Pratik, lezzetli, pırasalı yemek

Meyaneli Pırasa yemeği

Aşure

IMG_5905

Hareli Kek

IMG_4711

Tavuk Kalamar

Tavuk Kalamar

Çikolata Soslu Elmalı Kek

elmalı kek

TARÇINLI TUILES


Geçen hafta bir şeyler yapayım diye düşünüyordum. Ayırdığım tariflere baktım beni yormayacak olmalıydı çünkü İzmir yanıyor sıcaktan, nemden...
Chef’s dergisinin bir tarifini ayırmışım. Tamam bu olur dedim. Hatta oğluşumda yardım etti:)
Fakat benim Tuiles ler biraz kalınca olmuş , fırından çıkınca belli oldu. Siz yaparken incecik sürün hamuru oldukça ince.

Aslında yediğimde tam benim damak tadıma uygun değildi ? Ben daha net tatlı olan şeyleri seviyorum. Fakat tarçın her zamanki gibi tad olarak harikaydı. Ancak eşim bayıldı ! İlginç geldi bana:)) Ve daha da ilginci doğru dürüst bu tarz kurabiye vb. yemeyen oğlumda yedi ve ertesi günde istikrarlı bir şekilde yedi !... Oğlumun damak tadı babaya çekecek galiba:)
Tuiles in orjinal resmi daha kıvrıktı.Bende biraz kalın oldukları için cok bükülmedi.
Yağlı kağıdı da yağlayın bence. Çıkarması biraz zahmetli oldu.
Bende tam 18 adet Tuiles çıktı...

Malzemeler
70 gr. Yumurta akı ( 2 adet )
70 gr. Toz şeker ( 5 YK. )
80 gr. Un ( 9 YK. )
35 gr. Tereyağı
1 çay kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı tarçın


Yapılışı
1. Yumurta akı, şeker ve unu bir kapta çırpın.
2. Eritilmiş tereyağı ilave edip tekrar çırpın
3. Hamurdan 3 çorba kaşığı kadarını ayırın
4. Kalan hamura kakao ve tarçın ilave edip karıştırın
5. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip, kakaolu karışımdan bir çorba kaşığından biraz az dökün
6. 8-10 cm. çapında daire şeklinde yayın
7. Beyaz karışımdan 1 çay kaşığı kadar alıp kakaolu dairelerin üzerine dökün ve kaşığın tersi ile karıştırın
8. Malzeme bitinceye kadar bu işlemi yapın
9. 200 derece fırında 4-6 dk. pişirin
10. Sıcak tuiles’leri yağlı kağıttan çabucak çıkarıp merdanenin üzerine alın
11. Tuiles’ler merdanenin şekline göre kıvrılacaktır
Şekil aldıktan sonra servis yapın
Afiyet olsun
Figen

11 kişi ne demiş, ne sormuş:):

Adsız dedi ki...

FİGENCİM ELİNE SAĞLIK ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYORLAR.MERDANEYE KOYMASAK DÜZ OLSADA OLUR DEĞİLMİ?BENDE İZMİRDE YAŞIYORUM EVET ÇOK SICAK YEMEK YEMEK BİLE ZOR GELİYOR.:))SEVGİLER..

ZeYNeP dedi ki...

Sevgili, Anonymous said,
Evet düzde olur ancak böyle olunca pek şıkoluyor hele orjinal resminde daha da şık ama ben bu kadar yapabildim kalın olunca. Fakat kalında olsa tat çok güzel dedi oğlum ve esim:)
Sevgilerimle
Figen

Sibel dedi ki...

Figenciğim bu da çok ilgiç bir tarif! Benim damak tadıma da uyar herhalde, ben de hafif tatlı şeyleri severim:) Hele de tarçınlı olursa hımmm...

Adsız dedi ki...

figencim yumurta sarılarını plastik hava almaz kapta ve buzdolabında ertesi gün sabaha kadar saklasam bozulurmu biliyormusun? bu akşam kurabiyeyi yapıp sabah kahvaltıya sarılarını kullanmak istiyorumda:))

Adsız dedi ki...

8-10 CM ÇOK GENİŞ DEĞİL Mİ. YOKSA GENİŞ BİSKÜVİ GİBİ Mİ OLACAK?

ZeYNeP dedi ki...

Sibel'cim evet canım cok hafif ve tarcın mukemmel bir tat veriyor.Denersen yorumunu beklerim.

Anonmous, Yumurta sarılarını bekletmeyi denemedim hiç, denersen bizde öğrenelim, ama hava almaz kapta sorun olacagını sanmıyorum.

8-10 cm bencede geniş ama orjinalinde öyle yazıyor ben 6 cm. capında yaptım:)

Sevgilerimle,
Figen

Adsız dedi ki...

figencim kurabiyeleri denedim.hayal ettiğim tada ulaşamadım.yani biraz hayal kırıklığı oldu.biryerde yanlış mı vardı bilmiyorumama kötü oldu yani üzgün
m.birde yumurta sarıları 2 gün kadar saklanabiliyormuş..:)

ZeYNeP dedi ki...

Anonymous said...
Bilemiyorum tadında nasıl bir hayal kırıklığı yaşadığını?
Bende yazdığım gibi benim damak zevkime uymadı ama esim ve oğlum çok sevdiler.Ben keskin tatlı tatları severim. belki sende öylesin bilemiyorum ?:)
Yumurta sarılarını öğrenmiş olduk sayende:)

sevgilerimle
Figen

Adsız dedi ki...

Figen benim gittigim kurslardan birinde bu tuile leri firindan cikinca bir fincan uzerinde sogutup kap sekli vermis sonrada icine meyva salatasi koyup dondurma ve kremsantiyle servis yapmisdik .Tavsiye ederim hafif ve guzel oluyor .
Sevgiler Ozlem Altinok

Adsız dedi ki...

Very nice site!
»

Adsız dedi ki...

Very nice site!
» »