Pratik, lezzetli, pırasalı yemek

Meyaneli Pırasa yemeği

Aşure

IMG_5905

Hareli Kek

IMG_4711

Tavuk Kalamar

Tavuk Kalamar

Çikolata Soslu Elmalı Kek

elmalı kek

Mantar Mücveri



Hafta sonu geldi .
Değişik ve çok pratik, lezzetli bir Mücver verelim istedim.
Denemek isteyenler akşam iş çıkışı eve giderken Mantar alacaklar ama:)...

Bu tarifi geçen sene yemekbiz mail grubumuzda Sevgili Ömür Karaoğlu vermişti. O gün bugündür yaparım bu Mücveri.

Çok teşekkür ederim Ömür’ cüğüm paylaşımın için..

Resimleri çekerken artık zorlanıyorum. Kışın ne yapacağım bilmiyorum ?
Biliyorsunuz ben Cep telefon ile çekiyorum resimleri. Yazın güneş ışığı pek işime yarıyordu. Balkonumda çekiyordum. Artık balkonda oturmuyoruz.ve içeride de orijinal renkleri yakalayamıyorum. Cep Tel. de flaş yok :(
Neyse ben bu tarif için bol bol resim çektim rengini, o güzelliği yansıtabilmek için ama olmadı ? Derken oğluşum daha fazla dayanamayıp “annecim yiyeceğim” dedi. Ve başladı yemeğe . O gördüğünüz çataldaki 2. mücverdi :) Onu alırken resimledim, aslında sevimliliği için resim çektim bolca yerken vs. , fakat sonra en güzel resmin bu olduğunu düşündüm.
Oğluşumun parmakları var diye mi acaba ne dersiniz:)


Mantar Mücveri

Malzemeler

· Yarım kg. Mantar
· ¼ limon
· Yarım demet maydanoz
· 3 yumurta
· Yarım cay bardagı kasar rendesi
· 4 ÇK un
· Kabartma tozu, tuz,karabiber

Yapılışı

· Mantarları dilimleyin
· Limonlu suda mantarları haşlayın
· Diğer tüm malzemeler ile birlikte karıştırın
· Kızgın yağa birer kaşık koyup kızartın

Notlarım;
Ömür tarifi verirken isterseniz rondodan geçirin mantarları isterseniz dilimleyerek demişti. Ben her ikisini de denedim. İkisi de güzel ancak bu yaptığım dilimli hali.
Böyle olunca mantarları hissediyorsunuz ve bu benim hoşuma gitti.

Afiyet olsun
Figen

9 kişi ne demiş, ne sormuş:):

Tuhfe dedi ki...

Mantar mücveri hiç duymamıştım, aman Allahım ne çok seçenekler var! Mantarı ben çok seviyorum, benim oğlan kesinlikle itiraz edecek biliyorum... oooof of...

Ellerine sağlık, ben kendim için hiç değilse denerim bir gün.

ZeYNeP dedi ki...

Tuhfe cim dene :)
Bu malzeme ile 15 adet kadar Mücver cıkıyor ortalama. Sen istersen daha az yap yarı ölçü.Ama çok seveceksin emin ol.

Sevgilerimle
Figen

pınar dedi ki...

eline sağlık figen.
mantar mücveri ne değişik olur kimbilir. mantarı severiz biz. ama en çok sote yaparım. bu sa değişik bir alternatif oldu. teşekkürler figen.

resim de çok güzel çıkmış. çok doğal...

Adsız dedi ki...

Mantar encok sevilen ve bizim evde en cok tüketilen bir sebze cesidi (sebzemi demek lazim bilemedim vallahi) o yüzden bu tarife bittim bayildim ellerine saglik. Resmin güzelligine sira geldi ona deginmeden duramam inanki,oglucunun parmaklari daha tatli güzel bir hava vermis annesi iyiki bu resmi koymussun. Afiyet olsun hepinize encokda mantari seve seve yiyen o minik parmaklarin sahibi ogluna.
sevgilerimle canim

ZeYNeP dedi ki...

Özgül,
Çok teşekkür ederim:) Aslında bir çok yemek resminde oğluş bir şekilde çıkıyordu. Ama bu resimde ısık yetersizliği derken ben buna takıldım:) Artık daha sık oğluşumun bulaştığı resimleri yayınlarım belki:)

Burcu,
Mutlaka dene derim. Tadı köfte gibi ama puf puf düşün. Son derece hafif vede lezzetli. Misafirler içinde çok değişik bir çeşit oluyor emin olun.
Denersen yorumunu beklerim.

Teşekkür ederim,
Sevgilerimle
Figen

Adsız dedi ki...

merhaba figen un icin ck diye yazmissin bu cay kasigimi yada corba kasigimi oluyor birde kabartma tozu ne kadar koyulacak yazarsan cok sevinirim resim cok harika duruyor bende mantari cok seven biri olarak tarifi denemek istiyorum

Adsız dedi ki...

birde figen mantarlar ne kadar haslanacak pisecekmi iyice kusura bakma ben biraz tarifleri cok didiklerim yemek konusunda usta olmadigim her halimden belli

sahra dedi ki...

Mücveri severim ama mantarlıyı denemedim. Bizim şirin bir parmağımız olmamasına rağmen deneyeceğim. Bir ömür bilikte olmanız temennisiyle.

ZeYNeP dedi ki...

Arkadaslar kusura bakmayın lütfen, sistemde arıza olmus farkında değildik gecmiş yorumlar dusmedi bize şimdi Semra uyarınca farkettik,

Seviley ; Corba KAsıgı olacak, 1 pket kabartma tozu, ve cok haslayama gerek yok, zira pişerkende kıvamını alıyor, ama aldante diyellim, hani diri kalmıs makarna kıvamı gibi,yaparsan beklerim yorumunu, bu kez gorecegim hemen yorumlarını söz:)

Sahra teşekkür ederim, ,nşallah hepimiz sevdiklerimizle ömür gecirelim..

teşekkür ederim,
Figen