Pratik, lezzetli, pırasalı yemek

Meyaneli Pırasa yemeği

Aşure

IMG_5905

Hareli Kek

IMG_4711

Tavuk Kalamar

Tavuk Kalamar

Çikolata Soslu Elmalı Kek

elmalı kek

Blog Denemeleri - 1
























Zeynep ve ben epeyce blog denemeleri yapıyoruz, ve artık yavaş yavaş paylaşalım diyoruz blog arkadaşlarımızın güzel tariflerini..

Uzun zamandır bekleyen ayvalarımı değerlendirmek için reçel yapmayı düşünüyordum ki gecen gün Hanımiş in ( Işıl ) sitesinde Ayva lı güzel bir tarif gördüm.
Gerçi ondan evvel de Zinnur un sayfasında ki tarifi yapayım diye düşünmüştüm ama bu daha pratik geldi o an için ve hemen mutfağa girip yaptım.

Sonuç çok lezzetli bir tarif oldu. Ama ben hanımiş teki resim gibi homojen ya da püre gibi olacak sandım:) Bu yüzden de ayvaları dilim dilim kesip koydum tabana , nasılsa yumuşayacaklar ve püre olacaklardı ya !

Ama öyle olmadı. Zaten Hanımiş inde öyle olmamış , sadece kestiği dilim itibari ile görüntü o şekilde çıkmış. Sağolsun gece bana tam resmini de gönderdi.

Ama ben her şekilde çok beğendim, çok şık bir sunum oldu . Bendeki yuvarlak kalıp 28 cm. olduğu için büyük geldi ve diğer kalıpta yaptım ki iyi de yapmışım, hoş oldu. Eşimde çok beğendi. Ben artık bol bol yaparım, kek ve tatlı bir arada. Hatta tadına bakan Şehnaz,Yavuz ve Tülay kek kısmını çok lezzetli buldular:)

Tarif için tıklayın lütfen

Afiyet olsun,
Figen

3 kişi ne demiş, ne sormuş:):

Tuhfe dedi ki...

Acayip guzel gorunuyor!!!Ellerine saglik.

ZeYNeP dedi ki...

Evet Tuhfe cim tadıda çok güzeldi :)
sevgilerimle
Figen

hanimiş dedi ki...

Nasıl da gözümden kaçmış.. Daha şimdi gördüm yazınızı.. Dikdörtgen kalıba daha çok yaraşmış bence bu kek. Vee ayvaların rengi şahane!! Ben de daha kırmızı yapabilmeliyim, çok hoşuma gitti. Ellerinize sağlık, afiyet olsun.