Pratik, lezzetli, pırasalı yemek

Meyaneli Pırasa yemeği

Aşure

IMG_5905

Hareli Kek

IMG_4711

Tavuk Kalamar

Tavuk Kalamar

Çikolata Soslu Elmalı Kek

elmalı kek

KEKIKLI ZEYTINLI EKMEK


Merhaba
Pazar gunleri mutfagimda olmayi seviyorum, yorulsam da...
Bu pazar Kekikli Zeytinli ve Keten tohumlu ekmegimi yaptim.
===========================================

Malzemeler:

4 kap beyaz un
1/2 kap seker
14gr kuru maya
1 yemek kasigi tuz
3/4 kap sut
1,5 kap su
1/2 kap zeytinyag
1 kap cekirdekleri cikarilmis zeytin
2 yemek kasigi kuru kekik
1 yemek kasigi keten tohumu

Nasil mi Yaptim?

Once mayami ilik su ve az tozseker yardimi ile kabarttim, mayalanma
islemi olurken unumu eledim,diger tum malzemelerimide ilave ettim,
maya kabarinca onu bu karisima dahil ettim,
yaklasik 10 dk yogurdum, iyice yogrulduguna emin olunca
pisirecegim kalipi yagladim, uzerini saran ile kaplayip, bahcede
gunese cikardim, kisa surede hamur iki katina cikti,
400 F ( 200 C ) isitilmis firina surdum, yaklasik 25 dk da pisti,
tadimi ? Enfes, deneyin...
Afiyet olsun
Zeynep

20 kişi ne demiş, ne sormuş:):

Adsız dedi ki...

Zeynep, gercekten tam da benim sevdigim cinsten -- zeytinli ekmek. ekmegimiz bitince yapmak uzere bunu ilk siraya aldim!

Hic kepekli un da koydugun oldu mu buna?

"saran" :)

ZeYNeP dedi ki...

Normalde kepekli un koyarim , 4 kap yapinca un olcusunu 3 kap beyaz un, 1 kap kepekli kullanirim, bugun evde kepekli unun kalmadigini gorunce tamami ile beyaz un kullandim, bende senin cevizli ekmegi yapacagim hala, unutmadim aklimda :)
zeynep

Binnur dedi ki...

zeynep, keten tohumunu tanemi kullandin, cekilmis mi?bende su anda cekilmisi var, onu kullansam olur mu?
tesekkurler

ZeYNeP dedi ki...

binnur, ben tane olarak kullandim, cekilmisi de olur sanirim, denemedim, ben keten tohumunu herseye ilistirir oldum, salataya bile koyuyorum artik, vucut icin epey faydali oldugunu okuyorum cunku, istersen sende oyle dene bakalim sonuc ne olacak, haber verirsin,
sevgilerimle,
zeynep

Adsız dedi ki...

Binnur; keten tohumunu cekildikten sonra cok bekletmeyin diyorlar. Simdi sorunu gorunce yazayim dedim. Diledigin kadarini ogutup oyle kullanmak daha iyiymis.

Sibel dedi ki...

Elinize sağlık Zeynep abla! B12 takviyesine ihtiyacım olduğundan keten tohumunu çok tüketiyorum ben. Pişirince yararının azaldığını okumuştum, o yüzden genelde yoğurt ve çorbalarıma serpiyorum (öğütülmüş olarak). Fethiye'nin de dediği gibi öğütünce taze kullanmak lazım. Saklanacaksa da buzdolabında saklanmalıymış...

Tuhfe dedi ki...

Harika bir tarif, ellerine sağlık. Ben de keten tohumlarımı(hem öğütülmüş hem bütün) yeni çöpe attım. Fazla kullanamıyorum. Bir aralar yoğurtla falan yiyordum ama bıktım herhalde. Bir de pohaçaların üzerine susamla karıştırıp serpiyordum. Pişince etkisi olmadığını düşünüyordum ben de.

Sevgiler

ZeYNeP dedi ki...

Bende genelde salatalara karistirip tuketmeyi seviyorum, bende okumustum pistigi zaman faydasinin azaldigini ama bu bahane ile evdekilerde yiyorlar, ekmek icinde olunca, Fethiye'nin yazdigi gibi tuketilecek kadarinin ogutulup kullanilmasi gerekiyor, uzun sure beklememeli, keten tohumu kullanmak istemeyenler icinde susam yada corek otunu oneririm.
sevgiler
zeynep

Pareo Anne dedi ki...

zeynepcim ellerine saglik. zeytinli ekmegi cok severiz ailecek. ama hep hazir alir yeriz. isten ayrilinca yapayim barimmm. ama diyet olaylari nedeniyle kepekli undan yaparim ben de yaparsam. keten tohumunu ise cok duyuyorum ama hic almadim daha, diyetlerde cok oneriliyor aslinda...
sevgiler
Zeynep&Nefin

fethiye dedi ki...

tuhfe alemsin gercekten. kefir yapip cope attiktan sonra bir de keten tohumlarini mi attin? ;) Kusura bakma, takilmadan edemedim.

Tuhfe dedi ki...

Fethiye, sorun değil!
Önemsiz şeyleri atmaya kıyamayıp önemlileri de çok kolay atıyorum herhalde...
Paketlerinde son kullanma tarihlerine rastlayamadım, benim de içim rahat etmedi bozulmuş olabileceklerini düşündüm ve .... çöpe.

Binnur dedi ki...

fethiye, cok tesekkurler. herzaman cekilmis olanini aliyorum.ise gittigim sabahlar, yulaf ve taze meyve (genelde blueberry veya cilek)ile karistirip yiyiyorum. son kullanma tarihi gelmeden de bitiyor.

fethiye dedi ki...

dun gece yaptim; pek de guzel oldular. sagol zeynep! yarisini kepekli koydum ben. iyi ki varsin walla!

ZeYNeP dedi ki...

Afiyet olsun Fethiye,
seninde ellerine saglik,
zeynep

Adsız dedi ki...

Zeynepçiğim;

Ben de geçen hafta aynı karışıma -zeytin-kekik-keten tohumuna- ek olarak haşhaş tohumu ekleyip yapmıştım. Fotoğrafını çekecek kadar uzun kalmadığı için sitede yayınlayamadım. Ellerine sağlık.

ZeYNeP dedi ki...

Hashas'i hamur islerinde cok seviyorum bende, ama burada bulmak zor, hashasli tahinli ekmek favorimdir her zaman:), ellerine saglik seninde,

zeynep

Adsız dedi ki...

Ne desem azdir. Bilmiyorum oncedende yazmismiydim. Tarifleriniz harika cok begeni ile giriyorum sitenize. Tebrik ederim gercekten soruyorum kendi kendime neden onceden kesfetmedim sizi.:) Basarilarinizin devamini dilerim arkadaslar. Yemek bir marifet gerektirir, bunuda fazlasi ile gosteriyorsunuz bizlere. Elinize saglik. Unutmadan tabiki denedim bu ekmegi Harika oldu.
Sedef

ZeYNeP dedi ki...

Sedef hanim tesekkur ederiz, deneyip damak tadimiza uygun dusen tariflerimizi paylasiyoruz burada.
Yemekbiz gurubumuzda da diger dostlarla tariflerimizi paylasiyoruz, yemeklere merakli iseniz sizde katilin aramiza ne dersiniz?
Zeynep

Adsız dedi ki...

Tabiki nedemek katilmazmiyim. Yemek yapmayi cok seviyorum daha dogrusu degisik tarifleri denemek, degisik tadlari tadmak. Beyime onceden yediremezdim turlu turlu yemeklerden (hep annesinin yemeklerini isterdi)Tabi herkesin kendine ozel yemek sekli vardir. Simdi ise tamak tadi degismis olsa gerek begeni ile yiyor. Gurubunuza girmek icin ne yapmam gerekiyor?
Sedef

ZeYNeP dedi ki...

Sedef mail adresini figenkaravas@gmail.com adresne gonderirsen biz seni uye yaparız,
Sevgilerimle,
Figen