ÇİKOLATALI CHEESECAKE
Dün akşam çok sevdiğim arkadaşlarım ailecek geldiler,onlar için yaptım.
Bu tarifi 7 yıldır yaparım ve artık neredeyse tüm arkadaşlarım biliyor , üyesi olduğum gruplarda senelerce yazdım ve çok eskidi tarifim ama tadı hala aynı lezzetinde:))
Ben meyveli sevmiyorum ne yazık ki, Çikolatalıya bayılıyorum.
Bu tarifi öyle her zaman yapmam, özel günlerde yada çok istek olursa yapıyorum:)
Dedim ya ben bu tada bayılıyorum ve özel zamanlarda yapılmalı:))
Yok işin şakası bir yana yapımı da aslında çok kolay. 2. yapışınızda eliniz alışacak emin olun.
Diğer blog larda bir çok arkadaşımız çok güzel ve farklı Cheesecake tarifleri verdiler
Umarım Çikolatalı şeklini de seversiniz:)
Ve resmini çok daha şık bir sunula çekip yayınlamak istedim ama dün tüm günüm hastanelerde ve dr. larda geçti, akşam 19,30 da evde oldum ancak bu kadar çekebildim.
Zira bitmeden çekmeliydim hemen arada çekildi:))
Malzemeler
2 kutu Pınar Labne & Beyaz
4 yumurta
1 paket vanilya
Yarım paket pudra şekeri
Tabanı İçin
2 paket petibör bisküvi
Yarım paket margarin
Üstü için
2 adet bitter çikolata
Yapılışı
1. İlk malzemenin hepsini mikserle çırpın
2. Bisküvileri rondoda toz haline getirin , margarini eritin
3. Margarin ve bisküviyi karıştırıp yoğurun, bisküviyle özleşmesini sağlayın
4. Kelepçeli kek kalıbının tabanına iyice bastırarak yayın.Çok iyi bastırmanız gerekli aksi halde keserken dağılır.
5. Margarin az geldi diye düşünürseniz bir miktar daha ekleyebilirsiniz, ben genelde daha iyi yapışsın diye ekliyorum
6. Tabana bisküvileri yaydıktan sonra üzerine çırptığınız karışımı dökün
7. 150 derece fırında 20 - 35 dk. kadar ustu sulu kalmayacak şekilde pişirin
8. Piştikten sonra soğumaya bırakın, iyice soğuduktan sonra
9. Benmari usulü çikolataları eritin ve üzerine sürün
10. Geceden dolaba koyun ve sabah hazır, mümkünse beklesin daha iyi sonuç alırsınız
Afiyet Olsun
Figen
Notlarım;
Pişirme kısmı çok önemli.Hafif sulu kalırsa malzeme keserken akacaktır.
Tadı değişmez ama keserken sorun yaşarsınız.
23 kişi ne demiş, ne sormuş:):
Ellerine sağlık Figenciğim! Bir kez Mado'da yemiştim çikolatasını, anlatılmaz bir lezzet kesinlikle. Evde de denenmeli, teşekkürler tarif için!
yarım paket pudra şekeri demişsiniz.Yarım paket ne kadar tahminen?:)
iste figencigimin spesiyalitesi...
ben bu guzel yapiti figencigimin elinden yedim arkadaslar...
figenim, hatirlarsan dayanamayip 2 dilimi afiyetle goturmustum.
ben yaptigimda ise, kesme usulunu bilemedigim icin keserken ust cikolata kismini darmadagin ettim. dolaptan cikardiktan sonra kesmek icin bir 10 dakika beklemek gerekiyor di mi figencigim? ayrica bicagi dikine koyup, hizla parcalamadan kesmek gerekiyor. bu da beceri isi. dedigim gibi benim yaptigimi duzgun kesemedigim icin goruntusu pek iyi olmadi ama tadi muhtesemmmmmm...
nasil canim cekti simdi....
ellerine saglik.
iyi ki diyetteyiz yani, dun sirkette arkadaslarla brawo' dan cheesecake soyledik visneli, dayanamadim valla yine, bir dilim goturdum, pisman miyim, HAYIRRRR!!!
sevgiler
Zeynep&Nefin
Sinem'cim kalıbım 28 cm. yani senin kalıpla bire bir:) Tam olacak:)Ve Kızına bayıldım siteye girip baktım o ayaklarını yerim ben ama:)))
Çiğdem 'cimm evet aslında iyi fikir spor yapmak haklısın:)) bende yapacagım inşallah:))
Sibel'cim sağol canımm, dene derim gerci senin tarifleirnin yanında bilemiyorum nasılkalır,tariflerin cok guzeldi:)
Özlem cim, JANJANLI:)) Bayılıyorum bu isme:)) Evet nihayet sonunda yine yapıp cektim resmini iki ara derede:)Bende sonunda kabaklı keki deneyecegim.Biizm grupta da Yelda verdi benzer bir tarif cok methettiler yapacagım ok:)
Zeynebim:) ne diyeyim sana:) Sen artık ezberledin ve tüm püf noktaları saymıssın:))Diyet mi ? O neydi ?:)))Olsun arada kacamaklar olur Zeynep cimm:)))Vee 2. gun taban cok daha rahat kesiliyor buda farklı bir ip ucu:)))
Hepinize sevgilerimle arkadaslar
Figen
Ben de bu cheesecake'i sitede yayınlanmadan bir kac gun once denedim. İlk oldugu icin tabi biraz basarısızlıklarım var. Ustteki cikolatanın parçalanması, içindeki kremanın tam pişmemesi gibi. Bir de sabırsızlanıp bekleme suresini tamamlamadan kesip yemeye kalkınca biraz dağıldı tabi. Ama ertesi gün tat yerine oturmuştu ve rahatlıkla kesiliyordu. Enfessssssss olmuştu. Yarısını bayıla bayıla bitirdim. Kalan yarısını da gelen misafirlerime (10 kişiye) paylaştırdım, hepside bayıldılar. Paylarına küçük bir parça düştüğü için resmen tadı damaklarında kaldı. Şimdi bir daha deneyeceğim, bu kez Figen'cim den aldığım önerilerle Eti Burçak ve sütlü çikolata kullanacağım. Ama önceeee KAR BEYAZ'ı yapacağım, lorumu aldım bile. Takibinizdeyim...
pudra şekeri kaç gr?
Figenciğim,ellerine sağlık bu benim aradığım bir tarifti.Özellikle senin tarafından defalarca denendiği için gönül rahatlığı ile yapabilirim.Sadece peynir kısmını anlamadım.2 kutu pınar labne mi? yoksa 1 kutu pınar labne + 1 kutu pınar beyaz mı?
Ladido
arkadaşlar dün denedim çok lezzetla oldu.fakat ince oldu.üstteki çikolatayı eritirken birkaç kaşık su bar parca margarin ekleyin...çok daha kolay sürülen bir sos oluyor..
Merhabalar,
Kusura bakmayın gec yanıtlıyorum hafta sonu Çeşme deydim yeni geldim...
Nurten'ciğim ellerine sağlık afiyet olsun tekrar:) Eti Burçak kullanırsanız aklınızda olsun yarım paket margarn kullanın.Fazla olursa margarini kusar burcak bisküvi.Kar Beyaz zı yaptınmı Nurten ?:))
Anonymous said...
Benim kullandığım Pudra şekeri 1 paket 250 gr. olarak geçiyor.Yani yarım ölçü kullanılacak, yada şekerli olsun derseniz biraz daha fazla kullanabilirsiniz ben arada fazla kullanıyorum daha tatlı olsun istersem...
Sevgili Ladido:)
Mutlaka dene evet çok lezzetli . Ben özellikle seçenekli bıraktım. Aslında ben senelerce Pınar beyaz ile yaptım çünkü Beyaz daha koyu oluyor. Labne daha sıvı ve cıvık oluyor. Labneyi biraz daha fazla fırında bırakmanız gerekiyor.Ben son yaptığımda Beyaz yoktu Labne kullandım yine ve daha fazla bıraktım fırında yaklaşık 40 dk. kaldı 150 derecede.
Beyaz pürüzsüz olmuyor tam erimiyor mıkserle karıştırırken..
Yani2 kutu Labne yada 2 kutu Pınar beyaz kullanın:))) Birini tercih edip 2 kutu:)))
Yaparsan yorumunu bekelrim Ladido:)
Sevgilerimle
Figen
Figenciğim,
Bizim için yaptığın cheesecake i tadan kişilerden biri olarak çok değişik ve güzel olduğunu söylemek isterim. Her zaman söylediğim bir şey vardır : istediğiniz kadar tarif alın verin, o yemeğe elinizi ve sevginizi katmadıysanız sadece doymak için yapmış olursunuz. Figocum "yemek sanatını konuşturduğun" o tatlı anlar için sağol. Eline , sevgine sağlık.
Mu-Ba-Illy
Mu-Ba-Illy, :)))
Cok güldümmm ,
Nasılsınızz:))
Afiyet seker olsun size:)) O güzel kızını op bir daha maşallahh kocaman olmus:))
Ama boyle olmayacak biliyorsun bunun iadesi var , o zaman da ben senden yureginle ortaya koyacagın bir Sufle istiyorum ve tarifide buraya koyarız artık:))
Çok tesekkür ederim sağol güzel sözlerine,
Ailecek hepinizi opüyorummm kocaman:)
sevgilerimle
figen
ellerineze ve tarifinize sağlık bende dün akşam denedim ve çok çok güzel oldu tabii benim meraklı küçük kızmdan benle birlikte yaptığı için soğutmadan kesmek zorunda kaldı "tadını merak ettim anne" ama bu sabah soğutulmuş annemlere götürdüm sonuç mükemmel fakat margarin yarım paketten bayağı fazla gitti nedendir acaba??
yinede sonuçta ev halkından iyi not aldım :))) sevgiler idil
merhaba,
Dün akşam işten erken çıkınca malzemelerim de vardı.Çikolatalı cheesecake yaptım.Çikolata eritilip,üstüne sürülünceye kadar bütün aşamalar güzel gitti bir problem olmadı ben fırında 37 dk.tuttum.Ama eritilmiş çikolata olarak bitter kuventur kullandım.Kaşıkla üstüne koyup yaymaya çalıştım ama bunda başarılı olamadım istediğim gibi olmadı.Sizin resimde görünen kadar güzel olmadı bazı yerleri açık kaldı veya peynir kısmıyla karıştı.
Bunu kolay olarak nasıl yapabilirim acaba?Bir de kelepçeli kek tabanından kolay nasıl çıkar Üstünde kesmek istemiyorum teflonu çizer diye korkuyorum.Bu sabah işe gelmeden önce tatmak istedim çünkü merak ediyordum.Tadı güzeldi Teşekkürler tarif için.
Sevgili İdil:)
O güzel meraklı kızını yerimben , öpüver benim için kocaman:)Margarini bende yarım paketten fazla kulanıyorum bu biraz damak zevkine gore değişiyor.Boyle daha iyi yapısıyor bisküviler.
Sinemi,
Beğenmene sevindim.Ellerine sağlık , bir gün resmini çekip gönder istersen:) resimdeki güzelide öpüyorum...
Zerrin merhaba,
2 seçenek olabilir. Ya fırında az kaldı, ki peynirler çikolataya yapışmış.İçinin biraz daha çekmesi gerekebilirdi belki?
Ya da Kuvertür çikolata ile ilgili olabilir mi diyecegim ? Hiç kullanmadım ? sert yada koyu kıvamlı ise o ince peynir tabakasına yogun gelmiş olabilir ?
Kelepçeli kalıptan ben çıkarmıyorum bıçakla keserken tabana fazla değdirmiyorum ben ama istersen tabana yağlı kağıt serebilirsin yada alüminyum folyo ? Baska sekilde çıkarmak çok zor olur.
Umarım yardımcı olabilmişimdr..
hepinize teşekkür ederim, ellerinize saglık..
Sevgilerimle
Figen
çok lezzetli, gözüküyor. ben her türlüsünü seviyorum bu tatlının.
Figenciğim ,çikolatalı cheesecake'ini nihayet denedim.Gerçekten nefis oldu.Tabanda yağı artırdım.Hiç bir aşamada zorluk yaşamadım.Bu taban ve kremayla istenilen cheesecake yaratılabilir.Ellerine sağlık...
Nil..
Nil ci afiyet seker olsun:)
Evet bu krema ile uzerine istediğin meyveleri koyup yapabilirsin tart jole de ekleyip tabii..
Seninde ellerine saglık canım,
Figen
merhaba tarif için teşekkürler.3 kez yaptım. tad olarak enfes......
yalnız tarifteki her kurala uymama ragmen çikolata kısmı hep parçalanıyor.krema kısmı ile birleşmiyor.....çikolatalar parçalar halinede kek ten ayrılıyor
Hi Friend! You have a great blog over here!
Please accept my compliments and wishes for your happiness and success!
If you have a moment, please take a look at my yahoo anti virus tool bar site.
Have a great day!
öncelikle elleirnize sağlık gerçekten de çok harika görünüyor. bende sizin tarifinizi denedim ve sizinki kadar olmasada benim cheesecake'im de güzel oldu :)))
tariflerinizden okuduğum kadarıyla yurtdışında kalıyorsunuz. acaba sizden ricam 'bienenstich' pastasının tarifi varsa burda yayınlarmısınız? diğer baktığım tarifleri denedim ve hiçbiri olmadı, ama sizin tarifleriniz hep tam oluyor.
şimdiden çok teşekkür ederim
iyi akşamlar
Funda hanım merhaba,
Biz blogda 2 kişi yazıyoruz. Ben Figen ve Zeynep:)
Zeynep yurtdısında yasıyordu ancak gecen sene vatana donus yaptı su anda Eskişehir de yasıyor.
Zeynep bu bilgiyi okuyacaktır bilgisi varsa mutlaka yazacaktır.
Tariflerimizin altlarında isimlerimiz yazar kimin yazdıgı:)
Sizin de elnize saglık ve afiyet olsun.
Sevgilerimle,
Figen Karavaş
Funda hanim merhaba'
blogumuza hosgeldiniz, Figen'cim belirtmis size durumumuzu.
Sormus oldugunuz kek Bee Sting Cake olarak gecer tariflerde. Normalde bu almanya cikisli bir tarif, hic denemedim ben bu tarifi.
Bizim bir gurubumuz var Figen ile,bu kekin tarifini gurupta sizin icin soracagim Almanya'da yasayan gurup uyelerimiz bize bu konuda yardimci olacaklardir eminim.
Sizinle paylasiriz daha sonra.
Email adresinizi iletirseniz, tarifi size yonlendirebiliriz.
Tesekkurler tekrar ziyaretiniz icin.
Zeynep
bende daha önce çilekli ve portakallı yaptım ama eminim en güzeli çikolatalı olan olacak.Bu tarif harika.
Yorum Gönder