Pratik, lezzetli, pırasalı yemek

Meyaneli Pırasa yemeği

Aşure

IMG_5905

Hareli Kek

IMG_4711

Tavuk Kalamar

Tavuk Kalamar

Çikolata Soslu Elmalı Kek

elmalı kek

NANE SOSLU FIRIN TAVUK



Merhaba
Bugun elimde tavuk goguslerim vardi, degisik bir sos deneyim istedim,
bu sosu
bir web sayfasinda okumustum ama deneme firsatim olmamisti,
bugun zamani gelmis...


==========================================================

Malzemeler:

  • 4 adet tavuk gogsu
  • 2 yemek kasik zeytinyagi
  • 1 yemek kasik bal
  • 4 diz sarimsak ( dovulmus)
  • 2 yemek kasigi limon suyu
  • 3 yemek kasigi yogurt
  • 1 yemek kasigi nane
  • 1 cay kasik kirmizi pul biber (ben aci olmayan toz biber kullandim)
  • 1 cay kasik karabiber
  • damak tadiniza gore tuz,

Nasil mi Yaptim?

  • Tum sos malzemelerini iyice karistirilarim
  • Tavuk goguslerini buyukce parcalar halinde kesip sosa bulayalim
  • Firin tepsimize yerlestirelim
  • Kalan sosu da tekrar tavuk goguslerinin uzerine dokelim
  • Isitilmis firina surelim 200 C'de uzeri kizarana kadar firinda pisirelim.
  • Yaninda sebzeli bulgur pilav ve kozlenmis kirmizi biber tursu ile afiyetle yiyin :))

Zeynep Tore

Posted by Hello

6 kişi ne demiş, ne sormuş:):

cimcime dedi ki...

Ellerinize sağlık , çok nefis görünüyor. Sosa batırdığınız tavukları bekletmeden mi pişiriyorsunuz acaba ?
Sevgilerimle:)

yemekvebiz dedi ki...

Sevgili cimcime,
vakit yetersizliginden ben bekletemedim, ama bu sosla 3-4 saat bekletebilirsen cok daha harika oluyor, denersen haberimiz olsun, kolay gelsin.
zeynep

mine dedi ki...

Zeynep, bu tarif cok güzelmis. Bizde tavugun gögüs eti cok yeniyor (kirmizi eti birakiyoruz yavas yavas). Insan bir süre sonra nasil yapacagini sasiriyor. Bu degisiklik iyi olacak. Deneyeyim, sonucumu yazacagim.
Sevgiler

yemekvebiz dedi ki...

Minecim,
bizde de ayni sekilde ayda 2 kere kirmizi et kullaniyorum artik mutfagimda, tavuk, hindi ve balik tuketimi cogunlukta artik, bana kalsa sadece sebze ile beslenecegim ama etobur bir esim var,cocuklarimda ayni, haberdar edersen sevinirim yapinca...
zeynep

Adsız dedi ki...

Merhaba zeynep hanim. Bu tarifi denedim ve harika oldu. Kocam cok begendi bal girecegi icin biraz supheli idi (Kendisi hazirladi ;) ) Ama parmaklarimizi yaladik. cok tesekkurler
Sedef

zeynepyemekbiz dedi ki...

Begendıgınıze sevındım Sedef hanım blogumuzda deneyıp bızım damak tadımıza hos gelen tarıflerı paylasıyoruz sız dostlarımızla. Cok tesekkur ederım yenıden deneyıp yorumladıgınız ıcın.
Sevgılerımle.