Turunc Receli
Merhaba
Bahcemdeki turunc agacini goruntuledim sizler icin once. Onlari dalindan koparmak istemiyorum. Goruntu cok guzel cunku. Iclerinden 10 tanesini sectim ve recel yapmaya karar verdim. Esasinda epey ugrastirdi beni ama lezzeti ortaya cikinca keyif aldim acikcasi.
Turunc receli icin internette arama yaparken sevgili Tijen'e email attim. Tijen'de benimle tarifini paylasti tesekkur ederim kendisine.Bahcemdeki turunc agacini goruntuledim sizler icin once. Onlari dalindan koparmak istemiyorum. Goruntu cok guzel cunku. Iclerinden 10 tanesini sectim ve recel yapmaya karar verdim. Esasinda epey ugrastirdi beni ama lezzeti ortaya cikinca keyif aldim acikcasi.
10 adet turunc
4 bardak seker
3 bardak su
1/2 limon suyu
Turunclari once rendenin ince kismi ile rendeledim.
Portakal soyar gibi turunclarin kabuklarini dilimledim.
Her dilimin icindeki beyazimsi kismi kestim aldim.
Daha sonra bu kabuklari kucuk rulolar haline getirip igne ile ipe dizdim.
Biraz s1k1 tutun ipi, gevsemesin. Tum kabuklari bu islemden gecirdikten sonra suda bekletin.
3 gun sabah ve aksam olmak uzere suyu degistirdim.
3.gun sonunda seker ve suyu kaynattim.
Turunclarida suyu degistirdikten atese koydum.
Kaynattim. Acisi gitmisti. Sonra kaynayan seker ve su karisimina dahil ettim.
Birlikte kaynattim. Limonunu ilave ettim. Dinlendirdikten sonra iplerden
siyirarak kavanoza aldim.
Cok hos kokulu, leziz bir recelim oldu.
Not: Kabuklarindan arindirilmis turunclarin suyunu cikattim.
Suyu ateste kaynatin, tuz ilave edin.
Daha sonra siseye alip uzerine biraz zeytinyag ilave edin.
Salatalar icin harika bir eksiniz olur.
Afiyet olsun.
Zeynep Tore.
14 kişi ne demiş, ne sormuş:):
Ahhh bir ben yapamadım yaaa Turunç reçeli, esim de cok sever üstelik ama kısmet olmadı bir türlü.Pasta yaptıgım donemde turunc gelmişti ama oylece kaldı yazık turunçlar yapamadım o donem yogunluktan.
Ellerine saglık Zeynep cim.Tijen in de tarifine saglık:)
operimmmmmmm
Izmire gelirken sana getiririm ben biraz :))
Ev yapimi daha leziz cunku.
Zeynepcim merhaba ağacına bayıldım hele o turunç'un misler kokusu yokmu
inan burnuma geldi.Adana'da çok turunc ağaçları yanından geçerken ben
de kendimden geçerim.Reçelin harika ellerine sağlık öpüyorum...
elinize saglik...tarif icin dogru kisiyi bulmussunuz...zahmetli ama bir okadarda lezzetli..yapmaya basladigimizda birimiz rendeler , birimiz ic kabugunu temizler,birimizde ipe dizerdik...baba ocaginda ve turuncgillerin kalbi alanyadayken.simdi annecigim yapiyor yazin hazira konuyoruz...tekrar elinize saglik
www.baharloy.blogcu.com züleyha
face'te mesajı alınca hemen geldim:))çok nefis ve renkli bir tarif,ellerinize sağlık..tadı ne güzeldir..fotoğraf süper çıkmış..hele o turunç ağacı ne güzell...
renklerin güzelliğine bayıldım.
zaten portakal ve turunç reçellerine de bayılırım :))
ellerin sağlık.
benim kayınvalidem turunç kabuklarını kireçte bekletir.Pişince çıtır çıtır olur tadından yenmez.Acilen benimde yapmam lazım :)
sevgiler. özgül.
BİRAZ ZAHMETLİDİR AMA DEYMEZMİ DEMİ ZEYNEPCİM? ELİNE SAĞLIK HAYATIM.
Enfes görünüyor turunç reçeli !
haylide zahmetliymiş.
Ellerinize sağlık
AH FİGENCİĞİM
baze sadece koklamak
seyretmek uzun uzun okadar mutlu ederki benide .
Merhabalar
Hepinize yorumlariniz ve ziyaretiniz icin gercekten tesekkur ederiz.
Evet turunc receli epey zahmetli birkac kisi biraya gelinip yapilsa daha keyifli olur ve daha cok uretilir bana gore.
Tek basima olunca biraz oyaladi beni ama sonucunda kokulu ve guzel lezzete kavusunca degmeyin keyfime.
Kendinize iyi bakin.
Tesekkur ederiz tekrar.
Zeynep
Nazilli`ye kayinvalidemin yanina gidince ilk is onunla bu tarifi yapmak olacak Zeynep abla. Ellerine saglik. Recellerle hic aram yoktur ama nasil canim cekti anlatamam. Tek sevdigim recel yabani incir recelidir, ama bu goruntu mest etti beni. Olsa da yesek keske...
Zeynep Hanım Turunç reçeli yazınızı okurken sonunda bir baktım ki sahiden ağzım sulanmış.Harika anlatmışsınız.Ve tabii ki harika yapmışsınız, görüntü şahane.Elleriniz dert görmesin.
BEN AYNUR İIK DEFA YAPTIM ÇOK GÜZEL OLDU
bende yaptım ama biraz sert duruyor turunçlar acaba şerbette baya kaynatmam mı gerekiyor??
Yorum Gönder