gr protein, 7.2 gr karbonhidrat, 0.1 gr yağ, 0.5 mgr demir, 0.8 gr lif, 23 mgr. fosfor, 0 kolestrol, 208 mgr potasyum, 43 mgr sodyum, 23 mgr magnezyum, A, B1 B2, B3 ve C vitaminleri ile folik asit bulunur. Kırmızı pancar yüksek oranda potasyum içerdiği için yüksek tansiyonu düşürücü etkisi vardır. İçerdiği yüksek oranlı lifiyle bağırsaklara iyi gelir ve iştah açıcı özelliği bulunur. Karaciğer ve safra kesesine iyi gelir, üreme fonksiyonlarına, kemik yapısına ve glikoz metabolizmasına katkıda bulunur.


Ben bugun size pancar ile yaptiklarimi sunmak istedim, yapimi basit lezzeti mukemmel, istediginiz kadar kirmizi pancari alin, sert bir firca ile bol suyun altinda yikadiktan sonra tencereye su koyup pancarlari ilave edin ve haslayin, eger tursu olarak kullanmayacaksiniz kirmizi pancarlari cok pisirmenize gerek yok, haslama isleminden sonra soguk suyun altina tutun, elinizle uzerindeki kabuklu tabaka hemen cikacaktir, sonra onlari kucuk kucuk dograyin,
tavaya 3 yemek kasik zeytinyag ilave edin,
sonra bir adet sogani yemeklik dograyip
biraz cevirin, sonra dogramis oldugunuz pancarlarida icine atin, tuz ve karabiber ilave edin, tencerenin kapagini kapatin altini kisin, soganla birlikte kavrulduktan sonra dilerseniz uzerine yumurta kirin veya dilerseniz servis tabaginiza alinca uzerine sarimsakli yogurt dokun, tercih sizin.
















Pancar tursusu yapacaksaniz biraz daha fazla haslamalisiniz, tursuyu yapacaginiz kavanoz kadar suyu kaynatin, sogutun, sonra sarimsaklarinizi soyup hazirlayin, olcu olarak
1 kg pancar icin ben 5 dis sarimsak kullaniyorum,

yarim su bardagi elma sirkesi ve tuz. Sarimsaklari dilimliyorum ben, tuzu, sirkeyi kaynamis ilimis su ile karistiriyorum, pancarlariminda kabuklarini soyup dilimliyorum, kavanoza yerlestiriyorum, sonrasinda hazirlanmis suyu ilave ediyorum, birkac gun bekledikten sonra yiyebildigimiz kolay bir tursu bu sebeple her sofrada cikariyorum ben, faydalarinida dusununce, yememek olmaz degil mi?
Umarim sizlerde benim kadar seviyorsunuzdur pancari...

Afiyet Olsun.

Zeynep T.

11 kişi ne demiş, ne sormuş:):

nihan dedi ki...

Merhaba Zeynep,
Bayılırım pancar turşusuna sende çok pratik anlatmışsın denemek istiyorum inşallah yapabilirim. Sevgili Zeynep ben de aranıza yeni katıla bir bloggerım benim de blogumu yemek sitene eklersen çok sevinirim. Teşekkür ederim.
Nihan.
www.yemekyapmak.blogspot.com
blogumun adı: yemek keyfi

ycurl dedi ki...

zeynep abla,
supersin ben pancari cok severim. Hele tursusuna bayilirim. Ama burada pancar satiliyor mu?

Doruk dedi ki...

Rengine ne demeli, muhteşem değil mi?
Ellerine sağlık, Zeynep!

Tuhfe dedi ki...

Pancar bizim evde pek kabul görmedi.Genel olarak turşu yapmayı da tutturamadım zaten! ama senin pancarlar bana "haydi yılma biraz daha gayret" dedirtecek güzellikteler :) Tariflerin ilginç yumurtalı olanı denemek isterim, çok teşekkürler Zeynep abla ellerine sağlık, çok güzel bilgiler vermişsin ayrıca.

*pancarla dekore edilmiş salata fotoğrafım yayınlanmak üzere sıra bekliyor.

ZeYNeP dedi ki...

Merhaba Nihan,
Blogun hayirli olsun, bugun yerlestirecegim linkini, Yemekbiz bloguna seve seve, ziyaretin icin tesekkur ederim, gercekten yapimi kolay, yemek icinde uzun sure beklemeye gerek kalmayan bir tursu, denersen haberim olsun,
sevgilerimle,
Zeynep

ZeYNeP dedi ki...

Sevgili Ycurl,
burada tum marketlerde bulabilirsin, Kroger'de, Randalls'da BEET olarak geciyor adi, eger evinin yakininda uzakdogu marketi varsa orada da bulursun, zira ben oradan aliyorum, fiyat olarak daha uygun, demetler seklinde satiyorlar,
hazir kutularda da var ama kutudaki seyleri kullanmayi sevmiyorum, alip yikayip haslamak en guzeli, kolay gelsin yaparsan eger...
Sevgilerimle,
Zeynep

ZeYNeP dedi ki...

Sevgili Burcu, bende cok seviyorum bu rengi, tesekkur ederim,

Sevgili Tuhfe, tursu olarak belki sever senin ev ahalisi, faydalari gercekten cok iyi, kavurmali cok seviyorum ben, denersen haber ver..

sevgilerimle,
Zeynep

bilginc dedi ki...

pancar tursusunu ilk kez yillar once teyzemin sofrasinda tatmis ve bayilmistim.hala ne zaman teyzeme yemege davetli olsam sofrasina pancar tursusunu mutlaka koyar..
pancarin yemegini ise ilk kez burada goruyorum..eminim ki lezzeti de tursusu kadar guzeldir..
eline saglik...

ZeYNeP dedi ki...

Sevgili bilginc,
denersen eminim sevecegin bir lezzet olacak senin icinde,
tursusu benimde hep dolabimda hazirdir,
sevgilerimle,

zeynep

YesilErik dedi ki...

Zeynepcim, bu tursu tarifin ayni anneminkisi :) Cok severim ben pancar tursusu, hele o rengi yok mu.

pınar dedi ki...

eline sağlık zeynep. ben de çok severim pancar turşusunu. bir de pancar turşusunu minik doğrayıp yoğurtla karıştırırım. yoğurt pancarın rengini alır ve çok güzel görünür.