Pratik, lezzetli, pırasalı yemek

Meyaneli Pırasa yemeği

Aşure

IMG_5905

Hareli Kek

IMG_4711

Tavuk Kalamar

Tavuk Kalamar

Çikolata Soslu Elmalı Kek

elmalı kek

MÜRDÜM ERİKLİ TARTÖLET


Yemekbiz grubumuzda her ay bir sebze ve meyve seçiyoruz biz, ve seçilen meyve/sebze ile ilgili tarifleri paylaşıyoruz , ardından da Grup ana sayfamızda Files ta dosyalıyoruz.

Bu ayda Bamya ve Mürdüm Eriği dedik. Benim geçtiğimiz sene yemek grubumuzla paylaştığım bir Mürdümlü tarifim vardı.Bugün sıcağı sıcağına gidip Manavdan Mürdüm Erik aldım ve hemen yaptım. Hatta oğluşumla birlikte yaptık...

Görüntü ve sunum çok şık oluyor ve çok kolay hemen yapılacak bir tarif.Tuttu tutmadı derdi yok. Elinizde Mürdüm yoksa başka meyve ile deneyin. Ama deneyin:))

Malzemeler
6 adet Mürdüm eriği
3 adet yumurta
8 Çorba kaşığı şeker
Yarım paket margarin ( oda sıcaklığı )
2 sb. un
1 paket vanilya
Yarım limon suyu
1 adet limon kabuğu rendesi

Yapılışı
1. Eriklerin çekirdeklerini çıkarıp ikiye ayırın
2. Yumurta ve şekeri çırpın
3. Margarini ilave edin, limon suyu ve rendelenmiş kabuğunu ekleyin çırpın
4. Unu ilave edin ve en son vanilyayı ilave edin
5. Yağlanmış muffin kalıplarına yada tartölet kalıplarına malzemeyi yayın
6. Üzerine erikleri dizin
7. Eriklerin içi hamurun üzerine gelecek yani kabuk dışarıda kalacak
8. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin

Notlarım;
Benim Muffin kalıplarım büyükçe ve tam 12 adet cıktı. Sizin kalıplarınız orta boy yada daha küçük ise daha fazla çıkaracaksınızdır ama o zamanda eriklerin sayısını arttırın.
Hamur kasıkla alınacak kıvamda oluyor . Kalıpları yarıdan biraz fazla doldurun zira kabartma tozu yok tarifte çok az kabarıyor. Resimlerden de anlaşılır.

Afiyet olsun
Figen

13 kişi ne demiş, ne sormuş:):

Binnur dedi ki...

figen, saat geceyarisina 10 dakika var, son bir kapatip yatiyim dedim ve resimlere takildim... elimi uzatim bir tane alsam vede uyusam. yarin erkenden kalmak gerekiyor gene. erik haric evde her malzeme var. aksam ustu donerken markete ugramaliyim...ellerine saglik
sevgiler

ZeYNeP dedi ki...

Binnur Erik bulamazsan ve yinede yapmak istersen Taze Kayısı ilede, Şeftali ilede çok güzel olur aklında olsun..Evet gece gece tariflere bakmak can sıkıcı oluyor haklısın:))))Bende oyle hissediyorum:))
sevgilerimle

Figen

Sibel dedi ki...

Aman aman bunlar da nedir böyle? Hem tarolet hem de mürdümlü! Hmmmm.. Ellerine sağlık Figenciğim! Çiğdem sertlerinden bulamıyorum demiş ama bu tür tariflerde kullanmak için zaten yumuşağı makbuldür değil mi?

mono dedi ki...

manyak güzel gözüküyolar, hemen bastırıp denemeliyim, ellerine sağlık.

ZeYNeP dedi ki...

Çiğdem'ciğim, Bu tarif için Sibel inde de dediği gibi biraz yumuşak olanı makbul. Ben sert buldum bu kadar yumuşadılar:)

Sibel'ciğim meyvelki tatları sevenler için ideal bir tarif:) Evet yumuşak olanlar makbul canım:)

Sevgili Pınar, denersen haberimiz olsun :)) Ama dene :))

sevgilerimle
Figen

Adsız dedi ki...

figen'ciğim ellerine sağlık, ben de bu tarifi geçen ay sofra dergisinin eski sayılarından birinde görmüş ve bahçeden topladığımız kırmızı erikle denemiştim, üstümdeki rehaveti atıp eklemeyi düşünürken sen hızlı davranmışsın:)Senin de belirttiğin gibi tarifte kabartma tozu yok, ancak ben ekledim ve tartöletlerim epey kabardı ve erikler neredeyse içine gömüldü. bir de ben eriklerin etrafına damla çikolata serpiştirmiştim. ama lezzeti çok güzeldi. Kabartma tozu kullanmadan içi sıkış sıkış kalıp, kabaramaz diye ben ekledim, ne dersin böyle bir sorun oluyormu?

ZeYNeP dedi ki...

Hatice'ciğim:)
Bak ne güzel kaynak verdin:) ben yine kesip saklamısım. Cogu bu şekilde eski tariflerimin. Nerden bilirdim bir gun sitede yayınlayacagımı:))) ben gecen seneden beri yapıyorum bu tarifi.Ama kabartma tozu koymadan dene ben hep oyle yaptım ve hiç dediğin gibi sıkısma yada yapışma olmuyor. Ve çok sade hafif bir kek kısmı oluyor. Ben dün yarı hamuru farklı malzemelerlede yaptım onuda koyacağım siteye alternatif olsun diye.Sende resimlediysen yayınlasana. Merak ettim:)))
Ellerine saglık seninde:)
Sevgilerimle

figen

yuvakuran dedi ki...

Bamya yemegi var diye tum sayfayi okudum, hicbirsey yok! Nerde bamya???

ZeYNeP dedi ki...

Merhaba Yuvakuran, blogumuzu ziyaretin icin tesekkurler, bizim yemek gurubumuz var Yemekbiz; bu gurupta her ay bir sebze ve meyveyi one cikariyoruz, tariflerimizi paylasiyoruz, bamya yemekleride blogda yakin zamanda yerini alacak bundan emin olabilirsiniz, bizi hergun takip ediniz, dilerseniz gurubumuza uyede olabilirsiniz, cunku gurubun files bolumunde hazirda bamya yemekleri dosyamizda mevcut.
Virginia ya Texas'dan selamlar
Zeynep

Tijen dedi ki...

boston'daki ev arkadasim Jenny'nin bir tarifi vardi, onu animsatti. nasil yapiyordu hatirlamiyorum, mesakkatli bir isti, özel yemek günlerimiz için yapardi. ne günlerdi ama!
tijen

Adsız dedi ki...

figenciğim ben de yaptığım tartöletleri sonunda ekledim. ama benim erikler kabartma tozu kullandığımdan mıdır erikler biraz olgun olduğundan mıdır pişerken kek harcının içine gömüldüler??sevgiler...

Adsız dedi ki...

çok güzel tarifler var.Ama bizde tarif yazıp göndersek olamaz mı?Bu sorunun cevabını sizlerden bekliyorum.

Figen Karavas dedi ki...

anonim misafir hosgeldiniz,
Elbette tariflerinizi resimleriyle birlikte gonderebilirsiniz , bizde dostlarınikramları bolumumuzde yayınlarız cok ta memnun oluruz, mailinizi figenkaravas@gmail.com adresine gonderebilirsiniz,
sevgilerimle,

Figen