Pratik, lezzetli, pırasalı yemek

Meyaneli Pırasa yemeği

Aşure

IMG_5905

Hareli Kek

IMG_4711

Tavuk Kalamar

Tavuk Kalamar

Çikolata Soslu Elmalı Kek

elmalı kek

GÜVEÇTE MANTAR



Mantarı ailecek çok seviyoruz. Sürekli farklı versiyonlarda kullanıyorum mantarları.
Özellikle misafir geldiğinde çok kolay yapılabilen ara sıcak şeklinde pratik bir tarif bana göre.

GÜVEÇTE MANTAR

Malzemeler
Mantar
Kaşar peyniri
Margarin/Sıvı yağ
Maydanoz kurusu

Yapılışı
Mantarların sapları koparılır ve kabukları soyulur
Göbekleri yukarı gelecek şekilde güvece dizilir
Göbeklerine margarin/sıvı yağ ne kullanıyorsanız konulur ve birazda güvece konur
250 derece fırında yağ fokurdayıp mantarlar yumuşayana dek pişirilir
Arada güveci fırından çıkarıp , mantarları ters yüz yapın sıvı yağa bulansınlar ki kuru kalmasınlar
Pişince üzerlerine maydanoz ve kaşarı karıştırıp serpin
Yeniden ızgara konumunda fırına verin kaşarlar eriyince fırından alın

Afiyet olsun
Figen

4 kişi ne demiş, ne sormuş:):

Adsız dedi ki...

Figen, ellerine saglik, cok güzel olmus mantarlar. Benim bir güvecim var, ama bir sekilde kullanmayi beceremedim. Etler kurudu, patatesler pismedi, vs. Bir püf noktasi var mi bu isin?

ZeYNeP dedi ki...

Sevgili Mine,
Güvecin ne büyüklükte ? sanırım sen etli bir yemek yapmak istedin doğrumudur ? Yada sulu yemek değilde güveçte etleri pişirmek istediysen kurur evet. Kırmızı et zor pişer cunku kapagını kapatıp sulu yemek şeklinde pişirmelisin yada güveci folyo ile sararak olabilir. Ağır ateşte..

Ben elips şeklindeki güveöte çok sık kusbası tavuk yaparım biberli domatesli. Hatta resim cektim yakında onuda eklerim siteye.Çokta güzel oluyor..
Sen nasıl denedin acaba ?
sevgilerimle
Figen

Adsız dedi ki...

Figen, benim güvecte 4 lt'lik elips seklinde. Kusbasi et ve sebze yapayim demistim bir gün. Patates, patlican, sogan, domates, mantar koydum. Et sigir etiydi. Kapagini kapatip, 1 saat kadar firina koydum. Etler kayis gibi cikti, patatesler hic pismemisti sanki.
Ondan sonra bir daha kullanmadim.
Sen vaktin olunca tavuklu tarifini yazar misin? Kirmizi et gercekten zor pisiyormus.
Sevgiler

ruchan dedi ki...

Ellerinize sağlık . Eşim ve ben de çok severiz güveçte mantarı. Bende yapıyorum bazen , ayrıca ben sık sık 2 yemek kaşığı zeyinyağı , birkaç tane sarımsak ile birlikte mantarlar suyunu çekene kadar soteliyorum. Ocaktan aldıktan sonra üzerine maydanoz ve biraz zeytinyağı... Çok güzel oluyor , belki denersin , bakalım beğenecek misin?
Sevgilerimle :)