ZEYNEP DÖNDÜ ! :)........
Bunu Kutlamak gerekir değil mi:)
Çok mutluyum Zeynep döndü ve çok şükür ki fazla hasar olmadığını yazmış gruba..
Bende bu mutluluğumu , sevincimi tatlı tariflerimizden birini yayınlayarak kutlamak istedim.
Site de renklensin bu güzel haberle :)
İnşallah tüm insanlar için bu mutluluk geçerlidir....
Elmalı Kareler
Eveettt ben bu tadı pek sevdim.
Bu tarifi 2001 yılında yazıcıdan çıktısını almışım. Tarifte bigglook.com a ait.
Uzun zamandır duruyor yapılacaklar arasında hatta o seneden beri bakıp bakıp bırak sonra diyordum.
Geçen hafta eski çalıştığım şirketten arkadaşım gelecekti aniden konuştuk gece ve ertesi gün öğlen bende olacaktı. O tatlı sevmez aslında ve et kıyma yemez.Ama ben yinede bu keki yaptım ona ve Havuçlu Çörek , Zencefilli Kurabiye yaptım.
Tarifin tabanı değişik. Kıtır ve hatta biraz sert ( esim öyle dedi) oluyor. Fakat son derece lezzetli ve görünüm şık.Aslında tarifin sonunda 24 saat bekletin yazıyormuşJ Ben bunu okumadan malzemelere bakıp kağıdı bıraktımJ Bugün yazarken fark ettim bu notuJ
Bence bekletmedeki amaç tabandaki sertliği/ kıtırlığı yumuşatmak.
Çünkü ertesi gün yediğimde çok daha iyiydi tabandaki kıtırlık...
Malzemeler
2 su bardağı un
½ su bardağı erimiş tereyağı
2 su bardağı kahverengi toz şeker ( ben normal kullandım )
1 adet yumurta
2 su bardağı kıyılmış elma
½ su bardağı yoğurt
½ su bardağı ince çekilmiş fındık
2 çay kaşığı tarçın
Vanilya, kabartma tozu
½ çay kaşığı tuz
Yapılışı
· Un, şeker ve tereyağını bir kabın içinde mikserle karıştırın
· Üzerine fındıkları ekleyip karıştırın
· Kare bir tepsiye hamurun yarısını dökün
· Kalan hamura önce yoğurt ve yumurtayı katıp iyice karıştırın
· Sonra üzerine tarçın, kabartma tozu, tuz, vanilya ve kıyılmış elmaları ilave edip karıştırın
· Karışımı ilk hamurun üzerine yayın
· Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dk. kadar pişirin
· Fırından çıkardıktan sonra 24 saat bekletin sonra servis edin..
Afiyet Olsun
Figen
Notlarım;
İlk karıştırılan malzemelerle bildiğiniz bir hamur olmuyor.Dikkat ederseniz zaten bu kadar margarin ile hamur olmaz. Kırıntı oluşuyor. Hatta bu tür kırıntılarla elmalı tarifler şeftalili ve bir çok tarifler yapılır. Bende yaparım arada, yine yapıp yayınlayacağım ileride.
Resim ekledim fikriniz olması için.
Bunu Kutlamak gerekir değil mi:)
Çok mutluyum Zeynep döndü ve çok şükür ki fazla hasar olmadığını yazmış gruba..
Bende bu mutluluğumu , sevincimi tatlı tariflerimizden birini yayınlayarak kutlamak istedim.
Site de renklensin bu güzel haberle :)
İnşallah tüm insanlar için bu mutluluk geçerlidir....
Elmalı Kareler
Eveettt ben bu tadı pek sevdim.
Bu tarifi 2001 yılında yazıcıdan çıktısını almışım. Tarifte bigglook.com a ait.
Uzun zamandır duruyor yapılacaklar arasında hatta o seneden beri bakıp bakıp bırak sonra diyordum.
Geçen hafta eski çalıştığım şirketten arkadaşım gelecekti aniden konuştuk gece ve ertesi gün öğlen bende olacaktı. O tatlı sevmez aslında ve et kıyma yemez.Ama ben yinede bu keki yaptım ona ve Havuçlu Çörek , Zencefilli Kurabiye yaptım.
Tarifin tabanı değişik. Kıtır ve hatta biraz sert ( esim öyle dedi) oluyor. Fakat son derece lezzetli ve görünüm şık.Aslında tarifin sonunda 24 saat bekletin yazıyormuşJ Ben bunu okumadan malzemelere bakıp kağıdı bıraktımJ Bugün yazarken fark ettim bu notuJ
Bence bekletmedeki amaç tabandaki sertliği/ kıtırlığı yumuşatmak.
Çünkü ertesi gün yediğimde çok daha iyiydi tabandaki kıtırlık...
Malzemeler
2 su bardağı un
½ su bardağı erimiş tereyağı
2 su bardağı kahverengi toz şeker ( ben normal kullandım )
1 adet yumurta
2 su bardağı kıyılmış elma
½ su bardağı yoğurt
½ su bardağı ince çekilmiş fındık
2 çay kaşığı tarçın
Vanilya, kabartma tozu
½ çay kaşığı tuz
Yapılışı
· Un, şeker ve tereyağını bir kabın içinde mikserle karıştırın
· Üzerine fındıkları ekleyip karıştırın
· Kare bir tepsiye hamurun yarısını dökün
· Kalan hamura önce yoğurt ve yumurtayı katıp iyice karıştırın
· Sonra üzerine tarçın, kabartma tozu, tuz, vanilya ve kıyılmış elmaları ilave edip karıştırın
· Karışımı ilk hamurun üzerine yayın
· Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dk. kadar pişirin
· Fırından çıkardıktan sonra 24 saat bekletin sonra servis edin..
Afiyet Olsun
Figen
Notlarım;
İlk karıştırılan malzemelerle bildiğiniz bir hamur olmuyor.Dikkat ederseniz zaten bu kadar margarin ile hamur olmaz. Kırıntı oluşuyor. Hatta bu tür kırıntılarla elmalı tarifler şeftalili ve bir çok tarifler yapılır. Bende yaparım arada, yine yapıp yayınlayacağım ileride.
Resim ekledim fikriniz olması için.
11 kişi ne demiş, ne sormuş:):
Figen evde malzemelerim varken denemek istiyorum, bugun olmazsa yarin, malum haftasonu. Evde meyve yiyecek vaktimiz yok, elmalarimiz vardi degerlendirmek istiyorum...Belki cocuklarin hosuna giderde bende hep yaparim(insallah)
Ben de duyunca çok mutlu oldum. Teşekkürler Figen, şimdi neşem yerine geldi. Teşekkürler tarif için ayrıca.
Sevincli haberin ve güzel tarifin icin tesekkürler Figen, güzel bir pazar günü oldu böylelikle hepimiz icin, sagol canim. sevgiler
Figencim, Sevgili Blog dostlarim,
sukur evimizdeyiz, Figen'in yazdigi gibi tatli yaparak bunu senlendirelim, dun aksam ilk defa guzel uyudum 3 stresli uykusuz,geceden sonra, yine burada sizlerle olmak en buyuk mutluluk,
Allah bizleri herzaman korusun.
Cok seviyorum hepinizi...
Zeynep
Yelda, yap canım yarına hazır olur. Yarın tabanı daha yumuşak olacak zaten:) Ama ben kıtır daha çok sevdim..
Tuhfe ve Özfül sağolun. Evet madem döndü zeynep ve sağlıklılar, kutlamak gerekliydi:)
Teşekkür ederim,
figen
Herşeyin normale dönmesine sevindim,geçmiş olsun...
Tatlı da güzel gözüküyor,ellerinize sağlık.
Zeynep'e büyük geçmiş olsun,çok sevindim iyi olduklarına.İnşallah bir daha yaşanmaz böyle felaketler...Ayrıca eline sağlık Figen...
Sevgili Zeynep ve Figen
Esinle Tanisma Hikayenizi paylasmaniz icin sizleri sobeledim :)
Cok gecmis olsun Zeynep, dondugunuze sevindim. Figen, senin de ellerine saglik.
Figeeeeeeeeeeen nefis birsey bu, az on pisitler ve denedim. KAHVENIN YANINDA TATLI BİRSEY arayanlar varsa benim gibi mutlaka deneysin derim. Ben sicak sicak yedim ve altindaki kitirliktan gayet memnun kaldim, sekeri daha az olabilirdi ama tercihe kalmis. Sıcak sicak dilimlemenizi tavsiye ederim, sogudukca zorlasiyor. Kenarlari tepsiye yapismisti benim. Yagli kagitla deneyecegim bir dahaki sefere.
Figen benimkinin goruntusu cok baskaydı, maalesef resim cekmedim ben ama uzerine ayırdıgım unlu malzeme belkide daha azdi seninkine gore. Bayagı cıvık bir kıvam olmustu diger malzemeleri katinca. Uzerindeki tabaka acıbadem kurabiyesi gibi olmustu benimkinde.
Cok yazdim ama deger bu tatlı icin, Zeynebin donusunu kutlamak icin olsun bencede...
Yelda cım:)
uzun uzun yaz olsun bak ne güzel anlatmışsın..
Afiyet olsun. Şeker evet belki azalabilir.Orda esmer şeker deniyor ya aslında, esmer şeker daha naturel tatta olur normal şekere göre bu yüzden belki tatlı oldu.Üzerinin farklı olması ? dediğin sebepten olabilir belki bilemiyorum.
Ellerine sağlık, ertesi gün daha iyi olacak emin ol..
sevgilerimle
Figen
Yorum Gönder