Pratik, lezzetli, pırasalı yemek

Meyaneli Pırasa yemeği

Aşure

IMG_5905

Hareli Kek

IMG_4711

Tavuk Kalamar

Tavuk Kalamar

Çikolata Soslu Elmalı Kek

elmalı kek

Mikrodalga - Kaşarlı Mantar

Mantar

Fırında kaşarlı mantarı uzun yıllar sadece fırında pişirdim.
O şekilde yaklaşık 1 saat fırında kalıyordu.
Önce tereyağı ile fırınlıyordum ki iyice yumuşamalarını bekliyordum.
Daha sonra kaşarları ilave edip kızarmalarını, dolayısı ile süre uzun oluyordu.

Fakat son iki senedir mikrodalga fırınımı kullanmaya başladım, ön işlem diyebiliriz.
Şimdi toplamda 15 dk da pişme işlemi tamamlanıyor.

Çalışan ve mikrodalga fırın kullanan bayanlara ciddi anlamda zaman kazandırıyor.

toplu

  • Mantarları temizliyoruz
  • Zeytinyağ ile yağlıyorum
  • Mikrodalga fırında 8–10 dk pişiriyorum,
  • Mantarlar bu şekilde iyice pişmiş ve yumuşamış oluyorlar.
  • Pişen mantarları güveç kabına alıp üzerlerine bolca kaşar rendesi ekliyoruz.
  • Fırını ızgara konumuna ayarlayıp yaklaşık 3-4 dk kaşarlar eriyip kızarana dek fırınlıyoruz.
  • Bu işlem için mikrodalga fırında pişirmeye uygun kapaklı kap gerekli.
Benim kullandığım kap kapaklı ve içeride biriken buharı kapağında bulunun sibobu sayesinde dışarı veriyor.
  • Burada 500 gr mantar kullandım yani bir paket.. 1 kg ile yaptığımda görülen güveç kabı tamamen doluyor.
  • Ben artık zeytinyağ ile yapıyorum ama isterseniz son aşamada tereyağı da ekleyebilirsiniz mantarların göbeklerine.

Afiyet olsun,
Figen Karavaş

10 kişi ne demiş, ne sormuş:):

Fatoş Öztürk dedi ki...

Mantarı çok severim içnde kaşarda olunca tadından yenmez.Ellerine sağlık.Sevgiler...

HASRET dedi ki...

nefisss görünüyorlar.. ellerine emegine saglik..sicacik sevgi ve selamlarimla..

canikom dedi ki...

teşekkürler deneyeceğim.....

FatmaCan dedi ki...

Bende kaşarlı mantar sevenlerdenim. Mikrodalga da denedim olmadı. Fırına koymayı da henüz denememiştim. Benim için çok faydalı bir fikir oldu. Teşekkürler...

gülşah dedi ki...

merhabalar ben hep fırında yapıyorum ve dediğiniz gibi uzun sürüyor ama sizinde yinede yönteminizi iyice öğrenmek istedim,fırında kaç derece pişiriyordunuz acaba,ben önce tereyağlı yaklaşık yarım saat 190 derecede pişiriyorum,bazen mantarlar çok sulanıyor ve kap mantar suyuyla doluyor yani bazense suyunu çok salmıyor,bunun sebebini çözemedim,ama suyunu çok salmazsa daha lezzetli oluyor,sanırım burada bir püf noktası var,siz hiç dikkat ettinizmi acaba?

Cafe Portakal dedi ki...

ÇOK SEVERİM MANTARI.ELLERİNİZE SAĞLIK.SEVGİLER

ÖRGÜÇANTAM dedi ki...

canım ellerine sağlık bende çok seviyorum harika görünüyor. sevgiler

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Figenim, bu Tupper'dan bende de var, çok pratikmiş, yapayım bari..Eline sağlık canikom..

CircassianLady dedi ki...

ben mikrodalgayı hep ısıtmak için kullanırdım. mantarı pişirmek aklıma geldi ama denemedim süper düşünmüsün canım ellerine sağlık.. artık gönül rahatlığıyla bende yapıcam

Adsız dedi ki...

güveç kabı ile fırına verebiliyoruz,ben yapıyorum sık sık ,değiştirmeye lüzum yok.