GÜNCELLEME-Hareli Kek ya da Zebra Kek mi?
Efendim,
Dün mutfakta biraz mesai yapmıştım ve yaptıklarım arasında Hareli Kek & Zebra Kek te vardı.
Bu keki Blog açıldığı dönem yayınlamıştım 2005 yılıydı.
Ama ben 2000 yılından beri bu keki yaparım.
Çok hafif bir kek olur ve görüntüsü itibari ile her zaman beğeni alırdı.
Hala aynı beğeniyi alıyor sanırım.
Bir de ismi bizim blog dışında her yerde "ZEBRA KEK" olarak geçiyor:)
Birçok sitede yapıldı bu ve benzeri tarifler yayınlandı ama genel olarak Zebra Kek diye yapılıyor adlandırılıyor hem yerli hem de yabancı bloglarda.
Ama benim tarifimde Hareli Kek denmişti ve ben halen öyle ifade ediyorum:)
Blog açıldığında bende dijital makine yoktu ve oğluşumun 2. yaş gününde çekilen bir resmi paylaşabilmiştim ancak.
Şimdi ise güncelleme yapayım dedim, hoş yine dijital makinem yok:)
Zira bozuldu ve birisi tamir edebilirim dedi bakalım 1,5 aydır beklemedeyim umarım parçası bulunur ve tamir olur.
Bu resmi dün sevgili günşekerlerimden Esra cığımın makinesi ile çektim sağ olsun makinesini bana bir gün diye verdi oldu 3 ay hala bende:))
Tarifi yine seneler önceki posttan kopya yaparak ekliyorum.
• 7 kahve fincanı toz şeker
• 4 yumurta
• 3 kahve fincanı sıvı yağ
• 1 şişe soda
• 9 kahve fincanı un
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
1. Şeker, yumurta ile çırpılır
2. Daha sonra geri kalan sıvı malzemeler sırasıyla eklenir ve en son kuru malzemeler eklenir karıştırılır.
3. Karışım 2'ye ayrılır. Yarısına 1-2 çorba kaşığı kakao koyulup çırpılır
4. Yağlanmış yuvarlak borcama (ölçüler büyük boy borcam ( Ø:32 cm) içindir. Küçük borcam Ø: 26 cm)var ise yarım ölçü yapılacak)
5. Hamurlar 2 ayrı kâseye ayrılır
6. Önce kakaolu kek hamurundan 1 kepce cok yavas tepsinin tam ortasına dokuyoruz.
7. Daha sonra sade hamurdan ilk döktüğümüz harcın tam ortasından 1 kepçe dokuyoruz
8. Kek hamuru bitinceye kadar işleme devam edin.
9. Böylece hareli bir karışım meydana geliyor.
Önceden ısıtılmış fırında (175 C) de ortalama 40 dakika pişirilir.
Benim püf noktalarım
Ben yaparken fark ettim ki kepçe ile karışımı dökerken altından da diğer tarafa damla akıyor.Bu da hareleri bozuyor. Bunu önlemek için yanıma havlu kâğıt alıyorum ve kepçeye hamuru alıp elimle altını iyice sıvayıp temizliyorum sonra tepsiye dokuyorum bu sayede alttan damlama olmuyor.
Dökme işlemi çok yavaş olmalı aksi takdirde hareler çabuk yayıldığı için dağılıyor ve şekilsiz oluyor halkalar
Afiyet Olsun
Figen Karavaş
19 kişi ne demiş, ne sormuş:):
Figencim sayfanızın yeni şablonu çok şık.Bende zebra kek diye bili
rim ismi ne olursa olsun harika bir
lezzet olduğu kesin ellerine sağlık
sevgiler...
Derya cım sağol canımmmm:)
Valal herkes oyle diyor zebra kek ama benim defterde senelerdir hareli yazar daha da kimseden duymadım hareli diye zaten:)))
Figencim ziyaretin beni çok mutlu etti güzel yorumun içinde ayrıca te
şekkürler.Her zaman beklerim sevgi
ler...
derya ya katılıyorum blogun şekli harika..
ben bu zebra keki bu sene ne çok aradım biliyormusun.. buldum da yaptımda ama olmadı.. bişi eksik oluyor kaka konulunca ağırlaşıyor hamur diğer yarısı ile arada fark oluyor sonra çizgiler az oluyor :)
senin tarifi deneyeceğim en kısa zamandaaaa...
muck...
cok guzel gorunuyor ellerinize saglik :) ama oldukca da zahmetli gorunuyor :(
Çelebi merhaba hosgeldin:)
Kakao yu sadeec 2 corba kasıgı koyman yeterli olur canım ve 2 kasıkta oyle cok fazla koyu kıvam yapmıyor resşimlerden de bakabilirsin uygulama resimlerinden.,Senin yaptıgının malzemeleri belki farklı olculerde olabilir bir kez daha dene derim:)
A-H merhaba hosgeldin:)
Aslında gorundugu kadar zahmetlid eğil bir kez yaptıktan sonra alısıyorsunuz bence deneyin.
Teşekkür ederim arkadaslar,
sevgilerimle,
Figen
figencim ziyaretinize çok memnun oldum.her zaman beklerim....bu arada zebra kek nefis görünüyor.emeğinize sağlık.tekrar görüşünceye dek sevgiler...
harika olmuş ellerine emeklerine sağlık canım
Ne kadar da guzel gorunuyor. Ellerinize saglik.
bencede hareli kek figenim...valla pekg üzel oluyor bende denemiştim senin tarifi...tadıda görüntüsedi ne kadan mikemmellll:)))) öpüyorum sevgilerimle
Figen Hanım,Merhaba..
Ben de bu keki yaparım yıllardır..Hatta,sizin yahoo grubunuza
2003 senesinde, annemin arkadaşının zannettiğim bu tarifi göndermiştim ne tesadüf.. :)))
Hatta soruları da cevaplamıştım..
Bakmak isterseniz tarif,gruptaki 3250. tarif..Sene 9 Aralık 2003 :)))
Yıllar sonra öğreniyorum bunu..:)))
Sevgiler
Pınar
Hande,sağoalsın canım:)
Narçiçeği teşekkür ederim,
Gönülüm:))) bence de mikemmel:))))
Pınar hanım merhaba,
Yahoo grup benim grup değildir sanırım, zira o tarihte biz acık değildik ama başka uyesi oldugum grup olabilir mi acaba?
Çünkü bizim yahoo gruba gelen tarifleri kaçırmam mümkün değil:)Mutlaka not alırım ve yazarım da grupta paylaşılan diye.
Aksine ben yazdım kendi grubumuza ve cok konusuldu o vakitler cok yapanlar oldu ve renklisini yapan arkadaslarım da oldu.
Bu arada ben de bu tarifi arkadaşımdan bu isimle aldım seneler evvel, ben üretmedim.
Ama benim dışımda da birilerinin Hareli Kek diye bilmesi hoşuma gitti.
Annenize ve sevgili arkadaşına da sevgilerimi iletin lütfen,
Hepinize teşekkür ederim arkadaşlar.
sevgilerimle,
Figen,
Figen Hanım baktım tekrar..
Yemektarifleri paylasim adlı yahoo grupmuşş..
Sizde o gruptaymışsınız..:))
Pınar hanım tekrar merhaba,
Hah şimdi oldu doğrudur o gruba üyeyim:) Düşünüyorum aksamdan bu yana benim grupta yok diye:)))
Siz de hala o gruptasınız o halde, ben de halen üyeyim o gruba ama eski canlı hali yok ne yazık ki, ben de benim yemek mail grubumda 2004 ten beri devam ediyorum.Siz de buyrun bekleriz:)
sevgiler,
Figen
Elleriniz sağlık gerçekten muhteşem görünüyor.Bende zebra keke benzer bir kek yapıyorum fakat bu kadar güzel görünmüyor. Birde bunu deneyelim bakalım.Afiyet olsun...
Figen'ciğim ellerine sağlık.Çok güzel görünüyor.Ne tesadüf geçen hafta sonu ben de zebralı kek yaptım.Farklı bir tarif kullandım.Çok lezzetli oldu.Oluşan şekiller ise çocukların ilgisini çekti.En kısa zamanda senin tarifini de denemek istiyorum....
Sevgiler
Saniye
selam
yemekvebiz mail grubuna bende dahil olabilir miyim acaba.
coyacakir61@hotmail.com
tşk ederim
Merhaba Figen Hnaım. Ben 1 ağustos'daki bruncha katılmak istiyorum ama geç mi kaldım başvuru için?
etkinlik bannerini bloğuna eklemek isteyen arkadaşlar buraya tıklayarak alabilirler...
Hobidünyam woman forum adına;
*http://edacroche.blogspot.com/ * http://papatya68.blogspot.com/
tarafından hazırlanmış olan; hobidünyam yemek etkinliğinin "5."si olan" sahur lezzetleri" etkinliğinin ev sahibeliğini,
20 AĞUSTOS 2010 - 5 EYLÜL 2010
tarihleri arasında mintininmutfagi.blogspot.com adresimde mintinin mutfağı olarak ben yapıyorum ve muhteşem lezzetlerinizle sizleri,kendi mutfağımda ağırlamak istiyorum.
***yapmanız gereken şey dilediğiniz çeşitte lezzetler hazırlayıp,kendi bloğunuzda yayınlamak ve benim bloğuma yorum bırakarak haber vermek olacak.hazır olduğunu bildirdiğiniz tariflerinizi,ben bloğunuza gelip kopyalayıp kendi bloğuma ekleyerek linkinizle birlikte yayınlayacağım.hadi herkes mübarek ayın güzelliğiyle,sahurunda hazırladığı şık tarifleri bana bildirsin.
Bu davetiyeyi ulaştırabildiğim,ulaştıramadığım herkes etkinliğimize davetlidir.davetiyeyi ulaştıramadığım aradaşlarım lütfen şimdiden kusuruma bakmasınlar...
Not: blog sahibi olmayanlar da bu etkinliğe katılabilirler.hazırladığınız sahur tariflerini,resmiyle birlikte isminizi de yazarak (pepito_life@hotmail.com) adresime yollayın,ben de yayınlayayım:)
NOT:hobidünyam etkinliklerine ev sahibeliği yapmak isteyenler
http://papatya68.blogspot.com/
adresine başvurabilirler
BİRBİRİNDEN LEZZETLİ TARİFLER YAYINLANMAYA BAŞLADI...TARİFLERİNİZİ BEKLİYORUM...
Yorum Gönder