Pratik, lezzetli, pırasalı yemek

Meyaneli Pırasa yemeği

Aşure

IMG_5905

Hareli Kek

IMG_4711

Tavuk Kalamar

Tavuk Kalamar

Çikolata Soslu Elmalı Kek

elmalı kek

Sultan Sureyya Pilavi


Sultan Sureyya Pilavi, evet yanlis okumadiniz, tarif merhume Sureyya hanima (buyukannem) ait bir tarif, bu sebeple onun ismi ile anmak istedim bugun ku yemegimizi...

Malzemeler

1/2 kg. dana eti (koyunda olabilir)
2 adet kuru sogan (1 adeti yemeklik dogranacak)
2 adet havuc ( rendelenmis olacak )
3 dis sarimsak ( dilimlenmis)
2 stick tereyag ( 1 stick 113 gr.)
3 bardak pirinc
3 bardak et suyu
tuz
karabiber

Nasil mi Yaptim ?

Once etimi butun halde yikayip tencereye ayni seviyede su ilave ettim, 1 butun sogani dorde bolup etin yanina ilave ettim, pismesi uzun zaman aliyor, bu sebeple ben bir gun onceden etimi hasliyorum, ertesi gune isim kolaylasmis oluyor.

3 bardak pirincimi suzgude defalarca yikiyorum once, sonra suzulmesi icin birakiyorum bir kenarda, pilav tenceremi ocaga koyuyorum, 1 stick tereyagi tencereye koyduktan sonra yemeklik dogranmis bir kuru sogani ilave ediyorum, daha sonra rendelenmis havuclarimi,
dilimlenmis sarimsaklarimi koyduktan sonra hepsini silkeleyerek tencerede cevirmis oluyorum, suzgudeki pirinclerimi de koyuyorum bu karisima, pirinclerim kavrulduktan sonra 3 bardak ilik et suyu ile hepsini biraraya getiriyorum.

Pilavim demlenirken, pismis diftilmis etlerimi eritilmis diger stick tereyagin icine aliyorum, bol karabiber ilave ediyorum,tuzunu ayarladiktan sonra tereyaginda ceviriyorum etimi.

Ve sira servise gelince komposto kaseme eti koyuyorum, uzerine silme pilav koyuyorum, buyuk servis tabagimi ustune kapatip ters ceviriyorum,

Bizim ailecek cok sevdigimiz bir yemek Sultan Sureyya Pilavi, umarim sizler de deneyince seversiniz.
Afiyet Olsun
Zeynep Tore
Posted by Hello

10 kişi ne demiş, ne sormuş:):

fethiye dedi ki...

iste bu pilavi denemelisiniz! harika oldu, harika! ;)

yemekvebiz dedi ki...

fethiyecim, begendiginize inan cok mutlu oldum, ellerine saglik seninde,

Hanife dedi ki...

Ben bu yemegi hem pirinc hemde bulgur ile yapiyorum.. Hatta bulgurlu olanini dun yaptim:) Bugun yayinlayacaktim..
Senin yaptigin kesinlikle harika olmustur. Zeynep'cigim..
Ellerine saglik..

yemekvebiz dedi ki...

hanifecim sende bulgurlusunu yayinla, yemek arayisi icinde olan biz hanimlar icin bir suru alternatif olur degil mi ?
zeynep

nalan dedi ki...

Harika olmuş Zeynep,çok severim etli ve havuçlu pilavı eline sağlık

Adsız dedi ki...

Eþim yemeklere çok düþkündür. Bu pilavý yaptým ona ve bayýldý. Ýçine bezelye de ekledim. Yapmasý da çok kolay. Ben dana eti kullandým. Tabi ölçüsünü 1' e indirdim. Bizim için 3 çok fazla. Ertesi gün bir de tavuklusunu yap dedi. Onu da yaptým, ama etli daha lezzetli olmuþtu. Tarifi gönderen arkadaþa teþekkür ederim. Sayesinde güzel bir yemeði daha menümüze eklemiþ olduk.



ELIF

Adsız dedi ki...

Gecen hafta bu pilavi misarlerime yaptim tek kelime ile bayildilar. Artsada yarina yesem dedim:) Maalesef bisicik kalmadi. Olsun yine yaptim. Cok mersi tarifiniz icin. Ellerinize saglik. Herkese tavsiye!

Filiz dedi ki...

Sevgili Zeynep,

Pilav gercekten cok leziz durmakta. ANcak , kafama takilan 3 cup pirinc acaba kac kisi icin pilavlik oluyor. Ya da soyle sorayim 3 kisi icin nasil bir olcu gerekeir? Bir de 2 stick yagi okuyunca birazcik dondum dogrusu..Ellerine saglik, cok tsk. ederim.
fILIZ

yemekvebiz dedi ki...

Merhaba Nalan, Elif ,Isimsiz dost
guzel notlariniz icin tesekkur ederim bizimde cok severek yedigimiz bir pilav. Rahmetli anneannemin yaptigi pilav.

Filiz hanim, olcuyu yariya veya 1 e dusurebilirsiniz, 3 kisi icin yeterli olacaktir.

Sevgilerimle.

Zeynep

Filiz dedi ki...

Tsk, ederim Zeynep bilgi icin. i cup dedigin gibi kafi gelir bize, yag miktarini da yari yari yaparim artik:) Deneyecegim tarifini:)
Sevgilerimle
Filiz