Pratik, lezzetli, pırasalı yemek

Meyaneli Pırasa yemeği

Aşure

IMG_5905

Hareli Kek

IMG_4711

Tavuk Kalamar

Tavuk Kalamar

Çikolata Soslu Elmalı Kek

elmalı kek

Kiymali Pide

BLOGLAR ELELE – İlk Proje ‘ ye DAVET

Bir çoğunuz duydunuz belki , duymayanlar için ise hatırlatma yapalım istedik.
Bloglar arası güzel bir dayanışma başladı.

İ.U Tıp Fakültesi Çocuk Hemotoloji servisinde tedavi gören çocuklarımız için bağış kampanyası...

Bir çok blog sahipleri kendi alanlarına uygun hediyeler ile katılım sağlıyorlar, ve bu hediyeler alınacak bilet karşılığında ,çekiliş ile sahiplerini bulacak.

Bu projeye destek için sizi davet ediyoruz !

Blog sahibi arkadaşlarımızdan katılım, ve siz misafirlerimizden ise bilet alarak destek rica ediyoruz...

Daha detaylı bilgi için ilkproje sayfasına tıklayabilirsiniz...

Şimdiden sizlere teşekkür ediyoruz...
Zeynep & Figen

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@



Bugun Pazar.
Ev ahalisini mutlu etme gunu benim icin. Kiymali Pide yaptim.
Pidemizi herzaman kendim yapiyorum. Cunku buradaki
Turk Lokantalarini anlamis degilim, malzemeler ucuz oldugu
halde neden yuksek ucret koyarlar bilemiyorum, zaten
herseyi kendim yapmayi seven insanim. Bu sebeple yillardan
beri yapiyorum. Benim tarifim daha degisikti.
2 sene once Yemekbiz dostlarindan sevgili Omur sayesinde
sutle yogurmaya basladim hamuru. Inanilmaz lezzetli oluyor.
Bu olcu ile 21 tane elde ediyorum.

Malzemeler:
5 kap un ( 1/2 kap acarken kullanmak icin)
2 kap ilik sut
1 cay bardagi ilik su
1 yemek kasigi kuru maya
1 cay kasik toz seker
1 tatli kasik tuz

Ic:
ben kiymali tercih ettim.
1 kg kiyma ( biraz yagli olsun)
1 buyuk kuru sogan ( ince dogranmis)
1 buyuk yesil biber ( ince dogranmis)
7 adet domates ( kup domateslerden kullandim, dogradim)
1/2 demet maydanoz ( dogranmis)
tuz, karabiber, kimyon, kirmizi biber, aci pul biber
( baharatlar tercihinize kalmis)
1 yemek kasik biber salcasi
1/2 kap su
4 yumurta ( uzeri icin)

Hazirlanisi:
Kuru mayayi toz seker ile karistirip, ilik su ile karistiriyorum.
Maya kivama gelince un ile karistiriyorum.
Tuz ekliyorum.
Ilik sutu hamura yavas yavas ilave ediyorum.
( hamur cok sert olmayacak, ele yapisacak kivamda olmali)
Yogurma isleminden sonra uzerini kapatip, biraz mayalanmasini
bekliyorum. 30 dk. yeterli oluyor.
Bu sirada ici hazirliyorum.
Hamur kabardiktan sonra kucuk parca alip hamuru
uzunlamasina merdane ile aciyorum, kiymali harcimi icine
yerlestirip, kenarlarindan hamuru icer dogru kiviriyorum.
Tepsime yagli kagidimi serip uzerini unladim.
Sonra pidelerimi yerlestirdim.
Birkac tepsini bu sekilde hazir ederseniz vakit kazaniyorsunuz.
200 C firinda yaklasik 20 dk, da pisiyor. Cikarim uzerine yumurtasini
koyup tekrar firina surdum.

not: ben pidenin yaninda maydanoz yemeyi cok seviyorum.
Ilk Mersin'de boyle servis edilmisti, o zamandan beri cok
adet oldu bizim evde.

Afiyet Olsun.
Zeynep T.

37 kişi ne demiş, ne sormuş:):

Özgül dedi ki...

Zeynep'cim ellerine saglik bende böyle yaparim yanindada ya ayran yada cay. Türkiye'ye araba ile yolculuk yaptigimizda en basta gelen yolluklarimizdan di simdide pazar keyfimiz. Epydir yapmadim heveslendirdin simdi ellerine saglik tekrardan canim.
Zip Zip'cim bayram yapti muhakkak. Hepinize afiyet olsun.
Sevgilerimle

Deniz Guney dedi ki...

Nefis olmus Zeynep, seytana uyacagim simdi zira hava buz gibi tam guzel gider yaninda...ama sormak istedigim birsey var.

Pisirirken firina su filan koydun mu? Hani kenarlarinin kuru kalmamasi icin..Yoksa 20 dakika'da kurumadan almis mi oluyoruz?Sorup emin olmak istedim.

Ellerine saglik..

tuhfe dedi ki...

Ellerine saglik Zeynep apla. Mutluluktan ucmustur ev ahalisi, boyle anneyi bas taci etmek lazim.

Sevgiler.

N.E.Y. dedi ki...

Ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor. Gece gece canım istedi.
:)

yemekvebiz dedi ki...

Ozgulcum,
inan Zipzip boyle hamur islerine asla hayir demiyor, tam bir Tatar balasi :))
hamur olsun et olsun asla hayir demiyor...
tesekkur ederim.

Denizcim, firina uzun sureli pisecek hamur islerinde soyledigin islemi uyguluyorum, ama bu pidelerde kisa surede pisiyor, firin kizgin oluyor bize gore 400 F de isitiyorum, birde icinin kiymasini koyunca elimle kenarlardan bastirinca o malzemenin elimdeki yagi ve nemli kismida hamura geciyor, bu sebeple kurumadan guzelce cikiyor firindan, firindan alincada uzerine beyaz kagit kapatip demlendiriyorum biraz.
bu tarafa kacin, burada hava cok guzel, oglenden beri bahcede Zipzipla sebzeler bitkiler ekiyoruz, elektrigimizi bosaltiyoruz.
Umarim gec kalmadim yanit vermekte.

Tuhfecim, sagol canim.
ben epey suredir diyetteyim, diyetime uygun yemekler uretiyorum, ama isyan bayragini gosterdiler :)) o yuzden sabah onlar uyurken yapiverdim, uyaninca yuzlerindeki ifade cok hostu cidden.
Guzel sozlerine tesekkur ediyorum canim.
Butun anneler basimizin taci.
sevgilerimle.
Zeynep

Nilay dedi ki...

Zeynep Abla iste bu olmadi. Damadin cani pide istedi. Deneyim bakayim ben de bu hafta. Valla benim de canim istedi. Uzun zamandir pide yemiyordum. Ellerine saglik.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle
Nilay

Adsız dedi ki...

Merhabalar buraya yazmam dogru olmayacak ama gruba nasil uye olabilirim?

yemekvebiz dedi ki...

İsimsiz ziyaretcimiz hosgeldiniz,

figenkaravas@gmail.com adresime mail adresinizi yazarsanız uye yapabiliriz sizi.
Sevgilerimizle,
Figen

mehmet livvarcin dedi ki...

Zeynep, yine 12den vurmuşsun valla :) görüntü olarak Kayseri Develi'nin Cıvıklısını andırıyo. Görüntüsü insan baştan çıkaran cinsten, tadını hayal bile edemiyorum. Ellerine sağlık. Sabah sabah nasıl canım çekti anlatamam

Oya Kayacan dedi ki...

Oooof, bayıldım. Neden ben evde pide yapmıyorum hiç? Ellerine sağlık Zeynep.

CoYnEsS dedi ki...

Ellerinize sağlık, çok güzel görünüyor cidden. Pidenin yanına ben de taze nane ve limon önereceğim, müthiş lezzetli oluyor :)

Sevgilerimle..

ÇEŞNİ dedi ki...

Zeyno...
sen nasıl rejimdesin ????
:)))
yani sana uyup rejim yapalım diyoruz..sen seytana uyup bizi baştan çıkarıyorsun...
ellerine kollarına sağlık..afiyet olsun canımın içi
aynur

yemekvebiz dedi ki...

Sevgili N.E.Y
hemen bugun kendine bir pide ismarla, ben Turkiye'de yasarken hemen bir telefonla siparis verip yiyebiliyordum pideciye gitmeden. sonra kullandiklari malzemeleri begenmemeye baslayinca icini kendim hazirlamaya baslamistim. burada o sans yok, icinide hazirlasak pisirtecek pideci yok.
Turk lokantalarinda ise tanesi $ 3.99 ile $ 5.99 arasi degisiyor.
ben $ 5.99 luk masraf ile 10 tane pide cikariyorum :))
sevgilerimle.
Zeynep

yemekvebiz dedi ki...

Ustad Livvarcin, bu sene Turkiye'ye gelirsem gelicem Kayseriye zaten, civikli yiyecegim, sevgili Meliha tarifini yolladi ama evde yapilacak birsey degil, firin olayi cok onemli sanirim. Benimki nefs bastirmaca, ev halkini mutlu etme operasyonu :))
Sagolasin.
Zeynep

yemekvebiz dedi ki...

Sevgili Nilay,
yapiver sende damata artik. Bende uzun suredir yapmiyordum, sevgili Cesni'nin dedigi gibi diyet olayi.
ama evdekiler isyan etmeden ben olayi ort bas ettim. Aynur'cum diyete devam, ben sadece yarim yedim. :))

Sevgili Oya, inan yapmasi zor degil, esasinda hamur acarkende goruntulemek istedim ama elimi yika resim cek, tekrr devam et derken firsat yaratamadim.
Once daha az olcu ile dene, ya da hazir hamur alabilirsin ekmek firinlarindan :)) Kolay gelsin.


Merhaba Coyness, limonu esim kullaniyor yerken ama nane denememistim. Bir daha yaptigimda tavsiyene uyacagim. Tesekkur ederim.

Zeynep

Binnur dedi ki...

Zeynepcim,
Ellerine saglik. Harika gorunuyorlar:)
Bende tasinma telasindan son iki aydir yapmadim pide, cok seviliyor bizim evde de. Ozgulun dedigi gibi yaninda ayran, birde soganli maydanoz. Bu arada bende uzeri yumurtali severim:)
Afiyet seker olsun arkadsim:)
Sevgilerimle

fethiye dedi ki...

bak simdi! uzun zamandir etli pide yapmadim de yemedim de :( El atmali bu duruma.

Mersin'in bir kasabasi, Kazanli, TUrkiye'nin arkabahcesi olarak biliniyor. Kislari orada yetisen maydanoz her yana dagiliyor. madem maydanoz ve Mersin demissin, soylemeden edemedim :)

yemekvebiz dedi ki...

Sevgili Binnur'cum, bende diyetim yuzunden yapmiyordum acikcasi, ama son gunlerde pek dram yapti evde esim, kocaman oglumda telefonda sordu ne zaman yapacaksin anne pide deyince dayanamadim yaptim :))
Tsekkur ederim, keske buralarda olsun. Tasinma sirasinda yedirirdim sizede.

Fethiyecim, evet ilk Mersin'de yedim maydanoz ile ve dedigin gibi bir daha oyle guzel maydanoz yemedim yasamim boyunca, yumusacik ve kokusu ne hostu.
Tesekkur ederim, sende yap bir ara. Elinden ucan ile kacan kurtulur senin :)))
Sevgilerimle.
Zeynep

ARZUM dedi ki...

Ellerine sağlık..
Hemen yazdırdım valla..
Deneyeceğim ve bloğuma da koyacağım denedikten sonra..
Muccckkkkkkk kocaman motivasyonum benim
:)

yemekvebiz dedi ki...

Arzum, canim
yap cocuklar ve damat severek yiyecekler inaniyorum.
Senin boreginden de ben yapacagim bir ara, ama ne zaman ?

Operim seni ben.

Zeynep

nurbeyaz dedi ki...

Ellerine saglik sevgili Zeynep,harika gorunuyor pideler, Trabzonda yedigim pideleri hatirlatti bana.deneyecegim yarin.bakalim seninkiler kadar basarili olacak mi?sevgiler

yemekvebiz dedi ki...

Sevgili Nur,
eminim basarili olacaksin sende, pek bir zorlugu yok. Peynirliside harika oluyor, ama o gun evde beyaz peynir azdi, benimkileri kiymali daha mutlu ediyor diye tercihim kiyma oldu.
Deneme sonucunu bekliyorum.
Zeynep

Tülin dedi ki...

Ellerinize sağlık,
tarifte 1 büyük domates, 1 büyük soğan olacak sanırım:)

yemekvebiz dedi ki...

aynen oyle Tulin'cim.
Hic farketmemistim. Sagolasin.
Duzelttim.

zeynep

nurbeyaz dedi ki...

Zeynepcim hemen bi rapor vereyim, yaptim pideyi, yedik bi guzel, bende cok begendim yiyenlerde.tarifin icin tesekkur edeyim dedim. sevgiler

yemekvebiz dedi ki...

Cok sevindim Nurbeyaz,
sehirdeki Turk lokantalari umarim beni topa tutmaz yakinda :)))
Afiyet olsun hepinize.

sevgilerimle.

Zeynep

Sibel dedi ki...

Sevgili Zeynep, bende dün denedim tarifini. Sagolasin, biraz ciktiklarinda kuru olmuslardi ama, oglum bayildi bu pideye. Bu hafta söz verdim tekrar yapacagim ona. Bir de sormak istedigim 5 kap un derken kasttettigin kahve fincani ölcüsü mü? Ben kafama göre koydum ununu ama tarifi tam anlasam daha iyi olacak. Siteni cok sevdim, diger tariflerini dedeneyecegim en kisa zamanda. Sevgiler, Sibel ve oglusu Umutcan

yemekvebiz dedi ki...

Sibel hanim mutlu oldum begenildigine, bazi firinlarda isi durumu farkli oluyor bu sebeple kuruma olabilir, bir dahaki sefere su dolu bir kap yerlestirin firin icine ise yarayacaktir.
1 Kap 1 su bardagindan 1.5 parmak daha eksik oluyor. Kullandigim olcu birimi 1 cup ( kap) 240 ml. olarak gorunuyor. Size ve oglunuza afiyet olsun.
Tesekkur ederim sozleriniz icin, Figen ile mutfagimizdaki paylasmaktan mutluluk duyuyoruz bizde.

Zeynep

nuran donmez dedi ki...

Merhaba ,
Tariflerinizi oldukça beğenerek okuyorum.Acak ölçü olarak verdiğiniz kap neye eşdeğer.Bilgilendirirseniz sevinirim.
hoşça kalın

Alev dedi ki...

sevgili Zeynep

Pideyi yaptim hatta kendi sitemdede yayinladim. Sadece ben biraz zeytinyag dokunusu yaptim :) Gercekten cok begenerek yedik.

sevgilerimle

yahoo anti spyware software dedi ki...

I was searching blogs,and I found yours.Please,
accept my congratulations for your excellent work!
If you have a moment, please visit my yahoo anti spyware software site.
Have a good day!

Ozlem dedi ki...

Pide tarifi icin cok tesekkurler, Harci ve hamuru harika! Eline saglik Zeynep.

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık çok güzel görünüyor tarifinizdeki kap su bardağımı oluyor yanı 5 su bardağı un

hatice dedi ki...

zeynep hanım size çok teşekkür ederim okadar güzel anlatmişsınızki ilk yapışım olmasına rağmen dükkanlarda satılan pidelerden bile çokdaha güzel oldu sayende iyki varsın

hatice dedi ki...

zeynep hanım size çok teşekkür ederim okadar güzel anlatmişsınızki ilk yapışım olmasına rağmen dükkanlarda satılan pidelerden bile çokdaha güzel oldu sayende iyki varsın

Zeynep M. TÖRE dedi ki...

Hatice afiyet olsun
Turkiye'ye dondum hala kendim yapiyorum pidemi bu tarifle.

Zeynep

Adsız dedi ki...

hi, new to the site, thanks.