Pratik, lezzetli, pırasalı yemek

Meyaneli Pırasa yemeği

Aşure

IMG_5905

Hareli Kek

IMG_4711

Tavuk Kalamar

Tavuk Kalamar

Çikolata Soslu Elmalı Kek

elmalı kek

KIŞ HAZIRLIKLARI

Dondurucuya sebze koyma vakti geldi İzmir' de..
Ben zaten yavaş yavaş hazırlık yapmaya başlamıştım. Ama bu Pazar günü yine pazara gittim ve elim kolum dolu dolu çıktım. Bayılıyorum Pazar gezmeye o güzel sebzelerin hepsini alasım geliyor:)

Artık domateslerde ucuzladı ve domatesleri de hazırlamaya başladım. Bu hafta 8 kg. aldım.Bugün yaptım bile.

Dondurucu İçin Önerilerim diye daha önce yemekbiz grubumuzda yazmıştım ve bir çok üyesi olduğum gruplara, buraya da yazıyorum.Vakti olup yapmak isteyenler olursa, bilgi olsun...

Ben yaptığım , elimde hazır olan birkaç sebze örneğinin resimlerini de veriyorum.
Resimleri küçültüp öyle yerleştirdim büyük görmek isterseniz üzerine tıklayabilirsiniz...

Kırmızı Biber; Közleyip soyuyorum. Bütün olarak 3-5 adet seklinde kullanacağım miktara göre poşetlere koyuyorum
Barbunya; Temizleyip, yıkayıp kurulayıp direk dondurucuya.
Bezelye ; Temizleyip, yıkayıp kurulayıp direk dondurucuya.
Patlıcan; Közlüyorum, salata olacak şekilde kesip , suyunu süzgüde iyice süzüp poşetlere koyuyorum. Ya da istediğim şekilde kızartıp dondurucuya koyuyorum. Kışın kızartmalık hazır oluyor. Hatta , patlıcan ve biberleri küçük kesip kızartıp birlikte poşetliyorum hazır oluyor.


Bamya; Temizleyip limonlu suda az haşlıyorum. Poşetlere yada kaplara konup , üstüne yine az limon sıkıp ve domates rendesi koyuyorum hazır olsun diye.Limon yerine Limon Tuzu da kullanıyorum bazen.
Nohut; Haşlıyorum, poşetlere koyup kaldırıyorum Çoğunlukla Pilav da kullanıyorum.Arada yemeğini yapıyorum. Fakat salatalarda da kullanılıyormuş.Bende kullanacağım artık.
Taze Fasülye; Temizleyip kesiyorum ve rende domates ile yağsız tavada soteliyorum, yaklaşık 5 dk. kadar. Sonra soğutup istediğim ölçülerde kilitli poşetlere dolduruyorum.
Pişireceğim zaman soğanı doğradıktan sonra direk buzlu hali ile fasulyeleri atıyorum tencereye. Ve gerekirse yine domates. Ama ben geçen sene domatesi bolca koydum ve kışın pek ekleme gereği kalmadı.

Domates; Bolca alıyorum sezonda hatta fiyatları en düştüğü dönemde .Kabuklarını soyup Rondodan geçiriyorum. Ocağa koyup yağsız bir şekilde kaynatıyorum. Biraz toparlanınca ateşin üstünde kaynar halde iken cam kavanozlara dolduruyorum ve hemen kavanozu ters çeviriyorum. Öylece sabaha kadar bekletiyorum. Bu şekilde hiç hava almıyor. Ve taptaze kalıyor. Koku yok, içinde hiç katkı yok. Ve inanılmaz pratik oluyor. Geçen sene 18 kg. domates yaptım. Tam yaz gelene kadar kullandım. Tüm dondurucumda olan sebzelere, makarna soslarıma yetti.
Püf noktası vermek istiyorum. Bu kadar çok domatesin kabuklarını soymak bir eziyet. Bu eziyetten kurtulmak için ocak üzerinde orta ateşte su dolu tencere bulundurun, domatesleri içine atın 2-3 dk. dursun çıkarın ve hemen zar gibi soyulacaktır. Siz çıkardıklarınızı soyarken yeni domatesleriniz suda bekleyebilir inanılmaz kolay oluyor. Üşenmeyin böyle deneyin mutlaka.

Blog da yayınladığım Paneli İçli Köfte yi yapıp dondurucuya koyuyorum , çıkarıp buzlu hali ile fırına verilebilir, yada yağda kızarabilir.


Sigara Böreği yapıp koyuyorum.Lorlu yapıyorum ben.
Börek;Yapıyorum ya da aldığım bir yer var pişmiş hali ile poşetlere koyup dondurucuya, sonra çay ısınana kadar fırını 100 dereceye ayarlayıp ısıtıyorum.
Ya da Rulo Börek var ya onu pişmeden koyuyoruz. Sonra çıkarıp buzlu hali ile fırına veriyorsunuz tazecik oluyor.



Yine Blog da olan Tepside Orman Kebabı. Onun malzemelerini kızartıp ( patlıcan, patates, köfte,kabak,) hepsini kaba koyup dondurucuya. Sonra yapılacağı zaman tepsiye alınır ve sıcak salçalı su yapılır ve fırına. 10 dk. da yemek hazır.( bunu bana sevgili Oylum hatırlatmıştı sağ olsun)

Bazen Pilav kalacaksa hemen poşetlere konup ileride Yayla Çorbası yapılmak üzere haşlanmış pirinç hazır oluyor.

Mantı alırım hazır atarım dondurucuya

Köfteleri kızartıp istediğim şekilde hazırda bekletiyorum.

Kurabiyelerimin bazıları yapar atarım. Hindistan Cevizli Kurabiye , Tahinli Kurabiye, Lorlu Poğaça. Bunları yapıp pişirip öyle koyuyorum dondurucuya her an el altında hazır oluyor. Kıymalı Patatesli Poğaça yapıp pişirip koyuyorum.

Tahinli Kolay Sarma yapıp çiğ olarak dondurucuya atıyorum. Yine çay olana kadar fırında oluyorlar , üstlerine pudra şekeri serpiyorum

Beşamel Soslu Tavuk yapıyorum. Büyük fırın tepsisi olarak ve yiyeceğimiz kadarını bırakıp kalanını strech folyo ile sarıp, kilitli poşetlere koyup dondurucuya. Sonra mikrodalgada ısıtıyorum

Enginar; Alıp temizliyorum, içini çanak olarak çıkarıyorum ve limonlu suda az haşlıyorum. Sonra poşetlere koyup dondurucuya

Dolmalık Biber; Çekirdekli kısımları temizleyip şapkalarını atmıyorum, kaynar suya koyup 2-3 dk. şoklayıp çıkarıyorum.Kuruduktan sonra yine kullanım şeklime göre adet belirleyip iç içe geçirip poşetlere koyuyorum , sonra yapacağım gün önce iç harcı hazırlayıp , dolmalıkları çıkarıyorum ve hemen içlerini dolduruyorum. Ama oğlum Ulus için zamanında içlerini de doldurup kaldırmıştım , çıkarıp hemen ocağa alırdım tat yine aynıydı.

Yaprak ; Saplarını temizliyorum. Kaynar suya atıp 3-4 dk. şoklayıp süzüp poşetlere koyuyorum. Yapacağım zaman çıkarıp iç harcı ile sarıyorum. Zaten yapraklar erimiş oluyor.
Yine bunu da önceden sarıp dondurucuya atmak mümkün.Ben yapmadım , ama annem arada yapar. Tadı çok fark etmiyor açıkçası.


ve son olarakta , Közmatik diye bir tencere var burada. Ben 3 sene evvel Migros tan almıştım .O gün bugün Közmatik ile ocak üzerinde közlüyorum sebzelerimi.
Ocak batmasın diye de altına Alüminyum Folya seriyorum iş bitince folyo atılıyor , ocak tertemiz.. Bilmeyen arkadaşlarımız içinde bilgi olsun istedim...



Yapacak arkadaşlarımıza şimdiden kolay gelsin...
Sevgilerimle
Figen

53 kişi ne demiş, ne sormuş:):

ZeYNeP dedi ki...

Ellerine saglik Figen, ne guzel hazirlamissin hepsini, ben bunlarin cogunu yapmiyorum :( , ama burada ucuza her an bulma imkani oldugu icinde belki, ama cok guzeller, hele domatesler ne kadar kirmizi oyle,
saglik ve afiyet icinde tuketirsiniz kisin insallah...
Zeynep

Adsız dedi ki...

Figen, gercekten bravo sana ve ellerine saglik! Ben ise sadece meyve ve domates donduruyorum.

Afiyetle

yuvakuran dedi ki...

Cok guzel bir kis hazirligi.

ZeYNeP dedi ki...

Zeynep cim inşallah sağlıkla yeriz evet:)Domatesleri bolca yapıuyorum özellikle kışın çok makbul oluyor. Kışın sera domatesi ve çok pahallı, lezzet sıfır..

Fethiye, bende hiç meyve koymadım yazarsan bende faydalanayım ? Cok tereddütüm var bu konuda .Aynı tadı alamazmışım gibi geliyor bana ? Ne dersin ?

Yuvakuran, teşekkür ederim bencede çok güzel:)) Çok keyif alıyorum bu hazırlığı yaparken...

Sevgilerimle
Figen

Adsız dedi ki...

merhaba
bişi sorsam size
domatesleri dışardamı yoksa buzdolabındami muhafaza ediyorsunuz?

teşekkürler.
elinize sağlık

Adsız dedi ki...

bir şey daha
bu domastelerin içine kırmızı bier de katılabilirmi :))

ZeYNeP dedi ki...

Merhaba zeze,
Kavanozlar dışarıda bekliyor. Kapakları açıldıktan sonra ise buzdolabında. Ben bu sebeple cok büyük kavanoz kullanmıyorum. Konserve kavanozlarını da atmam :)
Kırmızı biber atılmaz sanırım? Hiç denemedim ama biber dayanırmı bilmiyorum ? Ama salça gibi düşünürsek belki olur bilemiyorum..Denersen bilgi ver olurmu :))

Sevgilerimle
Figen

Adsız dedi ki...

bende deneyeceğim :)
annemde buna benzer bişiler yapıyo. kırmızı biberde koyuyor.
ama o kavonozları daha sonra konserve şeklinde tencerede kaynatıyo ve buzdolabında tutuyo.
banada yapıyo bende tabe yan gel yat olayı :))
neysem ama seninkini bi deneyim abkayım. eğer başarılı olursam anneme hava atarım :))

Adsız dedi ki...

Ellerine saglik Figen, cok güzel yararli bilgiler vermissin. Tesekkürler

ZeYNeP dedi ki...

Özgül cüm teşekkür ederim sağol.
Umarım arkadaşlarımızın işine yarar.Hepimiz bu tip hazırlıkları az da olsa yapıyoruz.

Sevgili Emel hosgeldin,
Aminnn inşallah ağız tadı ile yenir , çok severim bu sözü..
Çok teşekkür ederim sözlerine.Becerikli değil de:) yapabildiklerimi aktarmaya çalıştım, çok sağol..

Sevgilerimle
Figen

Tijen dedi ki...

Figen'cigim,
Inanilmaz hamaratsin.. Sen beni çoktaaan geçmissin. Eskiden ben de birseyler dondururdum. Simdi ise beklemeyi seçiyorum. Her seyin bir mevsimi var ve o mevsimde en canli, en lezzetli, en güzel halindeler. Bezelye dondurmuyorum da ilkbahari, bezelyenin çiktigi zamani bekliyorum. Enginar içi nde öyle. Domatesleri kurutuyorum ama, kis yemeklerinde bayiliyorum ona!
Eline saglik!
Tijen

ZeYNeP dedi ki...

Sevgili Tijen:)
Yok canım yaa inan hamaratlık değil.Evet mevsimini beklemek doğru , ama domatesler için ben çok mutlu oluyorum. Böyle lezzetinden asla kaybetmiyor hem ucuz oluyor hemde sezon domatesi:)
Ama bize domatesi nasıl kuruttuğunu yazar mısın lütfen. bende bu sene kurutmak istiyorum.ve sonra hep anlattığınız gibi yemeklerimde kullanacağım inşallah has zeytinyağı ile :)) Hımm canım çekti şimdi yazarken...
Çok teşekkür ederim ,

Sevgilerimle
Figen

Adsız dedi ki...

Merhaba Figen,
geçen kış kayınvalidem bu rendelenmiş domateslerdenden yapıp bize de vermişti. Kışın o kadar iyi oluyor ki. Tarifini görünce ben de heveslendim yapmaya. Ellerine sağlık.

ZeYNeP dedi ki...

Hatice cimm yap canım gerçekten domates en favori kışlık yaptığım sebze inan.O kadar da kolaylık ki kış günlerinde kavanozu ac ve kullan.Soyma derdi yok rondo derdi yok:))

Kayınvalidene sevgiler:)
Figen

Adsız dedi ki...

merhaba domatesleri kaynatıp kavanoza koymadan önceki hali sos kıvamında mı oluyor yoksa biraz sulu mu oluyor. bir de kavanozu açtıktan sonra buzdolabıda ne kadar süre dayanıyor

ZeYNeP dedi ki...

Sevgili Tevhide,
Kusura bakma henüz gördüm sorunu,
Domatesler çok sulu olmuyor ama çok koyu da değil. Orta koyulukta oluyor.Ve kavanozu açtıktan sonr aortalama 3-4 gün kalır. En fazla 1 hafta , o zamanda üstü çok az küf yapmış oluyor.

Sevgilerimle
Figen

Adsız dedi ki...

Cevabınız için teşekkürler.bende tahmini olarak yapmıştım,ama aynı sizin tarif ettiğiniz gibi yapmıştım içim rahat etti.Teşekkür ederim.

Adsız dedi ki...

Enjoyed a lot!
»

Adsız dedi ki...

Sevgili Figen,

taa gecen seneden senin kış hazırlıklarını saklamıstım, agustosun gelemsiyle cıkardım ve yapmaya koyuldum. Fakat bazı sorularım olacak
1- kızarttıgın sebzeleri dondurucan cıkarttıktan sonra fırına mı atıyorsun, nasıl kullanıyorsun?
2- Kırmızı biberi közleyip dondurucaya atıp sonra nasıl çözüyorsun? ( yani aynı sorunun farklı sebze versiyonu:)
3- Bir de domateslerden yana cok sanssızım acaba o kavanozlar hava kacırmazmı sıcak sıcak koy ters çevir yazmıssın, bir kere çürüme ile karsılasmıstım ne yazkki, , , ne kadar süre ters kalmalıdır acaba? Ve kapalı kavanozu kaynatmak gerekmez mi?
Sana çoook teşekkür ederim şimdiden, , ,

Aslı

ZeYNeP dedi ki...

Aslı merhaba,
Yorumunu şimdi gordum hemen yazayım ,

1. Kızartılan sebzeleri çıkarıp bırakıyorum dolapta cozulunce kullanıyorum, fırın vb. seyler yapmıyorum. Dolaba indirip çözdürüyorum.

2. Kırmızı Biber leride aynen dolapta çözdurup istediğim sekilde hazırlayıp servis yapıyorum.

3.Domates konusunda ben hiç sorun yasamadım 2 senedir.
KAvanozlara sıcak/kaynar helde dokup hemen kapatıp ters cevirdiğimiz için otomatik olarak vakum oluyor kapaklar ve acarken bıcakla gevsetmeden acamıyorsun. 2. sene yaparken yeni sıfır kavanoz kapakları alabilirsin. Yani ilk kapakları bıcakla actıgımız için 2. yapısında sorun olmasın hava almasın diye tanesi yanılmıyorsam 10 kurustan satılan kapaklardan alıp kullanabilirsin.

Bu sekilde yaptıgında kavanozu kaynaymata gerek kalmıyor. Dediğim gibi kaynar halde iken kavanozlara alacaksın yani ocagın altını sondurmuyorsun,

soruların olursa figenkaravas@gmail.com adresime mail atabilirsin zira ben gecmiş tariflerin yorumlarını alamıyorum,
Zeynep alıyordu oda su anda yok. Bende gece ayarları değiştiriyim aklıma gelmişken:)

Sevgilerimle,
Figen

Adsız dedi ki...

merhaba ben kofteyı sormak ıstıyorum kızartıp mı buzluga koyuyorsunuz daha sonra fırınlanıyor mu bu arada ellerınıze saglık cok guzel hazırlanmıs hepsı valla ıyı fıkırler oldu calısan bayan olunca zor.

ZeYNeP dedi ki...

Sevgili Güneş hosgeldin,
Köfteleri pişmemiş olarak ta istediğiniz porsiyonlarda dondurucuya koyabilirsiniz, o zaman biraz cozulmesini bekleyip oyle pişirmelisiniz, ister yagda ister fırında nasılisterseniz.

Ya da köfteleri pişirip de dondurucuya koyabilirsiniz, ki boylesi hazır yemek demektir, cıkarıp cozdureceksiniz, mikrodalgada da cozdurup ısıtabilirsiniz.

Teşekkür ederim bu arada yorumunuz için, umarım yardımcı olur calısan bayanlar için, zira bende hep calıstım ve calısıyorum:)

sevgiler,
Figen

Adsız dedi ki...

tesekkurler figen hanım...
ben pisirmeden dondurucuya hazırlıyordum ama pısmıs olarak hıc denememıstım denerım mutlaka birde domates yapmayı dusunuyorum kavanozda yapınca dondurucuda degılde dolapta muhafaza oluyor mu bır kıs boyunca bunun hakkındada bılgı verırsen sımdıden tesekkurler..

ZeYNeP dedi ki...

sevgili Gunes,
Domatesleri benim anlattıgım sekilde yapacaksanız sayet, kavanozları buzdolabına koymaya gerek yok, ısık almayan bir yerde olması yeterli oluyor, ben yaz sonu yapıyorum ve diger yaz basına kadar ısık almayan bir yerde dayanıyorlar , dondurucuya cok fazla koyamıyorsunuz, halbuki ben her yaptıgımda en azından 20 kilo alıp yapıyorum, bu anlamda kavanozlar cok kullanıslı oluyor.

gorusmek uzere,
sevgiler,
Figen

Adsız dedi ki...

merhabalar hepimizin ellerine saglıkk hormonsuz bi hayat olmus burası..ben yirmi yasındayım ve annem bu sene calısmaya basladı her iş bana kaldı okulumun bitmesiyle... yemekti, kıs hazırlıklarıydı vs. ananem ve internet(sizlerin) sayesinde her seyi evlenmeden ögrenmeye baslıyorumm.. Allah'tan sizlerr varsınızki herseyi ögreniyorumm.. hersey icin tesekkürler bol paylasımlarr
not ... her yaptıgımı kücük bi not defterine tutyorum evlenince lazım olur die :):):) ne kadar lazım olursa tabe....

Adsız dedi ki...

Merhaba, kış için közlenmiş kırmızı biber hazırlamak istiyordum ve nasıl yapacağımı bilmiyordum. Buzluğa koymaktada karasızdım sayenizde nasıl yapmam gerektiğini öğrendim. Teşekkürler ;)

Figen Karavas dedi ki...

isimsiz misafir hosgeldiniz, ne guzel size yardımcı olabildiysem, ama her eve lazım bu bilgiler hele evlenince emin ol:)

bugu mrhaba hosgeldin,
Bilgilerin işine yaramasına sevindim, başkaca takıldığın noktalar olursa her zaman yazabilirsin.Kolay gelsin:)

sevgiler,
Figen Karavaş

Adsız dedi ki...

gercekten harikasınız herseyi cok güzel acıklamaıssınız tesekkürler.
kolay gelsin...

peki börekleri hazırlayıp dondurucuda böyle bekletmekte zararlı degilmi hani hamur acısından dedim hic denemedim beni aydınlatırmısınız...

Adsız dedi ki...

ben yeni evledim daha 3 aylık ama insallah bu yaz hepsini yapacagım.

ZeYNeP dedi ki...

Sevgili Necla hosgeldin,
Hayır börekleri beklektek zararlı değil. Soğuk zşnciri kırmadıgınız sure hiç bir sey olmaz . Yani borekleri dondurucuya koyduktan sonra dısarda bırakıp tekrar geri koymak gibi bunları yapmadıgınız surece hic bir gıda da sorun yasamazsınız. Bir de dondurucunuzun saklama surelerine uyun.

Borekleri pişirip koymak çok pratik.Çıkarıp direk fırında ısıtıp cayla birlikte hazır olurlar:)

Takıldıgınız yerler olursa ben buradayım sorularınızı cekinmeden sorabilirisniz.

Sevgilerimle,
Figen Karavaş

Adsız dedi ki...

MERHABA BEN YASEMİN SİTENİZ ÇOK GÜZEL VE HARİKA BİLGİLER VAR TEŞEKKÜR EDERİM BENİM SORUM KAVANOZLADIĞINIZ DOMATESLERİ NERDE SAKLIYORSUNUZ BUNU MERAK ETTİM KOLAY GELSİN

Figen Karavas dedi ki...

Yasemin merhaba,
Kapaklarını sıkıca kapattıktan sonra ısık almayan gunes almayan bir yerde muhafaza edebilirisiz.Yani buzdolabında durmasına gerek yok.

teşekkür ederim sozlerinize.
Sevgilerimle,

Figen Karavaş

Adsız dedi ki...

merhaba yasemin ben dolmalık biberleri iç içe koyunca çıkartırken bozulma oluyormu birde ben geçen sene fasulye ve domates koydum hiç beğenmedim ne tadı nede tuzu oluyor acaba püf noktası varmıdır kırmızı biberleri közlemek yerine biraz haşlayıp kabuklarını çıkartıp öyle koysak nasıl olur tşk. ederim

Adsız dedi ki...

merhaba. Ben derin dondurucudan çıkan fasulyeyi pişirirkern içine bir patatesi doğrayıp beraber pişiriyorum. Tadı taze fasulyenin aynı lezzetinde. deneyin, farkı göreceksiniz. ayla

Adsız dedi ki...

selam yeni katılıyorum herkese selam

Adsız dedi ki...

Merhaba, sitenizçok güzel, çok da güzelkışhazırlıklarınızı bizimlepaylaşmışsınız teşekkür ederim. Bende bu domates işine hastayım diyebilirim aynen sizin gibi yapıyorum ve bütün kışboyunca yiyiyoruz ve süper size katılıyorum.Bir ilavem olacak bu sosa havuç biber ve çok az da acı biber katın buda çok değişik ve güzel oluyor. Yanlız ben bişey sormak istiyorum. Ben bie yerlerde okudum ama nerede olduğunu tam bilmiyorum ve sonrada bulamadım açıkcası.Şöyle;hani bu soda şişeleri gazoz şişeleri var ya onlar için özel bir alet varmış ve ucuz bişeymiş onların kapaklarını basıyormuşsun ve arkadaş süper oluyor yazmıştı.domatesi rendeleyip şişelere doldurup kapağı basıyorsun demişti.Ben bulamadım şayet bulur veya bu konuda bişeyler öğrenirseniz bilgilendiriseniz çok memnun olacağım. teşekkürlerkolay gelsin.EMİNE

derya dedi ki...

Figen hanım közmatikten bahsetmişsiniz ben ankara da aradım bulamadım eğer nerde bulabilecegimi bilen varsa haber verirseniz sevinirim.selamlar derya

ZeYNeP dedi ki...

Emine hanım merhaba, bahsettiğiniz urunu biliyorum ama denk gelirsem mutlaka yazarım buraya.

Derya hanım merhaba,
İzmir de Migros, Kipa gibi buyuk marketlerde mevcuttu.Orada da buyuk marketlerden bakabilirisniz sanırım zira İstanbul u hic bilmiyorum ?
Metro da olabilir belki?

sevgilerimle,
Figen

Ordanburdanhayattan dedi ki...

Figen şimdi okudum da valla marifetli kadının hali başka oluyor. ben de bayılıyorum bu hazırlıkları yapmaya. bence bir kadının çalışkan mı tembel mi oldugunu anlamak için dondurucusuna bir bakacaksın.bunlar hem saglıgımız için hem de butcemiz için yapılması gerekenler. ben hatta bu yıl bir derin dondurucu alıcam kısmetse buzdolabınınki artık bana yetmez oldu. o zaman dilediğimden dilediğim kadar atacağım inşallah. allah afiyetle yemek nasip etsin hepsini.

ceyda dedi ki...

figen hanım merhaba siteniz bir harika ellerinize sağlık yeni keşfettim bu siteyi ama bırakamıyacağım kesin böyle buzluğa kaldırma gerçekten çok iktisatlı bir şey hanımlar buzluğa kaldırırken size tupperware buzluk kabı olan antartikaları önerebilirim bunlar esneme özelliğinden dolayı rahatça kırılmadan ileri geri hareket ettirilip asla içinde buzlanma olmuyor her çeşit ebadı var bende üyesiyim ilgilenenler sukris@windowslıve.com dan bana ulaşabilirler yardımcı olurum emeğinize sağlık bu siteyi arksdaşlarıma da tavsiye ediceğim

Adsız dedi ki...

verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler...kızım yeni şeker hastası oldu ve hemen aklıma kış ve sebzeler geldi..ama figen hanım sizin sayenizde daha iyi bir kış geçireceğiz....
aslında dondurucu çok iyi mevsimi bazen beklenmiyo herşeyin ama dondurucunun da zararları varmı yani kızım için soruyorum.... tekrar teşekkürler...mail adresinizi aldım ordan soru sorabilirim sanırım size..
sevgilerimle..
ASUMAN....

FİGEN KARAVAŞ dedi ki...

Asuman hanım merhaba,
Oncelikle sevgili kızınıza cok cok gecmiş olsun.Acil sifalar dilerim.

Dondurucunun kızınızın saglıgına bir zararı olmaz.Lakin dondurucudan cıkan gıdaları yeniden dondurucuya koymamanız gerekli.
Uygun sartlarda cozdurme yaparsanız sorun yasamazsınız.
Kıyma gibi bakteti ureten gıdaalrı dolapta cozdurun.
Dondurucudan cıkan cozulen gıdayı da asla yeniden dondurucuya koymayınız.

bunlara dikkat ettiginiz surece sorun olmaz.

her turlu konuda mail adresime yazabilirsiniz.

Umarım yavrunuz acilen sifasına kavusur.
saglıkla ve sevgiyle
Figen Karavaş

Adsız dedi ki...

çok teşekkür ederim figen hanım,cevabınız ve iyi düşünceleriniz için
sevgilerimle
asuman...

Adsız dedi ki...

Selamlar:))))

Figen, Zeynep! Iyisinizdir umarim.

Bu tarifler cok guzel olmus kis hazirliklari icin..

Ellerinize saglik.

Deniz

canikom dedi ki...

selam çok güzel bilgiler vermişsiniz tşk ederim
------patlıcan ve biberleri küçük kesip kızartıp birlikte poşetliyorum hazır oluyor demişsiniz.sonra bunları nasıl kulanıyorsunuz.ben domates soslu patlıcan kızartmasını çok severim yapmak istiyorum

zümrüt dedi ki...

sevgili figen hanım.inanılmaz bir insansınız.sizi cidden böyle bir paylasımda bulunduğunuz icin tebrik ediyorum.sizin gibi yardımcı insanların hayatımızda sanal alemde de olsa bulunması harika.hoşcakalın...

zümrüt dedi ki...

sevgili figen hanım.inanılmaz bir insansınız.sizi cidden böyle bir paylasımda bulunduğunuz icin tebrik ediyorum.sizin gibi yardımcı insanların hayatımızda sanal alemde de olsa bulunması harika.hoşcakalın...

FİGEN KARAVAŞ dedi ki...

Deniz cim nerelerdesin:) Ozledk seni cık ortaya artık:)

canikom hosgeldiniz; Kızartıp dondurucuya attıktan sonra istediginiz vakit cıkarıp cozulmesini bekleyin ama bir suzguye alırsanız sularının akmasını saglarsınız ki tadı kacmasın.Sonra istediginiz sosla harmanlayın patlıcanları, kolay gelsin,

Zümrüt hanım; hosgeldiniz, ne guzel sozler yazmıssınız cok teşekkür ederim cok naziksiniz.
Boyle guzel yorumlar almak cok mutlu ediyor bizleri, amacımız paylasmak bildiklerimizi aktarmak ve yeni seyler ogrenmek.

Cok teşekkürler arkadaslar geldiniz için,

sevgilerimle,
Figen Karavaş

duygu dedi ki...

Figen hanım benimde merak ettiğim dondurulmuş poğaçalar malum okul dönemi başladı ve beslenme için önceden yapılmış hazır poğaçalar yapmak istiyorum ihtiyaç halinde dondurucudan çıkarılanlardan, bunun için bana kademeli olarak yazabilirmisiniz ilk önce poğça tarifiyle ama :)sonra nasıl donduruluyo nasıl çözülüp yenme kıvamına geliyor. şimdiden teşekkürler cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum:)

duygu dedi ki...

Figen hanım benimde merak ettiğim dondurulmuş poğaçalar malum okul dönemi başladı ve beslenme için önceden yapılmış hazır poğaçalar yapmak istiyorum ihtiyaç halinde dondurucudan çıkarılanlardan, bunun için bana kademeli olarak yazabilirmisiniz ilk önce poğça tarifiyle ama :)sonra nasıl donduruluyo nasıl çözülüp yenme kıvamına geliyor. şimdiden teşekkürler cevabınızı sabırsızlıklz bekliyorum :)

FİGEN KARAVAŞ dedi ki...

Duygu hanım merhaba, cevaplara başlayalım:)

Poğaça tarifi için buraya bakabilirsiniz;
http://yemekbiz.blogspot.com/search/label/Po%C4%9Fa%C3%A7alar%20-%20%C3%87%C3%B6rekler
Lorlu Dereotlu Poğaçayı yapar atarım ben derin dondurucuya,

Poğaçaları pişirdikten sonra iyice soğumasını bekleyin,
Soğuduktan sonra da dondurucu poşetlerine koyun sıkıca agzını kapatıp kaldırın dondurucuya.

Acil misafiriniz geldiginde zil caldıgında cıkarın hemen buzlu haliyle tepsiye koyun ve 100 derece fırında ısınmasını bekleyin, cay demlenene kadar onlar ısınmıs olacaklardır tazecik:)

Aynı sekilde yavrunuz için de sabah cıkarın o kahvaltısını yapana kadar 10 dk da 100 derecede ısınır cozunur.

Ha fırına vermeden de olur sadece cıkarıp dısarıda da bekletseniz cozunur ve yenecek sekle gelir fırına vermek pogacaları sıcak ve daha lezzetli yapıyor o kadar:)

Kolay gelsin şimdiden, ben de oğluma bu sekilde yapıyorum.

sevgilerimle,
Figen Karavaş

duygu dedi ki...

ilgilinize teşekkür ederim figen hanım bi sorum daha olucak poğçaları çözme işlemi mikrodalgadada olurmu yoksa normal fırınımı tavsiye edersiniz?:)

FİGEN KARAVAŞ dedi ki...

Duygu hanım ben de mikrodalga kullanıyorum ancak pogaca vb gıdalarda sonrasında bir sertlik oluyor o yuzden ben mikroyu pogaca vb gıdaları cozdurmede kullanmıyorum, fıırn doğal haline getiriyor ya da bir sey yapmadan bırakıp cozdurmek. Ama miktoya girince sonrasında sertlik oluyor.

Kolay gelsin,
sevgilerimle,

Figen Karavaş