Patatesli Kabaklı Mücver
Merhaba,
Bugün evdeyim ve hem temizlik yapıyorum hem de günlük yemek işlerimi.
Geçen haftadan 2 adet kabak kalmıştı buzdolabında. Ben o kabakları salata yapmayı planlarken:) sevgili eşim mücver istedi. E hal böyle olunca mücver olurverdi kabaklar:)
Sayfaya Mücver tarifi koymadığımı farkettim hazır sıcak sıcak yapmışken hemen yazayım istedim zira hemen yazmazsam diger bekleyen tariflerim gibi yayınlanmayı bekleyecek.
Ben mücvere kuru soğan koyuyorum, o kurusoğanın tadı mücvere bence çok yakışıyor.
Buyrun efendim tarifimiz...
Malzemeler
• 2 adet kabak
• 1 adet patates
• Yarım çay bardağı süt
• Yarım su bardağı kaşar peyniri ( ya da ne varsa )
• 1 adet kuru soğan
• 2 adet yumurta
• 6 yemek kaşığı un
• 1 demet maydanoz – 1 demet dereotu
• 1 çay kaşığı karbonat / ya da yarım paket kabartma tozu
• Tuz, karabiber
Yapılışı
1. Kabakları ve patatesi rendeleyelim, rendelenmiş malzemeyi suyunun gitmesi için avuç içimizle sıkalım.
2. Kuru soğanı rendeleyelim, kaşar peynirini rendeleyelim, maydanoz ve dereotunu da kıyalım.
3. Tüm malzemeyi karıştıralım. Tuzunu karabiberini ayarlayalım.
4. Kızgın yağda kızartalım ve kızaran mücverleri süzgülü bir kaba ya da havlu kağıt serilmiş bir kaba alalım fazla yağlarını almış olalım.
Not: Un oranı, yumurtalarınızın büyüklüğüne göre değişebilir artı ay da eksi yapabilirsiniz. Burada önemli olan malzemenin özleşmesi ve tavaya koyduğunuzda dağılmayacak kıvamda olması. Ama unu hiçbir zaman harcı sert yapacak kadar koymayın, mücverin özelliği gider.
Afiyet Olsun,
Figen Karavaş
Merhaba,
Bugün evdeyim ve hem temizlik yapıyorum hem de günlük yemek işlerimi.
Geçen haftadan 2 adet kabak kalmıştı buzdolabında. Ben o kabakları salata yapmayı planlarken:) sevgili eşim mücver istedi. E hal böyle olunca mücver olurverdi kabaklar:)
Sayfaya Mücver tarifi koymadığımı farkettim hazır sıcak sıcak yapmışken hemen yazayım istedim zira hemen yazmazsam diger bekleyen tariflerim gibi yayınlanmayı bekleyecek.
Ben mücvere kuru soğan koyuyorum, o kurusoğanın tadı mücvere bence çok yakışıyor.
Buyrun efendim tarifimiz...
Malzemeler
• 2 adet kabak
• 1 adet patates
• Yarım çay bardağı süt
• Yarım su bardağı kaşar peyniri ( ya da ne varsa )
• 1 adet kuru soğan
• 2 adet yumurta
• 6 yemek kaşığı un
• 1 demet maydanoz – 1 demet dereotu
• 1 çay kaşığı karbonat / ya da yarım paket kabartma tozu
• Tuz, karabiber
Yapılışı
1. Kabakları ve patatesi rendeleyelim, rendelenmiş malzemeyi suyunun gitmesi için avuç içimizle sıkalım.
2. Kuru soğanı rendeleyelim, kaşar peynirini rendeleyelim, maydanoz ve dereotunu da kıyalım.
3. Tüm malzemeyi karıştıralım. Tuzunu karabiberini ayarlayalım.
4. Kızgın yağda kızartalım ve kızaran mücverleri süzgülü bir kaba ya da havlu kağıt serilmiş bir kaba alalım fazla yağlarını almış olalım.
Not: Un oranı, yumurtalarınızın büyüklüğüne göre değişebilir artı ay da eksi yapabilirsiniz. Burada önemli olan malzemenin özleşmesi ve tavaya koyduğunuzda dağılmayacak kıvamda olması. Ama unu hiçbir zaman harcı sert yapacak kadar koymayın, mücverin özelliği gider.
Afiyet Olsun,
Figen Karavaş
13 kişi ne demiş, ne sormuş:):
Sağlıklı bir tarif sağol canım deneneceklere not alındı şeker
cok lezzetli olmus
ellerine saglik
mücvere bayilirim
Ellerine sağlık Nefis görünüyor.
Sevgilerimle...
Ellerine saglik canim cok nefis görünüyor,afiyetler olsun.
ellerine sağlık.gerçekten soğan mücvere yakışır.
Çok nefis görünüyor Fiğen'ciğim,ellerine sağlık..
Paylaşmış olduğun tariflerin hepsi çok farklı ve tadılmaya değerler..Gönlüne sağlık canım arkadaşım..
Sevgilerle
Figen'im,
Ben de kurusoğanın tadını mücvere çok yakıştırıyorum. Ne kadar da güzel fotoğraflamışsın. Ellerine sağlık canım benim. Böyle güzel mamalar yapıp rejime devam edebildiğin için de ayrıca kutluyorum seni. Hem de rejime falan ihtiyacın yokken:) Ama doğru yapıyorsun yine de. Çünkü yıllarla birlikte kilo da farketmeden artıyor. Ve sağlıksızlığa yol açıyor. Kısacası en doğrusu senin yaptığın. Ye ye nereye kadar?
Sevgilerimle...
Eda cım canım teşekkür ederim,
Sevim , ben de cok severim mücveri,
Almula,teşekkür ederim,
yaren cim,sağolasın canım.
Gülizar, evet ben taze sogandansa kuru soğanı seviyorum mucverde.Teşekkür ederim,
Gül'cüm canım, senin tarifleirn gibi degil ama naçizhane bildiklerimizi paylasıyoruz.Opüyorumm.
Elvan'cım:)
Valla az kaldı surda eski kiloma insallah cafe oncesi kşloma donecegşm, gercekten saglık için en basta dikkat etmeliyiz.
Ve ye ye nereye kadar elbette:))
Arkadaslar hepinize cok teşekkür ederim.
sevgilerimle,
Figen KAravaş
Mücverler harika görünüyor.
Ellerinize Saglik...
Selamlar Aysel
ımmm, şeyyy :O çok müthiş görünüo lakin tarif eksik sanırım :(
İsimsiz misafir merhaba,
Tarif eksik değil.
Niçin eksik oldugunu dusundunuz acaba ?
Sevgiler,
Figen
tarifi denedim ve muhtesem oldu....
Adsız misafir merhaba,
Ellerinize saglık afiyet olsun.
Yorum bıraktgınız için teşekkür ederim,
sevgilerimle,
Figen Karavaş
Yorum Gönder