KAR BEYAZ
Gecen hafta ailecek görüştüğümüz arkadaşımız ameliyat olmuştu ona ziyarete gittik.
Bir şeyler yapıp götürmek istedim ve önce Cevizli & Çikolatalı Muffin yaptım ancak benim kalıplarım büyük olduğu için 12 adet çıktı. Ve ben ya yetmezse diyerek ( 2 aile gittik ve çocuklar da var ) vazgeçtim ertesi gün yapmayı planladığım Kar Beyaz tarifini yaptım. Yaparken bile çok beğendim:) Arkadaşlarımda hepsi çok beğendiler . Dolaptan çıkar çıkmaz yemenizi tavsiye ederim. Biraz ılınınca aynı o soğuk ve güzel tat kalmıyor sanki.
Yeşim’ ciğimde bizi çocuklarla o hali ile sağ olsun çok güzel ağırladı, tekrar geçmiş olsun Yeşim:)...
Resimler biraz sarı çıktı, aslı ilk resimdeki gibi kar beyaz gerçekten:)) Ancak dilimli resimler Yeşim lerde çekildiği için ışık ayarlaması yapamadık:) ve cep telefonu ile ancak bu kadar oldu arkadaşlar. Umarım bir dijital makina alırım artık:)))
Tarif Afiyetle Dergisine ait...
Malzemeler
1 kg. tuzsuz lor
1 paket margarin
2 su bardağı pudra şekeri
2 paket vanilya
2 su bardağı süt
2 paket kakaolu bisküvi
Yapılışı
1. Margarini oda sıcaklığında yumuşatın
2. Genişçe bir kabın içinde lor, margarin, pudra şekeri ve vanilyayı yoğurarak krema haline getirin.
3. Düz bir zemine büyükçe alüminyum folyo kağıdı yayın
4. Bisküvileri süte batırın ve hemen folyonun üzerine dizin
5. Bisküvilerin üstüne bir kat kremadan yayın
6. Bu işlemi 3 kez yapın, 3 kat bisküvi olmalı
7. Son bisküvileri dizdikten sonra folyoyu bohça gibi katlayın sıkıca kapatın , buzluğa atın
8. Buzlukta 1 saat kalsın
9. Çıkarıp açın , üzerini ve kenarlarını kalan lorlu krema ile kaplayın ve tekrar buzlukta dinlendirin
Afiyet olsun
Figen
6 kişi ne demiş, ne sormuş:):
Cep telefonun ya çok iyi ya da benim dijital kötü :))
Çok güzel görünüyor, bu tip pastaları seviyorum. Ellerine sağlık Figen.
Zeynep, tam benim oglumun damak zevkine uygun bir tatli. Bu hafta yapmayi deniyecegim. Ricotta cheese ile...:)
Ricotta cheese konusunu bende Fethiye ile konustum bugun nasil olur diye, Figen lor kullanmis , biz lor bulamadigimiza gore en uygunu ricotta degil mi?
deneyecegim bende, Figen'in ellerine saglik,
zeynep
figencigim enfesss gorunuyor. ama diyetteyiz yahu, yapilir mi bu:))))
ama ilk firsatta deneyecegim, hem de ne kolaymis. ben peynirli tatlari cok severim bilirsin, cheesecake delisiyim. bu da onun gibi birsey. arkadasin annesi rokoko yapardi, bunun benzeri, lor ve krem santiyi karistirip icine cesitli receller, biskuviler koyar, dondururdu. bu da onun gibi olmus.
ellerine saglik.
sevgiler
Zeynep&Nefin
Tuhfe'ciğim:) Yok her zaman net görüntü olmuyor denk gelirse:) Senin fotolarda çok iyi ama :)
Binnur cum mutlaka dene:) Yorumunu beklerim.
Zeynep'ciğim dene canım cok güzel ama soğuk yemeye gayter et cok beklemesin dısarda.Bende cok sevrim peynirli tatları ve helede soğuk olursa:)
Opüyorum Nefin ciğimide:)
Sevgilerimle
Figen
selam tuzsuz lor marketlerde satılan lor değilmi birde derin dondurucuda ne kadar kalabalir bir gece dursa bir şey olurmu tadı nasıl biraz tarif edersen sevinirim ilginç bir şeye benziyor tadı neye yakın handan
teşekkürler
Yorum Gönder