Pratik, lezzetli, pırasalı yemek

Meyaneli Pırasa yemeği

Aşure

IMG_5905

Hareli Kek

IMG_4711

Tavuk Kalamar

Tavuk Kalamar

Çikolata Soslu Elmalı Kek

elmalı kek

Pilic Topkapi -Osmanli Mutfagi

Posted by Picasa
Merhaba

Yine bir suredir guncelleyemedik kendimizi:)
Bahar yorgunlugu, islerin yogunlugu, gunler neden 24 saat ? Acikcasi bana yetmiyor. Ben kutuplarda yasamaliyim sanirim 6 ay gunduz, 6 ay gece. Boylelikle gece oldu yatayim kavramindan uzak yasarim herhalde 6 ay gunduz oldugu zamanlarda.

Bu aralar eski Osmanli yemeklerine ilgim artmis durumdayim. Gectigimiz gunlerde isyerinde de bu denemek istedigim lezzet karsima cikinca durmadim hemen yaptim evde. Yemekle ilgili bazi tiyolarida ahcibasindan aldim. Bizim isyeri yemeklerimiz magazada pismiyor, "Divan"dan geliyor. Inanilmaz yemekler yapiyorlar. Reklam yaptim biraz sanirim ama hakediyorlar. Tam ev yemekleri.

Neyse yemek nasil hazirlaniyor anlatmaya baslayim.
Once geceden kemikli kalcali olup kemiksiz hale getirilmis tavuk butlarini sosta bekletiyorsunuz.
Sos icin zeytinyag, limon suyu ve biraz tuz. Bir gece tavuklar bu sosta bekliyor.

Ic pilav icin:
1 su bardagi pirinc
2 yemek kasik sivi yag
2 yemek kasik kuru sogan
kuru uzum
tuz, karabiber
dolma fistik
1 kucuk parca kuzu ciger ( ben tavuk ciger kullandim)
dereotu, yenibahar kullandim.
Posted by Picasa
Ic pilavimiz hazir olunca sosta bekleyen tavuklarimizi teker teker acarak
ic pilavdan alip sarmalayip firin tepsisine yerlestirdim.
Top gibi yuvarlak hale getirin ama. ( Ciger sarmasi gibi)
Sonra 200 C de isittigim firinda kizarana kadar pisirdim.
Bizim cok sevdigimiz bir lezzetle karsilastik sonunda.
Umarim sizlerde seversiniz.

Afiyet olsun.

Zeynep Tore

11 kişi ne demiş, ne sormuş:):

Zehra Gürgen dedi ki...

Osmanlı mutfağı hep ilgimi çekmiştir.Yemek konusunda fazlaca tembel olmama ve basit tariflere eğilmeme karşın osmanlı yemekleri denince dururum. Çok güzel görünüyor piliç, ellerinize sağlık.

ipek dedi ki...

Hımmm ellerine sağlık, harika görünüyor. Tam saraylara layık :))

Selma - DUSBAHCESI dedi ki...

Harika gorunuyor, bayildim valla. Uzun zamandir buna benzer bir tarif ariyordum. Blogunuzu cok begendim. Hollandadan selamlar.

Yemek dedi ki...

Süper görünüyo piliç ve pilav canım istedi valla bunu mutlaka denemem lazım.

elvan dedi ki...

merhabalar,
ben de bi catering firmasında çalışıyorum. bizim de sıkça çıkardığımız ve çok beğenilen bi yemektir kendisi, orjinali bu şekilde galiba, biz içine ıspanaklı mantarlı harç yapıp servis ediyruz. o da gerçekten güzel, denemenizi tavsiye ederim.
sewgi ile...
elvan kaplan

www.hayriye73.blogcu.com dedi ki...

canım nefis bir lezzet olduğu belli ellerine sağlık, bende denemek isterim, afiyet olsun...

ZeYNeP dedi ki...

Merhaba
Bizim evimizin mutfaginda cocuklugumda Turk - Osmanli kulturu hep agir basardi. Annem, rahmetli anneannem hep Osmanli mutfagi yemekleri seve seve yaparlardi. Zahmetli olmasina karsin.
Ama biz yeni nesil kacamaklar yapmaya alistik.Usendik :(
Vakit buldukca gorduklerimi, okuduklarimi deniyorum bende artik.
Sevdiklerimle paylasiyorum.
Tesekkur ediyorum yorumlariniz icin.
Elvan'cim ispanakli ve mantarli harcin tarifini bizlerle paylasirsan hemen deneyelim ne dersin?

Sevgilerimle
Zeynep

KILIC dedi ki...

Çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık

Sevim dedi ki...

Çok güzel bayıldım vallaaaa. Bir kaç defa dışarda yemiştim ama hiç yapmadım. Tarif hemen alındı. en kısa zamanda denicem. Ellerine sağlık. Sevgiler.

Gamze dedi ki...

Çok lezzetli görünüyor. Elinize sağlık :)

seyabb dedi ki...

Nefis.Pilav ve tavuk ayrılmaz lezzet ikilisi.