Pratik, lezzetli, pırasalı yemek

Meyaneli Pırasa yemeği

Aşure

IMG_5905

Hareli Kek

IMG_4711

Tavuk Kalamar

Tavuk Kalamar

Çikolata Soslu Elmalı Kek

elmalı kek

MILFOYDE MURDUM ERIGI


Bu ay Murdum Erikli lezzetler dedik, bugun milfoy ile yaptim,
yapimi kolay, cayimin yaninda hos bir lezzet oldu.

Malzemeler :
4 tane milfoy ( 2 adet icin)
8 adet murdum erik
2 adet karanfil
1/2 cay bardak esmer seker
1 yumurta

Nasil mi Yaptim?

Ust kisimda kullanacagim milfoyumun ortasini kalipla kestim, sonra diger milfoyumun uzerine yerlestirdim, yapistirma isini yumurtamin aki ile yaptim, sonra yine yuvarlak kalipla ikisini birden kestim, ustteki acikliktan alttaki milfoy hamuruna catalla darbeler yaptim ki, piserken o kisim kabarmasin, bosluk olsun benim icin, uzerine yumurtanin sarisini surup isinmis firina surdum. Milfoyler piserkende dilimledigim eriklerin uzerine sekerimi dokup birlikte pisirdim, 2 adet karanfili de ekledim, hos bir koku versin istedim, sekerde eriklerde kivama gelince aldim ocaktan, bu arada milfoylerimde pismisti, erikler ve hamur iliyinca ikisini biraraya getirme zamani gelmisti, hos bor goruntu ve lezzet elde ettim.
Umarim sizlerde begenirsiniz.
Afiyet Olsun
Zeynep

4 kişi ne demiş, ne sormuş:):

Adsız dedi ki...

Zeynep'cim ellerine saglik, nefis bir tarif :)Bu zamanda heryerde bol Erik var bu gidisle kolay kolay tatli yapmiyan banada tatli yaptiracaksin :)
Resimden vallahi heveslendim.
sevgilerimle

Tuhfe dedi ki...

Hem milföyde erik hem de örtü çok şık duruyor, ellerine sağlık. Keki denemeden başka bir lezzet daha sundun, bu daha çok hoşuma gitti, ilk fırsatta denemek isterim.

Sevgiler.

ZeYNeP dedi ki...

sevgili Ozgul ve Tuhfe,
burada da sezon murdum erik sezonu, oyle cok ki marketlerde, yapimi kolay, tadimi leziz, umarim sizlerde deneyince seveceksiniz,
Tuhfecim, o ortu anneannemin annesinden kalma, hakiki ipek burumcuk(kendi dokumasi) uzerine altin sirma islemeleri, artik rengi biraz bozuldu ama yinede zevkle kullaniyorum, bir asirdan daha eski diyebilirim ovunerek...
sevgilerimle

zeynep

Tuhfe dedi ki...

Zeynep abla, ben senin yerinde olsaydım kıyamaz çerçeveletirdim o örtüyü herhalde. Eski eşyalara karşı ilgiliyim, bayılıyorum antikalara. Manevi değerleri tartışılmaz derecede büyük. Hep güzel günlerde kullanman dileğiyle, atalarınızın ruhları şad olsun.