Yaz Yemekleri
Merhaba
Yine bir suredir tarif paylasamadik sizlerle. Yaz geldi.Okullar tatil oldu.
Yazlikcilar yollara dustuler. Deniz ve gunesin keyfini cikarmaya basladilar bile.
Calisanlar icinde yillik tatil izinleri devreye girdi degil mi?
Ben sevdigim ve yaptigim yaz yemeklerinden birkacini paylasayim istedim bugun.
Ic bakla bir diger yaz yemegim.
Yaz aksamlarinda serinletici lezzetlerden biri. Bol dereotu ile servis yapinca daha da bir guzel oluyor. Ic baklayida bol taze sogan ile birlikte pisirip servise hazirliyorum.
Sizlerinde yaz yemekleri icin onerileriniz, tarifleriniz varsa paylasirmisiniz bizlerle?
Guzel bir yaz bizlerle olsun.
Afiyet olsun.
Zeynep Tore
Yine bir suredir tarif paylasamadik sizlerle. Yaz geldi.Okullar tatil oldu.
Yazlikcilar yollara dustuler. Deniz ve gunesin keyfini cikarmaya basladilar bile.
Calisanlar icinde yillik tatil izinleri devreye girdi degil mi?
Ben sevdigim ve yaptigim yaz yemeklerinden birkacini paylasayim istedim bugun.
Borulce, en sevdigim yaz sebzelerinden biridir. Ege bolgesinde yazin pek fazla bulunuyor. Anadolu halki pek bilmiyor. Ben borulceyi genelde salata olarak yapiyorum.
Ayikliyorum, yikiyorum.
Sonra tencereye su koyuyorum, kaynayinca borulcelerimi ilave ediyorum.
Pisince suzup tabaga aliyorum.
Ayikliyorum, yikiyorum.
Sonra tencereye su koyuyorum, kaynayinca borulcelerimi ilave ediyorum.
Pisince suzup tabaga aliyorum.
Limon suyu, zeytinyag ve dovulmus 2 dis sarimsakla sos hazirlayip uzerine dokuyorum.
Benim cok sevdigim bir lezzet. Deneyin sizde.
Seversiniz eminim. Daha sonra kiymali soslu borulce tarifinide paylasirim sizlerle.
Bircogumuz bilmez degil mi? Kabak ciceginden neler yapabilecegimizi. Kabak ciceginden ben dolma yapiyorum. Kizartma yapiyorum. Bugun size kizartmasini anlatayim istedim. Kabak ciceklerini sabah erken saatlerinde topluyorlar. Bu sebeple pazara sabah erkenden gidip almak gerekiyor.
Ciceklerin ortasini yandan acip tohum kismini temizlememiz gerekiyor ilk once.
Ic bakla bir diger yaz yemegim.
Yaz aksamlarinda serinletici lezzetlerden biri. Bol dereotu ile servis yapinca daha da bir guzel oluyor. Ic baklayida bol taze sogan ile birlikte pisirip servise hazirliyorum.
Sizlerinde yaz yemekleri icin onerileriniz, tarifleriniz varsa paylasirmisiniz bizlerle?
Guzel bir yaz bizlerle olsun.
Afiyet olsun.
Zeynep Tore
8 kişi ne demiş, ne sormuş:):
heheh:) Zeyneepp, ben de Kabak Çiçeği Dolmasını hazırlamıştım eklemek için:)) O zaman bir sonraki tarif Kabak Çiçeği Dolması olsun:)
Ellerine saglık:)
FİGEN KARAVAŞ
Ellerinize sağlık.Bende pazarda börülce görünce hemen üstüne atlayıp almıştım.Çok güzel bir lezzet.ellerinize sağlık !
Zeynepcim, bayilirim börülceye, hele hele bizim oralarin (ayni Sehirdeniz seninle:)) börülcelerine, ama buralarda bulmak ne yazikki pek mümkün olmuyor.
Siz benim yerime de yiyin, afiyet olsun:))
Sevgilerimle
bu güzel tariflerinizi bizim sitemize de yükler misiniz?
Kabak çiçeği dolmasını biliyorum da kızartmasını bilmiyordum. Eminim çok lezzetlidir.
Ellerine sağlık
Merhaba,
Radikal gazetesinin Radikal Cumartesi eki için bir haber hazırlıyoruz. Siz de görüş verirseniz çok seviniriz. Şöyle ki;
yemek yazarları ve mekan sahiplerine; okuyucularımıza önerebilecekleri yaz lezzetlerini soruyoruz. Yiyecek de içecek de olur, ikisi birden de olur. “Bu yaz bitmeden ne yiyelim/içelim? Neden” şeklinde.
Evde yenebilecek bir yemek/içecek de olur; bir mekanın mönüsünden bir şey de…
Bu akşama kadar vaktimiz var. Dilerseniz telefonda da görüşebiliriz. Yanıtınızı bekliyorum.
İyi günler,
Bahar ÇUHADAR
Radikal Gazetesi/Yaşam
Muhabir
Tel: 0212 505 65 68
Merhaba,
Radikal gazetesinin Radikal Cumartesi eki için bir haber hazırlıyoruz. Siz de görüş verirseniz çok seviniriz. Şöyle ki;
yemek yazarları ve mekan sahiplerine; okuyucularımıza önerebilecekleri yaz lezzetlerini soruyoruz. Yiyecek de içecek de olur, ikisi birden de olur. “Bu yaz bitmeden ne yiyelim/içelim? Neden” şeklinde.
Evde yenebilecek bir yemek/içecek de olur; bir mekanın mönüsünden bir şey de…
Bu akşama kadar vaktimiz var. Dilerseniz telefonda da görüşebiliriz. Yanıtınızı bekliyorum.
İyi günler,
Bahar ÇUHADAR
Radikal Gazetesi/Yaşam
Muhabir
Tel: 0212 505 65 68
Zeynep'ciğim,
Ben de geçen gün Midilli'de yediğim usulde kızarttım kabak çiçeklerini. İçinde peynirli bir harç var, üzerindeki harç da çok yoğun. Öyle olunca çok değişiyor tadı.
Yorum Gönder