DOMATES DOLMASI
Merhaba,
Kokulu guzel domatesler buldugumda hemen yaptigim bir yemektir,
domates dolmasini genelde pirincle yapiyorum ama bu sefer
diyet yoluna kepekli bulgur ile yaptim, hic fena olmadi.
================================================
Malzemeler:
1 kg orta boy domates(kapaklari az kesilip, ici temizlenecek )
1 su bardagi kepekli bulgur
200 gr et ( cift bicak usulu kendim kiydim - dolmalarda hazir kiyma kullanmayi sevmiyorum)
1 bas kuru sogan ( cok kucuk dogranmis )
1 cay bardagi dogranmis maydanos
3 dis sarimsak ( kucuk dogranmis)
1 yemek kasik biber salcasi
tuz
karabiber
3 yemek kasik z.yag
Kese yogurdu ( istege bagli)
Nasil mi Yaptim:
Koparilmis sap kisimlarindan kapak seklinde kestim once ama domatesden ayirmadan ,sonra icini bosalttim, etimi rahmetli anneannem usulu cift bicak kiyma haline getirdim, tum malzemeyi kiymaya ilave edip, domateslerimin icine doldurdum, sonra firina surdum tepsimi, pisince firindan cikardim biraz ilimasini bekledikten sonra, domateslerin kapaklarini kaldirip birer kasik kese yogurdu koyuyorum ben, sonra yeniden kapaklarini kapatiyorum.
Afiyet olsun.
Zeynep Tore
3 kişi ne demiş, ne sormuş:):
zeynepcigim tembel oldugum icin bicak kiymasi yapamam vallahi.
normal kiyma ile pisirebilirim bunu. ay ay ay taze nane ile de nefis olur...
evde yardimcim oldugu icin yemekleri ben yapmiyorum ama sizin yuzunuzden tekrar mutfaga girmeye basladim ben yahu...
heves ettim bu hafta sonu biraz yemek yapacagim...
biraz da deep freeze' e biseyler atayim, borek corek...ona gore tarifleriniz yok mu koysaniz...
sevgiler
ZeynepAcaroglu
Sevgili Zeynep , Figenin paneli icli koftesini yapabilirsin :)
hazirda durur, yada diger milfoy hamurdan hazirlanan borekler
kurabiye hamuru hazirla rulo yap at buzluga, pisirecegin zaman biraz bekleyip dilimleyip koy tepsiye
kolay gelsin
guzel nefini op
zeynep
süper görünüyor,ellerinize sağlık,sevgilerle :))
www.denizesintisi.com
Yorum Gönder