Havuçlu Çörek
Bu tarif, Elmalı Kareler i yaptığım hafta yapılmıştı..Henüz yayınlayabiliyorum.
O gün bana ziyarete gelen arkadaşım Deniz daha çok tuzlu seven biriydi ve ben özellikle yaptım bu tarifi. Çok beğendi , hele içinde havucu görünce şaştı kaldı:)
Tuzlu sevmeyen biri olarak ben bile beğendim doğruya doğru...
Tarif Emine Beder e ait. Haftalık gazete dergilerinden kesip saklamışım çok eskilerden.
Malzemeler
1 Yumurta ( akı ve sarısı ayrılacak)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Tuz
Harcı için
150 gr. Lor peyniri veya beyaz peynir
2 adet havuç rendesi
Yarım demet maydanoz ve dereotu
Yapılışı
· Yumurta akı, sıvı yağ ve yoğurdu bir kaba alıp karıştıralım
· Üzerine kabartma tozunu ve unu azar azar ekleyerek yoğuralım
· Tuzunu ayarlayalım ve kulak memesi kıvamında bir hamur yapalım
· Ezilmiş peynire, rendelenmiş havucu ve yeşillikleri ekleyip karıştıralım
· Hamuru yarım santim kalınlığında açalım
· Su bardağı veya kase yardımı ile yuvarlak parçalar keselim
· Bir kenarına harçtan koyup kpatalım
· Üzerlerine yumurta sarısı sürelim
· 200 derece fırında pişirelim
Afiyet olsun
Figen
Notlarım;
Bende tam 14 adet çıktı. Ama benim çöreklerim büyüktü. Ben küçükçe bir çorba kasesi kullandım, şayet su bardağı kullansaydım sanırım 18-20 adet çıkardı ama ben özellikle büyük olmasını istedim daha görkemli oluyor:)
2 kişi ne demiş, ne sormuş:):
Figenciğim, havucu tuzlu birşeyde düşünmemiştim hiç, çok değişik bir tarif. Eminim lezzetli olmuştur. Ellerine sağlık:)
Sibel ciğim , bende tarifi okudugumda banada değişik geldi:) Evet tadı güzel denesene:)
Mine ciğim teşekkür ederim canım sağol:)
Sevgilerimle
Figen
Yorum Gönder