Pratik, lezzetli, pırasalı yemek

Meyaneli Pırasa yemeği

Aşure

IMG_5905

Hareli Kek

IMG_4711

Tavuk Kalamar

Tavuk Kalamar

Çikolata Soslu Elmalı Kek

elmalı kek

Nar Eksili Cevizli Tavuk















Merhabalar,
Bu tarif gecen gun yemekbiz dostlarindan
Muzaffer Ozyaman tarafindan guruba gonderildi, eylul ayi ceviz ayi
olsun dedik, cevizli tariflerimiz gun gectikce cogaliyor
gurubumuzun files kisminda, Muzaffer beyden izin aldiktan sonra
tarifi bloga koymak istedim. Gercekten nar eksili ve cevizli tariflerden hoslaniyorsaniz bence durmayin deneyin, hemde cok basit,


Nar Eksili Cevizli Tavuk icin malzemeler:

1 Kg Tavuk Kusbasi ( But )
1/2 Su Bardagi Ceviz

Marine icin;

100 Ml Nar Eksisi
3-4 Corba Kasigi Zeytinyagi
3 Dis Sarimsak ( Kiyilmis )

Bir bardakta nar eksisi, zeytinyagi ve sarimsagi karistirin. Buyukce kapakli bir kaba tavuklari koyun ve nar eksili karisimla karistirin. Buzdolabinda 3-4 saat dinlendirin.

Wokta veya tencerede, marine ettiginiz sos ile birlikte, tavuklari pisirin. Cevizleri kucuk bir tavada kavurup yemegin pismesine yakin tavuklara ekleyip servis yapin.

Afiyet Olsun...
Zeynep T.

10 kişi ne demiş, ne sormuş:):

Hanife dedi ki...

Ne kadar basit ama o kadarda lezzetli olacagini dusundugum bir yemek. Ellerinde saglik Zeynep. Ben de deneyecegim kesinlikle..

pınar dedi ki...

merhaba zeynep
tavuk sevmeyen eşim bunu yer mi acaba? denemek lazım. değişik bir tat.

Tuhfe dedi ki...

Ellerine sağlık Zeynep abla. Hiç nar ekşili denememiştim, tadı nasıl ekşilik farkediliyor mu?
Nar ekşisini ve cevizi severim ama, bu kombinasyonda hiç tatmadım!

Sevgileeeer.

ZeYNeP dedi ki...

Merhabalar,
yorumlariniz icin tesekkurler sevgili Hanife, Pinar, Tuhfe
eger nar eksisini seviyorsaniz, hic dusunmeden denemenizi oneriyorum, ben nar eksisini soya sos gibi kullaniyorum nerede ise herseyde :))
hele ceviz, girdigi yer yemege degisik bir lezzet vermemesi mumkun mu? cekinmeyin deneyin bu tarifi,yorumlariniz bekliyorum sabirsizlikla
Zeynep

bilginc dedi ki...

yarin aksam yemege ve yatiya ozel bir misafirim var...yakisikli ve akilli, ustelik zor begenenlerden...beni bir dusuncedir aldi..ne pisireyim diye..bu kadar guzel tarifin icinden hangisini sececegime karar veremedim...sevgili zeynep ne onerirsin..harfiyen uyacagim.. :)
misafirim yedisinden gun aldi..ptesi gunu okula basliyor..yarin aksam bunu kutlayacagiz...teklif kendisinden geldi...zor durumdayim.. :)

ZeYNeP dedi ki...

sevgili Bilginc,
eger yakisikli misafirinin yemek ile problemi yoksa ona guzel bir izgara kofte, firin makarna, cacik ve guzel bir islak kek yapabilirsin,
eger yemek konusunda mizmizlik yapiyorsa benim zipzip gibi, asla pizzaya hayir demez, guzelce evde hazirlanmis bir pizza ve meyve suyuda misafirin icin uygun olabilir, uzerine yine kek ama yaninda dondurma olsun ?
Ne dersin...
Zeynep

bilginc dedi ki...

sevgili zeynep, kofteli menu cok uygun..aslinda bicirika sordum sana ne yapayim, ne seversin diye..ben soylemiycem sen surpriz yap bana, supriz seviyorum ben dedi.. :)annesi de ozel bir sey yapma sen ne yiyeceksen onu da ortak edersin dedi..ama sonucta kutlama yapacagiz..kofteli menuye karar verdim...kiymayi cozdureyim..tesekkurler...sevgiyle.

Adsız dedi ki...

Zeynep daha öncede yazdim muhakkak deniyecegim hemen dikkatimi cekti zaten nar eksisine bayilirim cünkü. Diger hosuma giden tarafta tavuk nedense hercesit karisimla nefis oluyor Teriyaki sosu , histindancevisi sütü bak ne güzel karsilikli neler bulup ögreniyoruz :) Ellerine saglik, coktan bitmistir ama yinede afiyet olsun :)

Adsız dedi ki...

You have an outstanding good and well structured site. I enjoyed browsing through it
statements of financial accounting standards loan for debt consolidation managerial accounting registrar of companies for england and wales cash back credit card brain injury lawyers new car+insurance imap email hosting web site hosting colocation enclosure refinance north carolina parkinson's disease lawsuit attorneys registering domains free quote software net reseller hosting distance learning online teaching and learning online books downloading software iowa accident lawyer

Adsız dedi ki...

best regards, nice info
university leadership training Mg 63 d circuit breaker Roulete 2bgambling Minature circuit breaker Transexuals and tgp medium voltage air circuit breakers truck toppers toyota Circuit breaker identifiers