Maras Biberi Tursusu
Merhaba
Yaz geldi derken temmuz ayini ortaladik degil mi?
Okullarin kapanmasindan sonra herkes bir yere tatile gitti.
Gidemeyip calisanlara da allah kolaylik versin. Sevgili Figen
su an tatilde, nihayet kendine bir hafta zaman ayirabildi.
Yarin ( 14.07)Izmir'e donuyor. Bende yarin aksam Izmir'e yol
aliyorum. Annemi, babami, akrabalarimi ozledim.
Gitmeden sizlerle bu tursu tarifimi paylasmak istedim.
Pazarlarda bu ara pek cok kucuk maras biberleri.
Tarifi esimin akrabasindan ogrendim. Sabiha teyzeye
buradan tesekkur ediyorum yeniden. Paylastigi icin.
Malzemeler
1.5 kg Maras biberi
1 su bardagi su
1 su bardagi toz seker
1 su bardagi siviyag
1 su bardagi sirke
1 yemek kasik tuz
7-8 dis sarimsak
Hazirlanisi:
Biberlerimizi yikayip suzulmeye birakalim.
Sarimsaklarimizi soyalim.
Biber ve sarimsak haricinde tum malzemeyi tencereye koyalim.
Iyice kaynasin.
Kaynayinca biberleri icine atalim, 6-8 dk arasi tencerede kalsinlar.
Suzguye alalim. Iliyinca kavanozlara yerlestirin.
Temizlediginiz sarimsaklari biberleri kavanozlara yerlestirirken
dilimleyerek ekleyin.
Tencerede kalan sirkeli, yagli sosu iliyinca kavanoza dahil edin.
Kapagi kapatip birkac gun serin yerde bekletin.
Gercekten guzel bir lezzet.
Yaz aksamlarinda yemek yaninda sunulacak hos bir tursu.
Afiyet olsun.
Zeynep T.
not:Tatile gittigim icin yorumlariniza yanit veremeyebilirim.
Simdiden ozur diliyorum. Saglicakla kalin.
1 kişi ne demiş, ne sormuş:):
Bende geçen sene yapmıştım ama biberlerim ekşidi.Bir anlam veremedim.Buzdolabındaydılar halbuki..sevgiler..elinize sağlık..neriman
Yorum Gönder