Pratik, lezzetli, pırasalı yemek

Meyaneli Pırasa yemeği

Aşure

IMG_5905

Hareli Kek

IMG_4711

Tavuk Kalamar

Tavuk Kalamar

Çikolata Soslu Elmalı Kek

elmalı kek

Misirli Ekmegim


Merhaba pazar sabahi icin uygun olur dusuncesi ile
misirli ekmegimi yaptim, sizlerle de paylasmak istedim.
Cogunuz biliyor misir unlu ekmek yasadigim yerde
cok populer, kovboylar arazide odun atesi uzerinde dokum
tencerelerde pisirip, kuru fasulye yemegi ile birlikte yiyorlar.
Su an Houston'da Rodeo zamani.
Sehir icinde kovboylar ozel kostumleri ile gecit yapiyorlar
surekli. Onumuzdeki hafta sonu bizde gidip izleyecegiz.


Malzemeler:

3 kap mısır unu
1 kap beyaz un
3 çay kaşığı kabartma tozu
2 yumurta
1.5 kap süt
1 kap haslanmis misir taneleri

Hazirlanisi:

Once yumurtalari cirpin.
Sutu ilave edin.
Geride kalan tum malzemeyi ilave edin.
En son misir tanelerini koyup, elinizle yumusakca yogurun.
Yaglanmis tepsiye yerlestirip, firina surun.

not: tarifin orjinalinde misir taneleri yok, Zipzip cok
sevdigi icin ben ilave ettim, cok hos oldu.

Afiyet Olsun.
Zeynep T.

20 kişi ne demiş, ne sormuş:):

Safran dedi ki...

Merhaba Zeynepcim, çok şeker duruyor mısır taneleri içinde...Ben bu tarifi makinada deneyeceğim,eminim çok lezzetli olur...Zıpzıp'ı da öperim...:) Sevgiler...

Binnur dedi ki...

Zeynepcim,
Gercekten de gorunum cok sevimli olmus, misir taneleri ile:) Misir unum tezgahin uzerinde, ne pisirsem diye dolaniyorken, senin tarifi gordum:) Ben de aksam ustu cayin yanina yapmaya karar verdim, konserve misir tanelerini kullanicam uzeri icin, eminim benim oglum da bayilacak:)
Sevgilerimle arkadasim, ellerine saglik.

ZeYNeP dedi ki...

Safrancim, ekmek makinasi kullanamayanlardanim ben, yogurma islemi bana hep terapi gibi geliyor, keyf aliyorum, ama ekmek makinasi kullanan cok dost var, denersen, uygulama sonucunu bildirirsen tarifin altina dip not duseriz olmaz mi?

Binnur'cum, sabah kahvaltida guzel gitti bizim masamizda, sevilerek yenildi, misirlari uzerine ve icine koy, yani birlikte yogur,
taze iken krem peynirle harika oluyor :))

Sevgilerimi yolluyorum size.
Tesekkur ederim.

Zeynep

evcilkedi dedi ki...

Ellerine sağlık Zeynep, ben de pek severim mısır ekmeğini. Ekseri muffin kalıplarında yaptığım yoğurtlu bir tarifim var, bir ara yazacağım siteye. Senin süt kullandığını gördüm, benimki ikinci gün ufalanmaya başlıyor; acaba sütlü olan daha mı dayanıklı? Mısır tanesi koymuyordum ben de, iyi fikir. Sevgiler

Nilay dedi ki...

Zeynep Abla, bizim burada da çok yapılır kovboy geçiş törenleri. Bir trayler(türkçe adını bilmiyorum sanırım budur) gibi bir kasa içinde kadınlar oturur biri de bu kasaya bağlı traktörü kullanır, hepimizin kafasında bir kovboy şapkası. Erkekler de atlar üzerinde bütün şehri dolaşırlar. AMerikadan kikapular gelirler falan çok zevkli geçer. Bizim burdaki adı CABALGATAdır. Senin zıpzıp gibi benim Nur da mısır tanelerini yemeye bayılıyor. Hep ayıklıyor yiyeceklerden mısırları...:)

DAMLA dedi ki...

Zeynep'cim,
benim oğlumda mısır düşkünü... Eminim bu ekmeği de çok sever. Mutlaka denemeliyim...

ZeYNeP dedi ki...

Evcil kedi, ne yalan soyleyim, misirli ekmek pisince pek ertesi gune kalmiyor bizim evde, bayatlama olayina hic denk gelmedim :), ama ben hep sutle yaptim, zaten kovboylar yogurt bilmezler, yogurt amerikada son yillarda bilinmeye baslandi iyice.
Deneyince gorusunu yazarsan sevinirim. Misir taneleri Zipzip yesin diye yaptigim hile:))

Nilaycim, aynen burada da durum ayni bu aralar, trafigi kesiyorlar, gecit torenleri yuzunden. Op benim icin bizdigi.

Damla'cim, eminim senin yaramazda itiraz etmeden yiyecek, herseye mizmizlik yapan benim yaramaz itiraz etmeden yedi cunku.

Tesekkur ederim yorumlariniza.
Zeynep

mehmet livvarcin dedi ki...

sevgili zeynep, eminim tıpkı benim gibi diğer arkadaşlar da seni rodeo kıyafetiyle görmeyi çok arzuluyordur. lütfen bizi kırma ve kovboy zeynebin resmini yayınla

alem bi kowboy görsün :D

Alev dedi ki...

Zeynep,
Inanilmaz ger,ekten.Bende Cumartesi sabahi misirli ekmek yapmistim ve bloguma koymustum. Ayni anda canimiz misirli ekmek cekmis ne tesaduf olmus :) Bu arada pideni yaptim inanilmaz guzel oldu bunuda blogumda yayinlayacagim.

ZeYNeP dedi ki...

Livvarcin, ben texasli degilim, sadece burada yasiyorum, ben ancak kendi folklor kiyafetlerimiz icinde gorebilir herkes:))
ama sana dilersen cowboy sapkasi yollayim, kayseride giyersin :)))))

Alev'cim, ne guzel tesaduf olmus, senin blogda gormemistim, misafirim var ona degisik seyler yapmak istedim, Zipzipda sevince ne mutlu bana.
Pideler afiyet olsun, cok memnun oldum begendiginize, blogunda gormekten gurur duyarim acikcasi...

Sevgilerimle.
Zeynep

Pitircik dedi ki...

Merhaba Zeynep,
Ne kolay bir ekmek tarifi bu...Benim icin en guzeli, icinde maya yok. Hic denemedim ama mayali tarifler daha bir zor geliyor bana. Misir taneleri de cok yakismis. Ellerine saglik:)
Sevgiler...

ZeYNeP dedi ki...

Banucum, cuma gunu patrick days degilmi? iyi eglenceler olsun, dikkat et, cok icki tuketip taskinliklar yapar bazi guruplar:))

Ekmek cok kolay, kahvaltida ozellikle seviyoruz biz, kovboylar gibi yemek yaninda yemiyoruz...

Pitircik, mayali ekmekde kolay, bir kere denesen, hic zor gelmeyecek inan, sende bu ekmegi denersen yorumlarini bekleyecegim.

Tesekkur ederim.
Sevgilerimle.

Sibel dedi ki...

Ancak şimdi gördüm bu cici ekmekleri. Açım ben Zeynep ablaaa... Geçen hafta o kadar çok hamur yedim ki bu hafta sadece sebze-meyveyle yaşamam lazım.. Of yaa.. ağlayacağım nerdeyse di mi?:) Neyse, süre dolsun da yapayım ben de böyle güzel kahvaltılık ekmekler.. Ellerine sağlık canım!

ZeYNeP dedi ki...

Sibelcim, ah bende bir cozum bulsam kilo isine, yapinca yememek oyle zor ki, birazda olsa tadiyorum. Denersen sevecegine eminim bu ekmegi.
Sevgilerimle.

Zeynep

Yesim dedi ki...

Bir mısır canavarı olarak ben de çok sevdim bu ekmeğin görüntüsünü,denemek lazım eminim tadı daha da güzeldir.Ellerine sağlık...

Mr_TD dedi ki...

misir taneleri süper ,bende yoksa"ya misirli ekmek´" lafini yanlis anlamissin diye yazacaktim :-)

Bende hastayim misira,salatalara koymak icin aliyoruz genelde , konservede,salataya koymadan ben yarisini kasikliyorum valla, eskiden Arnavutköy de otururken,sahilde hep misircilar dolasirdi,kücükken cok severdik, en cok o misirin icine islemis, o hafif tuzlu suyu emmeyi,cocukluk iste.Simdide satiyorlar ama ,birseyler kapariz diye insan almiyor.

Aslinda alip evde düdüklü tencerede yapmak lazim canim cekti yazarken.

Zipzip a selamlar.

ZeYNeP dedi ki...

Tesekkurler Mr. TD,
senin satirlarini okurken kendim yazmis gibi hissettim bende pek severdim o hafif tuzlu suyu emme olayini :))
Yazin birde plajlarda satilirdi,
ege sahillerinde darici geldi, darici geldi diye seslenirdi satici:))

Sevgilerimle.
Zeynep

Safran dedi ki...

Zeynepcim merhaba :)Mısırlı ekmeği denedim makinede dün, ama bugün biri gelse sorsa ekmek diye birşey yok kalmadı :) Tarifin ana malzemelerine sadık kaldım ama oranlarında makinenin gerektirdiği belli değişikler yaptım, iznin olursa bugün yarın blogumda ekmeğin makinede yapılmış şekline yer vermek, hem de sana teşekkür etmek istiyorum...Sevgiler...

ZeYNeP dedi ki...

Sevgili Safran,
elbette koyabilirsin, cok mutlu olurum hemde, cunku ekmek makinasi kullanan cok dost var, tecrubelerinden faydalanmis olurlar.
Afiyet olsun.

Zeynep

Adsız dedi ki...

MERHABA zEYNEP,
MUHTEŞEM BİR ŞEY OLDU YA!TARİFİNİ YAPTIM VE BAYILDIM. BİR DAHA MISIR EKMEĞİ ALMAM FIRINDAN ÇÜNKÜ AYNISINI YAPMIŞ OLDUM SAYENDE
( MISIR TANELERİ İLAVESİYLE ).ELLERİNE SAĞLIK