Pratik, lezzetli, pırasalı yemek

Meyaneli Pırasa yemeği

Aşure

IMG_5905

Hareli Kek

IMG_4711

Tavuk Kalamar

Tavuk Kalamar

Çikolata Soslu Elmalı Kek

elmalı kek

Muzlu Kek



Blogumuzu ziyaret eden dostlara duyurmustuk, evde yaptiginiz denediginiz tariflerinizi resimleri ile bize ulastirin bizde yemekvebiz blog'unda severek yayinlariz diye, ilk resimli email YemekveBiz yahoo grub uyelerimizden Ezel Irmak tarafindan iletildi. Sizlerle paylasiyoruz bu tarifi, tesekkurler sevgili Ezel

Malzemeler :

1 cup ezilmis muz (ben 3 tane kullandim)
1 cup sour cream (veya suzme yogurt)
1/4 cup margarin (ben tereyagi kullandim)
1 1/3 cup toz seker
2 yumurta
1 caykasik vanilla ozu
2 cup un
1 caykasik karbonat
1 caykasik kabartma tozu
1/4 caykasik tuz

Hazirlama Sekli:

Firini 350 F isitalim, muz ile sour cream'i kar istiralim , kenara koyalim, baska bir kapta yagi ve sekeri iyice cirpalim ve yumurtalari teker teker ekleyelim, ondan sonra vanilyayi ve muzlu sour creamli karisimi ekleyelim, baska bir kapta un, baking soda, baking powder ve tuzu kar istiralim ve obur karisimin icine ekleyip cirpalim, yaglanmis unlanmis firin tepsisine dokelim ve isitilmis firinda 1 saat pisirelim, kurdanla bakildiginda kurdan islak cikmayacak.Icine istenirse cikolata parcasi ceviz katilabilir ben koymadim bi dahaki sefere
Sevgilerimle,Ezel Irmak. Posted by Hello

6 kişi ne demiş, ne sormuş:):

Adsız dedi ki...

Ezel ellerine saglik! Sour cream ile hic denememistim, bir dahaki sefere onu da deneyeyim, iyi fikir.

bir de, elinde 3 tane degil de 2 tane muzu olan arkadaslara; bir elma rendeleyip onu ekleyebilirsiniz. guzel bir tadi oluyor.

Adsız dedi ki...

Eminim mis gibi bir kokusu ve harika bir tadı vardır. Denemek isteyecegim bir tarif. Ellerinize sağlık. Paylatığınız için teşekkürler.

Adsız dedi ki...

Tesekkur ederim Herkese, lezzetli ve hafif oldu gercekten ama kesinlikle ceviz koymak gerekir diye dusunuyorum,cok yakisacagina eminim..Fethiye belki tarcin bile olur elma konulursa ne dersin????
Ezel

fethiye dedi ki...

Ezel; evet, elma ile tarcin yakisiyor kesinlikle ve benim kullandigim tarifte vardi.

Adsız dedi ki...

350F nin normal derece karşılığı nedir?Ve neden tarifin yarısı ingilizce?Türkçe karşılıklarınımı bilmiyorsunuz yoksa böyle yazmak daha mı havalı geliyor?Anadilim gibi ingilizce biliyorum ama hiçbir zaman Türkçe konuşurken ingilizce kelime kullanmıyorum olması gerekende bu zaten.Lütfen Türkçe'mizi bu şekilde yozlaştırmayalım biraz özen lütfen..
Ece

ZeYNeP dedi ki...

Ece hanim merhaba,

bu tarifi yemekbiz gurubu uyelerimizden Ezel hanim bizlerle paylasti. Ezel hanim USA'da yasiyor, bu sebeple bazi olcu birimlerinin turkce karsiligini bilmiyor.
Blogumuzda biz herzaman kendi dilimizi one cikariyoruz, genelde de olcu birimlerini ceviriyoruz.
Bu tarifte bu atlanmis olabilir, bu sebeple bir genelleme yapmaniz hos degil.
350 F karsiligi 185 C dir.

Kolay gelsin.

Zeynep