Pratik, lezzetli, pırasalı yemek

Meyaneli Pırasa yemeği

Aşure

IMG_5905

Hareli Kek

IMG_4711

Tavuk Kalamar

Tavuk Kalamar

Çikolata Soslu Elmalı Kek

elmalı kek

Ebegümeci




Pazar günleri oğlum ve eşimle birlikte pazara gidiyoruz. Pazara artık yeşillik için gider olduk. Her hafta en az iki çeşit yeşil giriyor evimize.
Ebegümeci , Turpotu, radika, cibez, sarmasık, hele arapsaçı hıımmm. Her hafta alsam yapıyorum , bıkmıyorum yemekten.

Ebegümeci yide epey önce yapmıştım sonbahar başıydı.
Ben 1 adet kuru soğan ile birlikte zeytinyağında kavuruyorum ebegümeciyi. Tuz ve karabiber ile tatlandırıyoruz. Arzu ederseniz yumurta da kırılabilir ama biz sadece kavrulmuş halini seviyoruz.

Ha birde hiç üşenmeyip büyük bir sabırla sarmasını yapan da var:)
Ama ben denemedim , Zeynep kesin yapmıştır !:)

Tarif yazının içinde ayrıca tarife gerek yok zatenJ
Alır yaparsanız afiyet olsun şimdiden efendim...

Figen


14 kişi ne demiş, ne sormuş:):

Adsız dedi ki...

ellerine saglik Figen'cim, buralarda bulamiyoruz Ebegümecini. Cokta severim. Ellerine saglik canim.
Sevgiler

ÇEŞNİ dedi ki...

otları yiye yiye , yakında yeşil kadın olarak çıkıcaz:)) ellerine sağlık sekerim..sağlıkla yiyin..Bu aralar evde tek başınayı oynuyorum..bu nedenle yemek yapacak kimsem yok..sadece sayfalara bakarak yalanıyorum:))
aynur

ZeYNeP dedi ki...

Özgül cüm ve Aynur cum teşekkür ederim, İzmir e gelirseniz bir gün birlikte yapar yeriz kızlar:)

Sevgilerimle,
Figen

Adsız dedi ki...

yeşil sebzelerin hepsi çok güzel bence ellerine sağlık.

ZeYNeP dedi ki...

Ayşe hoşgeldin,
En sağlıklı beslenme yöntemi değilmi yeşil sebzeler,
teşekkür ederim ziyaretine,
Sevgilerimle

Figen

ZeYNeP dedi ki...

Figencim,
burada bulamadigim icin yapamiyorum, ama Izmirde yasadigim donemlerde buyuk yapraklarindan cok sarardim, inan yaprakdan daha leziz oluyor, ozellikle kiyma yerine kuzu etini kendin kiyarak etli saracaksin :))
Sen benim yerime ye canimcim.
Insallah birgun oralarda olursam sana ve sevenlere sararim.
Optum seni.
Zeynep

Annelog Atölye dedi ki...

Fihen Merhaba:) sizde Giritlilik var mı acaba? Otları çok iyi biliyorsun, benim anneannem de elinde bıçak dağ bayır dolaşır ot toplar, sonra börek filan yapar. Parmaklarımızı yeriz. Var mı öyle birşey?

ZeYNeP dedi ki...

annelog merhaba:)
Bende değil ama eşimin anneannesi Girit liymiş. Ve ben evlendikten sonra tanıştım bu otlarla. 6 yıldır sürekli evimizde bulunuyor her çeşidi neredeyse. O güzel börekleri kayınvalidem yapar hala:) Birde patlıcanlı börek yapar bak aklıma geldi yine:))

Sevgilerimle,
Figen

evcilkedi dedi ki...

Ellerine sağlık Figen, ben de Atina'ya geldikten sonra öğrendim çeşit çeşit otlar pişirmeyi. Türkiye'den özlediğim pek çok şey var ama neyse ki istediğim türde otu burada bulabiliyorum.Ekseri haşlayıp bol limon ve zeytinyağıyla salata olarak tüketiyoruz ama böreğe de çok yakışıyorlar. Ege'nin karşı kıyısından selamlar...

mehmet livvarcin dedi ki...

ebegümecini ben eşim (Denizli-Aydın) vasıtasıyla öğrendim, buralarda (Kayseri) bilinmiyo. Açıkcası bizim damak tadımız et ve hamur işine alışkın. Ebegümecini ancak yemeğin yanında garnitür olarak, salata gibi düşününce kulağıma hoş geliyo. Ama ana yemek Ebegümeci derse biri bana, evde hır çıkar :)

ZeYNeP dedi ki...

evcilkedi,yeşil otların her türlüsünü yerim hele börekte hımm cok güzel oluyor gercekten böreklerde o keskin ot lezzetini cok seviyorum. Bizdende karşı kıyılara selam olsun:)

ooo Mehmet bey efendim hoşgeldiniz sitemize, yok hır çıkmasın bizde de ana yemek olarak gelmiyor emin ol, yemeğin yanına geliyor :)Hakkını vermeli ama değil mi otlu yemeklerin.
hit 127 oldu mu?:))

Teşekkür ederim,
Sevgilerimle
Figen

Tuhfe dedi ki...

Keske burada da olsa biz de yesek! ellerine saglik Figen.

Adsız dedi ki...

figencim izmirde ot çoktur tabi. gerçi ankarada otu bizim pazarda bulsak bile eşim pazarları hiç sevmez. sürekli marketten alırız sebzeyi meyveyi. buranın pazarcıları nedense bayağı bir huysuz oluyor biz de yaklaşamıyoruz sebzelere meyvelere. size afiyet olsun. bizim için de bol bol ye sağlıklı otlardan..

ZeYNeP dedi ki...

Tuhfe cim haklısın yok oralarda ,ama sen buyur bana gel:) Birlikte yesek:)

Şule cim,
Ne kadar ilginç ? Aslında illere göre değişiyor tabii pazar halleri, kıyamam size ben size haftalık alıp kargo yapayım burdan:) ciddiyim:)

Sevgilerimle
Figen