Pratik, lezzetli, pırasalı yemek

Meyaneli Pırasa yemeği

Aşure

IMG_5905

Hareli Kek

IMG_4711

Tavuk Kalamar

Tavuk Kalamar

Çikolata Soslu Elmalı Kek

elmalı kek

Pirinçli İmam Bayıldı :)

PİRİNÇLİ İMAM 2




Geçen hafta yaptığım yeni bir tarif. Tarif Lezzet dergisine ait. Ama hangi tarih bilemiyorum çünkü daha önceden kesip yapılacaklar arasına almışım.

Ben tek kelime ile bayıldım .Yaz ayları için muhteşem serin bir yemek. Yapımı çok kolay.
Hele benim gibi dondurucunuzda her daim közlenmiş patlıcanınız da varsa çok daha pratik oluyor. Artık benim kurtarıcı dediğim tariflerimden oldu. Ayrıca iç harcı zaten başlıbaşına bir meze inanın:)

Malzemeler
  • 8 patlıcan
  • 1 su bardağı haşlanmış pirinç
  • 4 diş sarımsak
  • 1 demet dereotu
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 3 çorba kaşığı limon suyu
  • 3 çay kaşığı sirke
  • 1 tutam toz şeker
  • Tuz, karabiber
  • Yoğurt

Yapılışı
  1. Patlıcanlardan 5 tanesinin kabuklarını alacalı soyun
  2. Tuzlu suda 15 dk. kadar bekletin, tekrar sudan geçirip kurulayın
  3. Patlıcanları kızartın
  4. Sarımsakları ezip zeytinyağı, limon suyu, sirke, dereotu, şeker, tuz ve karabiberle karıştırın
  5. Kalan 3 patlıcanı közleyip kabuklarını soyun, küçük küçük doğrayıp bir kaba alın
  6. Sarımsaklı karışıma ekleyin, yoğurt ve haşlanmış pirinci de ilave edip hepsini iyice harmanlayın
  7. Kızarttığınız patlıcanları karnıyarık şeklinde kesin
  8. Pirinçli karışımı patlıcanların içine karnıyarık şeklinde doldurun
  9. Soğuk olarak servis yapın

Pirinçli İmam Bayıldı



Notlarım;
1 su bardağı haşlanmış pirinç , haşlanmış hali ile 1 su bardağı olacak:)
Ben kuru olarak bir su bardağı pirinci haşladım ve tabii koca tencere pirincim oldu. Neyse ki evde fazladan hazırda közlenmiş patlıcan vardı ve iç harcı fazla yapıp kalanını da meze olarak tükettim ve bir miktar da yayla çorbası yaptım oğluşuma:)

Afiyet olsun
Figen

8 kişi ne demiş, ne sormuş:):

Binnur dedi ki...

zeynep, ic mazemen cok yiyimli gozukuyor, ekmek uzerine koy ve ye. Daha once hic duymadigim bir tarif. Kesinlikle denemeye deger, hele bu sicak yaz gunlerinde. ellerine saglik..

Adsız dedi ki...

Zeynep ellerine saglik benim gibi patlicani sevenler icin bayagi degisik muhakkak deniyecegim

ZeYNeP dedi ki...

Binnur cum, evet iç malzeme gerçekten dediğim gibi kendi basına bir meze ekmeğine sür ve çok doğru, soğuk soğuk özelliği bu.

Özgül cüm mutlaka dene patlıcan için yaz aylarında soğuk alternatiflerden biri.
Ve Zeynep değil ben yaptım:))))))
Çok karışıyoruz değilmi:)))

Sevgilerimle
Figen

Pareo Anne dedi ki...

figen hem bulusmalara katil, hem ev islerini hallet hem de boyle lezzetli yemekler pisir, kizim hepsine nasil vakit buluyorsun sasiriyorum vallahi yaa...
tarif harika, yalniz ben de cigdem gibi patlicanlar kizartilmadan kozlenerek yapilsa biz diyetteki garip kullara daha iyi olur diye dusunuyorum. ben normalde karniyarik yaparken de kozlenmis patlicandan yaparim.
supper bir yemek daha katildi ufkuma, ellerine saglik.
eee artik bulusursak bu tariflerden bir tane yapar getirirsin, kesmez bizi oyle pizza mizza ;)))
optuk
Zeynep&Nefin

Sibel dedi ki...

Figenciğim ellerine sağlık! İmambayıldıya bayılırım:) Patlıcanlı yemekleri ve salataları çok sevdiğimizden bizde de her zaman közlenmiş patlıcan bulunur. Gerçi pirinçle fazla aram yok ama bu tarif gerçekten cezbedici!

ZeYNeP dedi ki...

Çiğdem cim, Evet bende karnıyarık yaprken arada közlerim mesela bugun yaptım ve közleyerek:) Ama bu tarifte orjinali böyleydi bozmayayım dedim:))Tamam sonra közleyerek yaparım söz:)

Zeynep 'cim , yemek yapmayı sevince buluşma da olsa vakit bulup yapıyorum ama buluşmaları asla kaçırmam bilirsin:)))Sen ne istersen söyle yapar getiririm ne demek canım benim:)

Sibel'ciğim hoşgeldin:)
Dene canım, bu vesile ile pirinçle aran biraz düzelir ne dersin bu tarif için en azından:)

Sevgilerimle
Figen

Adsız dedi ki...

Ellerinize sağlık. Dün televizyonda haşlanmış pirinçle bir tarif veriyorlardı. Tarifi veren hanım 1 su bardağı haşlanmış pirinç için yarım bardak çiğ pirinç kullanın dedi.
Yapacak olanlara duyurulur.

ZeYNeP dedi ki...

Devletşah teşekkür ederim guzel bilgi için,sağol...

Figen