Pratik, lezzetli, pırasalı yemek

Meyaneli Pırasa yemeği

Aşure

IMG_5905

Hareli Kek

IMG_4711

Tavuk Kalamar

Tavuk Kalamar

Çikolata Soslu Elmalı Kek

elmalı kek

PANELİ İÇLİ KÖFTE



PANELİ İÇLİ KÖFTE

Malzemeler
250 gr. Kıyma
1 adet kuru soğan
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 su bardağı ince bulgur
1 çorba kaşığı salça
3 adet yufka
1 tutam maydanoz
Tuz, karabiber,pul biber,kimyon

Yapılışı

1. Tavada kıymayı ve soğanı kavuruyoruz ve soğumaya bırakıyoruz
2. Sıcak suyla ince bulguru ıslatıyoruz, 5 dk. sonra süzüyoruz
3. Kıymanın üzerine döküyoruz
4. Cevizi ,salçayı, maydanozu, tuzu ve baharatları ilave edip karıştırıyoruz
5. Yufkayı 8 parçaya kesiyoruz
6. Hazırladığımız harcı 2 parmak kalınlığında yufkaya yayıp sarıyoruz.
7. Ayrı bir tabağın içinde 1 yumurta ile 1 çay bardağı sütü çırpıp hazırlıyoruz
8. İçli köftemizi önce sütlü karışıma batırıyoruz
9. Sonra galeta ununa batırıp, bol yağda kızartıyoruz

Oktay ustanın kitabından bir tarif daha.

Aslında bu tarifi daha önce 2 arkadaşımda yedim hepsi farklı isimlerle adlandırmıştı. Ama iç malzeme aynı . Fakat ben bu ölçülere göre yaptım.

Evet 3 yufka x 8 = 24 adet çıkıyor. Kendiniz için yaparsanız çok fazla. Ben kendimize yetecek kadarını kızarttım kalanını da dondurucuya koydum. Her an elimin altında hazırda yapacak bir çeşidim var, ani misafirler için.
Siz ister benim gibi yapın isterseniz yarı ölçü yapın. Ve ben iç harcı oldukça fazla kullandım. Şayet daha az iç malzeme seviyorsanız 24 ten fazla olacaktır. Siz yufkayı 4 adet alın derim:) Kalırsa sigara böreği yapın .

Ben 6 adet yufka aldım bilerek sigara böreği de yapacaktım dondurucu için:)

Afiyet olsun
Figen

6 kişi ne demiş, ne sormuş:):

yemekvebiz dedi ki...

figen'cim, benden bir soru sana, fazla kizartma yemedigimiz icin, bunu bu sekilde hazirlayip firina sursem nasil olur, ne dersin? cunku ben bunu ancak filo yufka ile yapabilme sansim var, turk yufkasi yok, firinda denedin mi hic?
Zeynep

Songül dedi ki...

Figen hanım merhaba, çok güzel bir tarife benziyor. Size sormak istediğim buzluğa koyarken süt ve galeta ununa bulayıp mı koydunuz, ayrıca kızartmak istediğinizde iyice çözüldükten sonra mı kızartacaksınız?. Teşekkürler.

cimcime dedi ki...

Ellerinize sağlık, befis görünüyor. Kızartmak yerine fırında da pişirilebilir mi acaba ?
Yemek ve biz ile aynı soruyu sormuşuz şimdi okudum da.
Sevgilerimle:)

yemekvebiz dedi ki...

Zeynep ciğim sen haa:) ve Cimcime,
Evet kızartmadan da fırında yapılabilir. Ve daha sağlıklı olur.Yedikleirmden biri fırında kızarmıştı biliyorum. 200 derece fırın olmasında fayda var.

Sevgili Songül,
Dondurucuya koyarken sade koydum cıkarınca buzlu hali ile süte değil ama sadece galeta ununa bulayacağım.Buzlu olmasından dolayı galeta yapısacaktır zaten. Süte batırırsak dondurucudan cıktıgı için sağlık açısından riskli olabilir.
Kızartma işlemini ise buzlu hali ile yapacagım.

Sevgilerimle
Figen

NALAN KAPLAN dedi ki...

Eline sağlık Figen,çok güzel görünüyor...bende fırında pişirmekten yanayım

yemekvebiz dedi ki...

Nalan cım,
Tamam pes :) Bende dondurucudakileri fırında yapagım pekala:)
Yaparsanız resim çekmeyi unutmayın ve sonra o resimleri bize gondermeyi de tabii:)
Sevgilerimle
Figen