Tahinli Piyaz
Merhaba,
Piyazı çok severim. Hele güzel bir sızma zeytinyağı ve bol soğanlı ise, yanında da Arnavut Ciğeri varsa değmeyin keyfe…
Tahinli Piyazı Yılbaşından sonraki hafta yemeğe gelen arkadaşlarım için yapmıştım. O geceden başka tariflerim de var yayınlanacak onlarda sonraki günlerde inşallah.
Tahinli Piyaz aslında “Antalya Piyazı” diye geçiyor. Fakat ben içine yumurta koymuyorum yumurtalı halini sevemedim bu sebeple yumurtasız tarifini veriyorum. Ve ben ölçüleri kendi damak zevkime gore ayarlıyorum açıkçası. Malzemeleri koyarken tadına bakıyorum tamam dediğim vakit ekleme yapmıyorum.
Buraya yazacağım için bu kez ölçülü yapmaya gayret ettim ve benim yaptığım ölçüleri yazdım aşağıya.
Pul biber çok yakışıyor ancak o gece hem eşimin hem de gelen misafirimizin pul biber yemesi yasak olduğu için kullanmadım ve biz kırmızı soğanı çok severiz bu yüzden kırmızı soğan kullandım.Siz arzu ederseniz taze soğan kullanabilirsiniz ki öyle de çok güzel olur.
Fotoğraf çok kötü çıktı biliyorum ama o gece acele ile bunu çekebilmişim ışık çok kötüydü..
Tahinli Piyaz
malzemeler;
• 2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
• 2 çay bardağı tahin
• 1 çorba kaşığı sirke
• 1 limonun suyu
• 3 diş sarmısak
• Kuru soğan
• Tuz ,pul biber
• 2 tatlı kaşığı kimyon
• Zeytinyağı
yapılışı;
1. Tuzlu su içinde fasulyeleri iyice haşlayın. Haşlanmış fasulyeleri süzdürün. Fasulyelerin 3 yemek kaşığını daha sonra kullanmak üzere ayırın.
2. Diğer tarafta bir kap içinde zeytinyağı, sarımsak, limon suyu, kimyon, tuz ve tahini ekleyip, iyice karıştırın. 3 yemek kaşığı ayırdığımız fasulyeyi çatalla iyice ezin ve malzemelerle birlikte karıştırın.
3. Fasulyeleri servis tabağına alın ve üzerine piyazlık kestiğiniz kuru soğanı serpin.
4. Hazırladığınız sosu fasulyelerin üzerine dökün. Üzerine sızma zeytinyağı gezdirin.
5. Üstünü kıyılmış maydanoz ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun,
Figen Karavaş
14 kişi ne demiş, ne sormuş:):
slm
tahinli piyaz hiç yemedim ilginç ve güzel.ellerine sağlık canım
sevgiylekal
Figen'ciğim,
Miniğim dün akşam mücver istedi benden. Her zaman gözkararı bir tarifim var tabii ki benim de. Ama geçen yazındaki mücverlerin o kadar güzel görünüyorlardı ki şimdi geldim tarifi yazdım. Gitmeden önce tahinli piyazını da tekrar okudum. Piyazı çok severim zaten. Ellerine sağlık canım benim:)
Sevgilerimle...
Çok nefis görünüyor fiğen'ciğim..Ellerine sağlık..
Sevgilerimi gönderiyorum..
Figenciğim seni ihmal etmişim.Yeni yıl pastandan bugüne yine güzel lezzetler hazırlamışsın.Ellerine sağlık.sevgiler...
Bu kadar olur; tam yaptigin tarife göre piyazi hazirlamak icin mutfaga gidiyordum.Ben o ezdigin üc kasik fasulyenin yerine cevizi ezip koyuyorum.
Valla her gün arnavut cigeri olsa hayir demem.
Ellerine saglik.
Biraz sonra ellerime saglik deyicegim.
Not : Bunun ustasi Antalya'da Cinaraltinda Saray sinemasinin tam karsisinda ufak bir piyazci yapardi.
"Piyazci Sami!
Sevgi saygilar.
Off ciğer dedin beni zaten bitirdin.
Eline sağlık
Sevgiler
Müge
Ne güzel görünüyor,ellerine saglik canim.
cok nefis görünüyor
ellerine saglik
Figen'im,
Kim sevmez bu tarifi dimi ya.Ellerine saglik sekercim.
operim.
Ellerine sağlık figenciğim efis görünüyor piyazı çok severim ama tahinli hiç denemedim mutlaka deneyeceğim.
Güzel bir hafta sonu dilerim canım.
Sevgiler...
Ellerine saglik canim, cok lezzetli görünüyor..
merhabalar...sitenizdeki tum tarifler harika...ellerinize saglık..kurufasulye nohut gibi kuru bakliyatı hasladıgımızda olusan saydam kabukların olmaması icin ne yapabiliriz bunun bi puf noktası var mı acaba..cevaplarsanız sevinirim. tskler
İsimsiz misafir hosgeldiniz,
O kabukların cıkmaması için bir püf nokta bilmiyorum, ve aslında cıkmasını engelleyecek bir sey oldugunu da sanmıyorum ama yine de belki bir bilen arkadas vardır , yemek grubuma sorayım ben belki bilen cıkar.
sevgileirmle,
Figen Karavaş
Figen Hn.Piayaz soğansız olmaz.Başka bir sitede soğansız yapmışlar denedim.Güzel olmadı.Doğrusu herhalde senin tarifin.Eline sağlık.
Yorum Gönder