Barbunyalı Taze Fasulye
Geçen hafta oğluşum kreşe başladı , henüz alıştırma aşamasındayız.Beklerken Seyhan hanım ile ( müdire hn. ) yemek sohbeti ederken bana bu tariften bahsetti.
Onun yaşlıca bir teyzesi varmış ve seneler evvel taze fasulyeyi bu şekilde pişirmeyi öğretmiş ve çok sevilmiş bu şekli. Bana anlatırken ilgimi çekti .Zaten barbunya ya bayılırım. Hele de taze fasulye ile birleşince sevmem mi severimJ)
Geçen hafta eşim pazardan son kez taze fasulye almış Ben görünce şaşırdım zira bu sene düzgün fasulye çok azdı. Yinede yaptım.Taze fasulyeler aynen çok iyi değildi.
Ancak bu ikili birbirlerine çok yakıştı .Tam düşündüğüm gibiydi tadı, harikaaaa...
Fasulyeyi birde böyle deneyin.Pişman olmazsınız sanırım...
Tarif bildiğimiz taze fasulye gibi. Sadece içine barbunya ilave ediyorsunuz.
Ben kendi yöntemim ile yaptım.
Malzemeler
1 kg. taze fasulye
2 su bardağı barbunya
1 büyük soğan
4-5 domates
Tuz, karabiber
1 tatlı kaşığı toz şeker
Sıvı yağ
Yapılışı
· Sıvı yağ, soğan ve taze fasulyeleri düdüklü tencereye alalım
· Biraz çevirelim tencerede
· Barbunyaları kaynayan suda 3-4 dk. kadar kaynatıp kara suyunu atalım
· Taze fasulyelere süzdüğümüz barbunyaları ilave edelim
· Üstüne rende domatesleri ekleyelim
· Tuz, karabiber, şeker ilave edip ve çok az su ilave edip düdüklüyü kapatalım.
· Düdüklünüzün pişirme süresine göre zaman ayarı yapın
Afiyet olsun
Figen
8 kişi ne demiş, ne sormuş:):
aaa, hiç duymamıştım. barbunyayı da taze fazulyeyi de severim. dur bakayım deneyeyim ben de. hafif bir şeye benziyor, üstelik yapması da kolaymış. ama pazardaki taze fasulyeler gerçekten kötü artık, umarım güzel bulurum. deep freeze' e atayım derken fasulyeler geçti iyi mi...
ellerine sağlık figenciğim...
Eşimle benim favori yemeğimiz oldu, geçen sene "tesadüfen keşfettikten" sonra. artık derin dondurucuda bolca taze barbunya saklıyoruz. Bir iş akşamı çabucak yemek yapma sevdasındayken düdüklüye taze fasulyeyi, barbunyayı, 1-2 domates, soğan, tuz ve yağı koyduk, pişirdik. muhteşem bir lezzet. artık evde fasulye yemeğini barbunyasız yapmıyoruz. bazen bu ikiliye tavuk eklediğimiz oluyor, o da yakışıyor.
Zeynep cim sağol canım.
Evet çok hafif bir zeytinyağlı. Ama tadı çok hoş. Değişik bir çeşit işte:)
Umarım bulursun fasulye bulamazsan bana uğra ben vereyim.
Figen
anonymous merhaba,
Aynı anda yorum yazmısız ben Nefin i cevaplarken sende yazmısın ve yeni düştü senin yorumun.
Ne güzel böyle keşfetmen:) Evet tavuk ta çok iyi bir fikir bende bir sonrakinde tavukla deneyebilirim .
Ellerinize sağlık,afiyet olsun
Figen
Figen'cim,
Benim de, kayinvalidemden ögrendigim ve de hemen favorilerim arasina dahil ettigim bir yemektir bu. Tek kelimeyle nefis oluyor. Ama tarife baktim, sarimsak koymamissin. Bir de sarimsakli dene de lezzeti o zaman gör.
Sevgiler
Selen cim ,
ne güzel çok kişi biliyormuş, desenize bir ben bilmiyorum ?:)
Evet aslında sarımsak çok yemekte kullanırım ama buna koymadım ? Sen dersen koyacağım canım, sağolasın...
Figen
bir arkadasim susurluktan boylr kocaman icli nefis taze faulyeler getirmisti ve ben bayilmistim.Bi daha ayni tadi yakalayabilmek icin tazefasulye ile barbunu karistirip yaptim ve bingo..Bundan sonra devamli karistirarak yapiyorum,mutlaka sarmsak ekleyin daha guzel oluyor.
not:benim kizim da bu yil krese basladi, her sabah cikarttigi oyunculugu gorseler kesin bu sene Oscar'ı kucaklar.Ne zaman aglamadan adam gibi krese gidecek bu acaba diye endiseleniyorum dogrusu
Dentista
Dentista hosgeldin,
Evet bende cok sevdim ve sonrakinde sarımsak kullanacagım kesin.
Ulus 1 hafta sonra ilk kez bugun tek basına gitti servisle ve aksam geldi. Sukur sorun gorunmuyor bakalım hep boyle gitsin. Bizi ozluyorlar haklılarda ben bile cok ozluyorumoğlusumu gitti andan itibaren. Zor ..
Sevgilerimle
Figen
Yorum Gönder