Pratik, lezzetli, pırasalı yemek

Meyaneli Pırasa yemeği

Aşure

IMG_5905

Hareli Kek

IMG_4711

Tavuk Kalamar

Tavuk Kalamar

Çikolata Soslu Elmalı Kek

elmalı kek

Saksı Köfte





Biliyoruz, uzun zamandır bloğu güncelleyemiyoruz, bu konuda sitemler de alıyoruz Zeynep’le. Ama inanın ben de Zeynep’te artık fazla vakit ayıramaz olduk.


Ben malum hemen hemen her hafta sonu Cumartesi ve Pazar çalışıyorum, bu sebeple kendime bile vakit ayıramıyorum. Doğal olarak bloğa da gereken vakit ayrılamıyor.Aslında oldukç fazla tarif var ama yazacak zaman yok?

Geçtiğimiz haftaki sıcaklar hepimizi çok etkiledi, hem işlerimizi, hem sağlığımızı, İzmir’de resmen kavrulduk, ama bugün İzmir pek güzel rüzgar esiyor hafiften serince. Ya da 50 dereceleri görünce 36 dereceler bize öyle geldi bilemiyorum:)

Geçen gün sevgili Erdil Baba’nın yaptığı sitemden sonra bir tarif yazmak farz oldu:)


Hepinize sağlıklı, neşeli bir hafta diliyorum.

Saksı Köfte

Malzemeler

Köfte harcı için;
• 1 kg. orta yağlı kıyma
• 1 küçük soğan
• 4 dilim ekmek içi (ıslatılıp,sıkılmış)
• 1 yumurta
• Yarım demet maydanoz
• Tuz,karabiber, az pul biber,az kimyon,az kekik

Garnitür için;
• 2 havuç
• 2 patates
• Göz kararı konserve bezelye

Yapılışı
1. Önce köfte harcımızı yoğuruyoruz, yarım saat dinlendiriyoruz
2. Bu arada garnitür için malzemeleri minik minik küpler halinde doğruyoruz
3. Zeytinyağında, önce havuçları biraz soteliyoruz, üzerine patatesleri alıp sotelemeye devam ediyoruz, biraz sıcak su ilavesi ile pişmeye bırakıyoruz.
4. Pişmeye yakın üzerine konserve bezelyeleri ilave edip, suyunu çekince ocağı kapatıyoruz.
5. Köftelerimize şekil veriyoruz.Bunun için kahve fincanından yardım alabilirsiniz, kıymadan ceviz büyüklüğünde parça alıp kahve fincanına yerleştirip şekil verebilirsiniz, böylelikle minik hepsi aynı boyda ve ölçüde saksı köfteleriniz olur:) Veya tek porsiyon olsun derseniz fincan yerine küçük cam kaselerden destek alabilirisiniz.
6. Hazırladığınız köftelerin içlerine garnitür harcımızdan koyuyoruz, ve üstlerine kaşar rendesi serpiştirip fırında pişmeye bırakıyoruz.

Arzu ederseniz servis olarak yanında patates püresi ilave edebilirsiniz.

Not: Garnitür hazırlamak için vaktiniz yoksa hazır konserve garnitür alabilirsiniz.

Afiyet olsun,
Figen

8 kişi ne demiş, ne sormuş:):

Binnur A. Ö. dedi ki...

Sevgili Figencim,
Senin saksı köfte de cok guzel bir fikir. BEn de bir ara saksı ekmeği yapmıstım ama böyle degildi o. Biten pillerin azizligine ugradıgım icin goruntuleyemedigim ekmegimi bugun yarın yaparım insallah.
ellerine saglık bu arada.
sevgiler

Bocuruk dedi ki...

Figen'ciğim,
Sayfaya bakmadan içime doğmuştu yeni birşeyler olduğu. Hergün yemeklerle bu kadar haşırneşir olup sayfaya zaman ayıramamak ne kötü. Bende de annemin tarifleri birikti. Kendim şu sıralar yeni hiç birşey deneyemiyorum. Bir de biraz dikkat edeyim dedim yediğime içtiğime, özellikle de yapmıyorum yani. Tarifin harika. Ellerine sağlık canım:) Herşey yolundadır umarım. Öptüm seni...

nilay dedi ki...

Figen'cim ;
sunumun harika olmuş...ellerine sağlık :) sıcaklar konusunda haklısın...monitörün başına geçilmiyor sıcaktan...ve tabiii gündüz iki katı yorulunca insan ,bir de iş yoğunluğu...ben de aynı durumdayım...

öpüyorum kocaman ,sevgilerimi gönderiyorum sana :)

Figen Karavas dedi ki...

Binnur'cugum,
Birazdan safyana geleecgim bakalım o resim gelmiş mi?:)

Elvan cım,
Valla cok yogun ve kosturma içinde geciyor az cok biliyorsun sende, zor oluyor gercekten.Tekrar goruselim derim:)

Nilay cım Elvan la ard arda olmus yorumlarınız istesek olmazdı:)
Gorusebilecek miyiz acaba ?:)

Figen

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Harika, güzel ve sağlıklı bir hafta sonu diliyorum.
Sevgilerle…

ifot dedi ki...

çok nefis görünüyor,ellerinize sağlık :)

Adsız dedi ki...

Figencim , sana az once de yazmistim ama "pureli kofte
yapacam dedigim sey, senin bu " saksi koften " idi demek istedigim :)) Guzel bir tarif, hosuma gitti, gorunum degisik en azindan:)
Sevgilye canim,
Tulay

ZeYNeP dedi ki...

sevgili arkadaslar , tabakta; ifot; ve Tülay hepinize teşekkür ederim sağolun ziyaretiniz için...

sevgilerimle,
Figen