MISIR EKMEGI ( Cornbread )
Merhaba
Bayramdan beri yine yazamadik birseyler. Okullar acildi malum, Ulus ve Zipzip ( Kerim) tum vaktimizi aliyor Figen'in de, benimde.
Isten kosa kosa geliyorum, yemek faslindan sonra ders faslimiz basliyor. Zipzip okuma yazmayi kendi kendine ogrendigi icin simdi okulda dalga hareketleri calismasi pek hosuna gitmiyor.
Neden elyazisi ogrenmek zorundaymis?
Buyuk harflerle yazinca daha iyi okunuyormus yazilar... gibi sorulara da cevap vermek durumunda kaliyorum.
Velhasil bu aksam evde Meksika yemekleri gecesiydi.
Esim ne zamandir enchilada deyip duruyordu, onu hazirlarken misir ekmegini hazirlayip firina surdum. O piserkende enchiladayi hazirladim. Daha once enchila tarifini sitemizde paylasmistik sizlerle.
Misir ekmegide guzel bir lezzet. Amerika yasamimizdaki Meksika'li bir komsudan ogrendigim sekli ile yapiyorum hep. Biz seviyoruz. Umarim sizlerde begenirsiniz.
MALZEMELER
* 1 / 2 su bardağı tereyağı
* 2 / 3 fincan beyaz şeker
* 2 yumurta
* 1 bardak ayran
* 1 / 2 çay kaşığı kabartma tozu
* 1 bardak mısır unu
* 1 su bardağı un
* 1 / 2 çay kaşığı tuz
Yapilisina gelince:
1. 175 derecede önceden fırıni isitin. Kare borcam uygun bir tepsi olcusu.
2. Büyük tava tereyağıni eritin.Ilıyinca şekeri karıştırın. Sonra hızlı bir sekilde yumurtalari ekleyin ve iyice karıştırin. Kabartma tozunu ve ayranida bu karisima ekleyin. Hepsini iyice karistirin, topaklanmasin. Sonra yaglanmis kalibiniza dokun.
3. 30-40 dakika sonra firini acin ve kürdan ile kontrol edin. Iliyinca kaliptan cikarip servis yapin.
Afiyet olsun.
Zeynep TORE
5 kişi ne demiş, ne sormuş:):
zeynep merhaba, uzun zaman oldu, umarım iyisindir, tariflerin yine süperrrr
komikks/ mehmet
Merhaba, yemekbiz grubunu Sayın Gülhan Kara Hanım'dan duydum. Kendisinin '' sizi o gruba dahil edelim'' demesi üzerine sizi tanıdım. Ama bu grupla nasıl iletişime geçeceğim, nasıl paylaşımlarda bulunacağım bilmiyorum. Bu konuda bana bilgi veriseniz sevinirim.
www.yemekdefterim.blogcu.com
nefis olmus, gruntu super ellerine saglik canim
sevgiler.
Merhaba Mehmet nasilsin, evet uzun zaman oldu, yeniden bize ulastigin icin mutlu oldum.
Yemekdefteri dostumuz merhaba sanada,
bize email atmaniz yeterli.
zeynepyemekbiz@gmail.com
bekleriz.
sevgilerimizle.
Ozgulcum; denersen sende seveceksin bu lezzeti.
Tesekkur ederim.
Yorum Gönder