Pratik, lezzetli, pırasalı yemek

Meyaneli Pırasa yemeği

Aşure

IMG_5905

Hareli Kek

IMG_4711

Tavuk Kalamar

Tavuk Kalamar

Çikolata Soslu Elmalı Kek

elmalı kek

Kabak Lazanya


Kabakli lazanya tarifi gectigimiz hafta Yemekve_biz grubumuz dostlarindan Devrim Ozdemir tarafindan geldi, malum ben diyete basladim ve o an hemen bunu yapmaliyim dedim. Ve bugun yaptim, Devrim'den de yayinlama iznini aldiktan sonra hemen blogumuzun basina gectim.
Sevgili Devrimin tarifini aynen kopyaladim buraya, diyet seklini bende not olarak yazacagim.

Devrim Ozdemir'in tarifi:

Bir firin kabina once ince lazanya inceliginde boyuna kesilmis kabaklari dizdim, ustune hazir domatesli spagetti sosu koydum 4-5 kasik (ben parmesanli olanindan kullandim), onun da ustune rendelenmis mozarella peyniri az tuz, ustune yine bir sira kabak, sos ve peynir, cok az zeytinyagi, 175 derecede pisene kadar kaldi firinda. Cok lezzetli oldu.

Benim Notlarim:
Ben hazir sos yerine kendim bol domates rendesi, sogan rendesi ve dovulmus 4 sarimsak ile sos hazirladim, hic yag koymadim, pismesine yakin feslegen ilave ettim. Kabaklarin arasina doserkende sadece araya light kasar rendesi ilave ettim, sonra kabaklari soslama isi bitince en uste yeniden light kasar rendesi ilave ederek firina surdum. hic yag koymadan, inanin harika oldu, Tesekkurler Devrim tekrar sana,
Afiyet olsun.
Zeynep


Posted by Hello

5 kişi ne demiş, ne sormuş:):

Adsız dedi ki...

Dün gece pişirdim kabak lazanyayı.. domatesi az tuttum.. çünkü suyunu yemiyorum sebzelerin..Ekmek yememek için kabın altına 1 yemek kaşığı kadar yulaf ezmesi serptim. Üstüne 2 kat kabak; arasına domates sosu.. en üstüne de 2 kaşık light peynir. Süpper oldu. Teşekkürler canım:)

ZeYNeP dedi ki...

Nur'cum, ne guzel dusunmussun, yulaf ezmesi serpmek benim aklima hic gelmezdi, bir dahaki sefer oyle deneyecegim, zira bu kabak lazanyayi cok sevdim ben ,
Zeynep

Adsız dedi ki...

Merhaba,

Okudugumdan beri aklimdaydi. Bugun denedim.

Domates sosunu kendim yaptim. Az sogan, cok bol domates, cok bol sarmisak, cok az zeytinyagi (bence sart bile degil) ve herseye karistirmaktan vazgecemedigim reyhan.

Peynirim fazla degildi. O nedenle orta ve en ust kata serptim (ben uc katli yaptim). Bu arada yemegi mikrodalgada pisirdim. Kokusu ve gorunumu harika, tadi enfes oldu.

Sebze yemeklerinde o kadar nazlanan yegenim bile "ben bunu tadicam" diye kendisi istedi.

Cok cok tesekkurler.

guzide

Adsız dedi ki...

Cumartesi akşamı denedim. Ben de sosu kendim hazırladım.
40 dk. 175 ºC'de mini fırında pisirmeme ragmen kabaklar hala pismemisti. Ustelik ustteki peynirler de kurumustu.
O aksam yiyemedik ve buzdolabına koyup ertesi gun bir 30 dk. daha fırına attım. Bu kez kabaklar pismisti fakat bekledigim lezzet yoktu. :((

Adsız dedi ki...

Sonunda ben de yaptim! Bahcedeki kabaklardan birini kullandIm (1kg civarinda olunca buyuk boy firin tepsisine ancak yetti!)

Ne kasar rendeleyecek ne sarimsak soyacak halim vardI, o yuzden sadece hazir makarna sosu ve kabak kullandim. Uzerini alimunyum folyo ile kapattim firindayken. Yemek bayagi bir hafif oldu ama keske sarimsak koysaymisim.