Kayısılı Kurabiye Dilimleri
Bu tarifi dün yaptım.
Uzun zamandır ilk kez dün evdeydim ve işim yoktu ( ev işlerinin dışında) hemen bir şeyler yapayım fırsat bu fırsat dedim.
Bu tarifi çok sevdim. Dun fırından çıktıktan 10 dk. sonra alıp bakayım tadına dedim. Aman Allah’ım henüz soğumamış ılık nasıl güzeldi nasıl bana iyi geldi.
Sadece çok tatlı sevmiyorsanız daha az şekerli seviyorsanız iç harcına kullandığımız şekeri azaltabilirsiniz.
Tarif aşağıda.
Bence yapın mutlaka ,çok güzel bir lezzet.
Kıyır kıyır o hamurun lezzeti beni çok cezp etti.
Malzemeler
Hamur karışımı için;
• 2 su bardağı un
• 1 su bardağı tozşeker
• 1 çimdik tuz
• 1 paket margarin (oda ısısında)
• 1 su bardağı Hindistan cevizi
• ½ paket karbonat (10 gr) Vanilya poşeti gibi olanların yarım paketi
İç malzemesi için;
• 2 su bardağı kuşbaşı kesilmiş kuru kayısı ( ben 300 gr. Kullandım)
• 1 su bardağı su
• 1 su bardağı tozşeker
• 1 tatlı kaşığı tarçın
• Ben ayrıca ceviz de kullandım
Yapılışı;
İç malzemenin hazırlanması;
1. Suyu, şekeri ve kayısıları bir tencereye koyup tüm suyunu çekene dek pişirelim.
2. Soğuyunca içine tarçın ekleyelim ve karıştıralım
Hamur malzemesinin hazırlanması;
1. Un hariç tüm malzemeyi karıştıralım
2. Unu karıştırıp pütür bir hamur yapalım
• Hamur normal hamur olmayacak elde dağılan pütür pirin. Tanesi dediğimiz şekilde olacak, korkmayın öyle olması gerekiyor.
• Ben kare küçük borcamda yaptım tam geldi. Kalıbınızı yağlayın
• Pirinç kıvamındaki hamurunuzun yarısını taba yayın elinizle hafifçe üstünden basın düzeltin
• Kayısılı harcı içine yayalım, kalan hamuru da harcın üzerine yayalım elimizle düzeltelim.
• 170 derece fırında 15-20 dk kadar pişirelim
Afiyet olsun.
Figen KARAVAŞ
20 kişi ne demiş, ne sormuş:):
Figen böyle lezzetlere bayılırım. hele hamuruna hindistan cevizi giriyorsa daha çok severim. ellerine sağlık...
yine cok nefisss görünüyor lezzetlerin canim :))
ellerine saglik ...
kocaman sicacik sevgilerimle ...
Cok lezzetli oldugu belli zaten,nefiss bir görüntü ,canim elleriné saglik.Sana güzel bir pazar günü diliyorum,sevgiyle kal.
Figen'ciğim,tam bizlik bir lezzet olmuş,ellerine sağlık..))(tıpkı Alman pastalarına benzemiş)İzninle tarifini alıyorum canım..Bizlerle paylaştığın için teşekkürler..
Sevgilerle..
AA tarif çok hoşuma gitti bayıldım mutlaka deneyeceğim ellerine sağlık
harika bisi bu bayildim ellerine saglik canim
Bu tür pastalar bizim evde çok sevilir nefis görünüyor deneyeceğim.
Ellerine sağlık.
Sevgiler...
Figenciğim ve tüm dostlara merhaba
Tarifi denedim çok güzel oldu. Yalnız bir dahaki sefere daha az şeker kullanmaya karar verdim. Hem meyvelere hem de hamurda şeker ekleyince çok oldu.
Herkese güzel günler.
Hülya
En kısa zaman da denenecekler listesine eklendiler bile...
Ellerinize sağlık nefis görünüyor.
sevgiler...
Fistik naber:)buraya ugramayali pek cok oldu.Bakayim bir neler olmus bitmis:)Canim bir mayis ortasi kahve icmeye gelicem ona gore.Orta sekerli olsun pls:))
Birde tarifin gercek guzel buna benzer bugun Munevver'de gordum bir bak derim.
Sevgilerimle
Figen'cim,
Dun yorum birakmistim oglusumda ben sekerden duslere bakarken yakaladi beni.Bu gece yine geldik sekerden duslerdeki arabali pastalara bakicaz teyzesi.Furkan diyorki "anne hadi pastalara bakalim"eh hadi biz sekerden duslere gidiyoruz.Isimiz is artik:)
Saka bir yana Furkinin dogum gunu var Figen'cim:)oglusuma yaparsin bir guzellik SIMSEK MCQUEN VE ARKADASLARINA dair:))Geleyimde bir konusalim senle.
Operiz canimcim.
Sevgili Figen görünüm tam not lezzeti de öyle görünüyor..Ellerine sağlık..sevgiler...
ellerine sağlık arkadaşım:) değişik tariflerin var sevgiler.benim blogumada beklerim..
mutfakgunesi.blogcu.com
goruntu muhtesemmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
selam tarifleriniz mükemmel ben bu tarifi denedim ama yapamadım bilmiyorum neden öncelikle kayısıları pişirsim ama çok tuhaf oldu yanık gibi yapış yapış oldu,bide kurabiye pişince yedim ama çok acı ve tuzlu oldu hepsini tarife göre tam koydum ama olmadı üzgünüm yanlışımı düzeltirmisiniz....sevgilr
Ufuk ,hasret,yaren,damaktadı,aysepamuk,nino,selcen,ab-ı hayat, gülenay,cafe gusto; hepinize cok teşekkür ederim, kusura bakmayın gec yazıyoprum zira oldukca yogun bir donemden geciyorum yine..
Gulenay cım, gelk hayatım oğlusa cok guzel mc quin yapacagız:)
Hülya cım senin de ellerine saglık canım, kesinlikle seker cok , azaltılmalı..
İsimsiz misafir hosgeldiniz;
Yasadıgınız aksilikleirn cevaplarını bulmaya calısalım;
*Kayısılar cok piştiyse dibinde hiç su kalmadan pişirdiyseniz bu yuzden yapış yapış ve sert olmustur karamelize olmuslardır. Bir sonra denemek isterseniz kontrolü yapın pişirmeyi yani cok sartlesmeden rengi kahve olmadan kapatın ocagı.
*Hamurun tuzlu ve acı olmasının tek sebebi vardır Karbonatı olcu dısında koymus olabilir misiniz?
Yani 10 gr. değilde daha fazla ?
Zira aynı hatayı cok yakın arkadasım yaptı ve direk onada karbonat demiştim , yani lütfen posete bakın kac gr ve siz kac gram kullandınız, karbonat dısında bir malzeme acı ve tuzlu yapmaz zira..
Umarım yardımcı olabilmişimdir.
sevgilerimle,
Figen Karavaş
sevgili figen hanım sitenizi zaman zaman takip ediyorum çok güzel şeyler yapıyorsunuz ellerinize sağlık "kayıslı kurabiye dilimleri"'nde kayısı yerine vişne kurusu kullanılabilr mi veya herhangi bir meyve? birde karnonat yerine kabartma tozu olabilirmi bende karbonat kullanmaktan hep çekinirim acı olmasından korktuğum için. Sevgiler..
Fiğenciğim ellerine sağlık.Çok lezzetli olmuştur muhakkak.Benimde şimdi canım çekti inan.tamda tatlı krizim gelmişken okudum tarifini.Mutlak yapmam gerek..sevgiler..
cok leziz bir goruntu..elinize saglik... blogumuza davetlimizsiniz..
sevgiler..
denenmesi gereken bir tarif cok guzel gozukuyor tesekkurler :)
ayrica sizleri kendi sitemede bekliyorum..lezzetle kalin...
http://pembetencere.blogspot.com/
Yorum Gönder