Tavuk Kalamar
Daha önceki yazımda yayınlanmayı bekleyen yeni tariflerden bahsetmiştim.
Aslında bugün Zeytinli Patlıcan Salatası nı yazmayı düşünüyordum.Ama şu sıralar fazlaca salata tarifleri vermeye başladığım için, Tavuk Tarifi vereyim istedim.
Bu tarif bence yaz aylarında tavuklu tariflere güzel bir seçenek oluşturuyor.
Hani kızartmalar ağır gelir yazın, ancak bu tarifte tam tersi, oldukça hafif oluyor emin olun, evet kızarmış olmasına rağmen.Denerseniz hak vereceksiniz bana..
*********************
Bu arada dün oğlumun gittiği kreşin yıl sonu gösterisi vardı.
Oğlumun da (3,5 yaş) dans gösterisi vardı.
Aman ne kadar tatlıydılar, ne güzellikti öyle. Bıcırık hepsi maşallah.
Bu bizim ilk deneyimimiz tabii.
İlk sahneye çıkan grupta ben ağladım, dedim ki oğlumda ne yaparım , hemen mendilimi hazırladım, ama tam aksi oğlum çıkınca Allahım o ne güzellik öyle , orasına burasına bakmaktan, resim çekmekten ne ağlaması, ben o güzelliği gördükçe, o güzel danslarını gördükçe nasıl gülüyorum , mutluluktan , canım oğlum annemmm benimmm...
Dansları oldukça hareketliydi, tempolu , oğluşum ön tarafta Gitar çalıyor aman yarabbim kırk yıllık gitarcı gibi hareketler:)
Allah Üniversite mezuniyetlerini göstersin inşallah sağlıkla, tüm yavrularımızın...
********************
Neyse bunu paylaşmadan edemeyecektim, dedim ya ilk kez milli oluyoruz, içim kıpı kıpır oldu dün.
Dönelim tarifimize efendim,
tarif Cafe de yanımda çalışan yardımcı bayana ait...
malzemeler
o 1 kg. Tavuk Göğsü, uzun parmak şeklinde kesilmiş
o 1 ÇK. Yoğurt
o 1 ÇK. Salça
o 1 yumurta
o Tuz, karabiber, kekik, kırmızı pul biber
o Un / galeta unu
yapılışı
1. un dışındaki malzemelerin hepsini bulamaç yapalım
2. Tavuklarla karıştırıp dinlenmeye bırakalım, buzdolabında 2 saat kadar kalırsa iyi olur, vaktiniz yoksa hemen de yapabilirsiniz
3. Tavukları dolaptan çıkarıp, bir tepsiye döktüğünüz un /galeta ununa, tavukları azar azar alıp bulayın, fazla unları silkeleyin
4. Kızgın yağda kızartın.
Hepsi bu kadar,
Afiyet olsun, ve hepiniz şimdiden iyi haftalar diliyorum...
Figen
Not: Yağdan aldığınız tavukları bir süzgüye koyarsanız fazla yağlarından arındırmış olursunuz. Bu yöntemi ben her türlü kızartmalarımda uyguluyorum. Önce altına başka kap koyduğum süzgüde 3-4 dk. bekletip sonra servis tabağına alıyorum kızartmalarımı. Kağıt havluya almaktan daha iyi bana göre, zira kağıt havluya yapışıyorlar, sonra onları ayıklamak gerekiyor:)
14 kişi ne demiş, ne sormuş:):
merhaba Figeeen, seni oyle iyi anliyorum ki, Ulus'u seyrederken ki duygularini, biz de yasadik, dedigin gibi Rabbim, universitelerini, master larini nasip etsin insallah. Tavuk kalamarı mutlaka deneyecegim, bizim agiz tadimiza cok uygun gozukuyor, yaramazlar bir tek bu tip tavuk tariflerini itirazsiz yiyorlar. Benim yontemim un, yumurta, mısır gevregi idi, bunlar daha pofuduk gozukuyor, sanki...
Yelda cım, evet senin yontemin de cok güzel ama ben oylesini de cok severim. Çıtır olurlar.
Bu şekilde daha yumusak oluyor , senin tariflerini de sitende goruruz değil mi?:)
Figen
Figen'cim, kuzucukları izlemek beni de hep duygulandırır. Nice mezuniyet törenlerini mutlulukla, sağlıkla hep birlikte yaşayın.
bu tavuğu mutlaka denemeliyim. bizim evde tavuk yemekleri çok seviliyor. malzemenin içine biraz da susam koymayı deneyeceğim.
Hülya cım sağolasın canım,
susamla da müthiş olur bak iyi fikir, tıpkı soyalı tavuktaki gibi, deneyince bilgi verirsen mutlu olurum canım,
Sevgilerimle,
Figen
Figen'cigim, iste bu benim ne zamandan beri bekledigim tarifti. Hani bir liste yapmistin ya bir ara, o listede görmüstüm. Hele tavuga sira bir gelsin, önce bunu deneyecegim.
Figen'cigim,
Super bir tarif bu. Burada hazir satiliyor boyle tavuklar, bir kere almistim ve begenmemistim tadini, acayip sos ya da baharatlar falan vardi. Bunu kesin deneyecegim..
Ulus'u seyretmek ne keyiflidir, ben de gorecek miyim acaba oglusumu boyle gosterilerde falan, aglarim kesin:) Sulugozluyumdur cok:))
Opuyorum Yakisikli Ulus'u ve seni..
Mine ciğim evet senin listenden secmeler:) Ozellikle o yorumu okuduktan sonra listeden yapmak istedim:)
Hanife ciğim, inşllah yapar ve begenirsin emin ol cok hafif.
Seninde az kaldı guzel oğlusunun gosterilerini izlemeye, ama nasıl bir duygu gercekten bambaska,sağlıklı olsunlar önce..
Cok optüm kızlar,
Figen
Figenciğim,
Allah yavrunun sadece üniversite mezuniyetini değil, düğününü, torununu da göstersin size inşallah. Kimbilir ne büyük bir mutluluktur.. Allah bize de kısmet etsin o günleri.. Bakalım bizimki o yaşa geldiğinde neler yapacak çok merak ediyorum..
Sevgiler.
Evren
BU TARİFİ HERKESE ANLATIYORUM TEK KELİME İLE MÜKEMMEL ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM YILDIZLI BİR TARİF OLDU BENİM İÇİN.
FİLİZ
BU TARİFİ HERKESE ANLATIYORUM TEK KELİME İLE MÜKEMMEL ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM YILDIZLI BİR TARİF OLDU BENİM İÇİN.
FİLİZ
Sevgili Filiz hoşgeldiniz,
Ne guzel begenmeniz, mutlu oldum,
Afiyetler olsun, saglıkla yiyiniz,
Ve yorum bıraktıgınız içinde teşekkür ederim,
Sevgilerimle,
Figen
Super bir tarif Figen'im ellerine sağlık..Dışarıda yemektense evde hazırlayıp mis gibi çocuklara yapılmalı..Öpüyorum kocaman ege güzelini...)
Bu akşam bunu yapacağım. Tavuğun en güzel hali bence tavuk kalamar. Ben tavuğu koktuğu zaman yiyemem. Ama bu tarifle koku kesinlikle yok. Ellerine sağlık Figen
Figen Hanım, Tarifinizi denedim. Süper! Kızım ve eşim bayıldı bu lezzete:) Tarifimi size link vererek yayınlayacağım. Çok teşekkürler!
Yorum Gönder