Pratik, lezzetli, pırasalı yemek

Meyaneli Pırasa yemeği

Aşure

IMG_5905

Hareli Kek

IMG_4711

Tavuk Kalamar

Tavuk Kalamar

Çikolata Soslu Elmalı Kek

elmalı kek

Jambalaya


Merhaba
Yasadigim yerde en cok pisirilen bir lezzet jambalaya. Daha
cok guneylilere mahsus. Louisiana mutfaginin vazgecilmezi.
Bende burada ogrendim bu tarifi, bizim damak tadimiza
cok ters degil. Ben tarifdeki bazi orjinal malzemeleri degis-
tiriyorum o kadar. Benim usul Jambalaya tarifi buyurun:))


Malzemeler

2 yemek kasik soya yagi
1 adet yeşil biber (dogranmis)
1 adet kuru sogan (dogranmis)
2 dal kereviz (dogranmis)
2 dis sarimsak (dogranmis)
1 su bardağı haslanmis pirinc
225 gr sosis ( kucuk dogranmis ben soyali sosis kullaniyorum)
225 gr haslama tavuk eti (dogranmis)
2.5 su bardaktavuk suyu
1/2 cay kasik aci biber ( ben kullanmiyorum aci)
2 Adet domates (dogranmis)
225 gr karides ( haslanmis hazir karides kullandim)
4 adet yeşil soğan

Hazirlanisi:

-Bir tencerede soya yağını kızdırıyorum.
-Sogan, kereviz, yesil biber ve sarimsaklari ekliyorum.
-Tencerenin kapagini kapatip sebzelerin pismesini bekliyorum.
- Dogranmis tavuk etlerimi, sosislerimi ilave ediyorum.
- Birlikte biraz pisiriyorum.
- Et suyunu, pirinci, domatesi ilave ediyorum.
- Pirincleri ocagin altini kisip pismesini bekliyorum.
- En son karidesleri ilave ediyorum, dogranmis taze soganlari ilave ediyorum.
(Ben bu sefer koymadim taze sogan.)
- Biraz dinlendirip servise sunuyorum.
Afiyet olsun...

Zeynep T.

15 kişi ne demiş, ne sormuş:):

Adsız dedi ki...

Zeynep nefis birsey bu. Ben bunu birazda Paellaya benzettim. Ispanyollar sosis yerine tavuk koyuyorlar. Sebze daha az konuyor. Bu bana daha cazip geldi. Karides en basta gözüme o carpti deniycem vallahi. Ellerine saglik.
Sevgilerimle canim.

Safran dedi ki...

Sloganı yaşasın tavuk yemek :) olan benim gibi bir insan için tavukla buluşmak adına bulunmaz bir fırsat daha :)Yanlız şu kereviz dallarını ekleme işi aramızda kalsın Zeynepcim, bizimkiler sevmiyor, ama incecik doğrayıp, yeşil soğanların arasında kamufle edip yedircem :)) Ellerine sağlık...:)

Safran

Hanife dedi ki...

Bunu grubda verdigin zamanlarda denemistim Zeynep. Ne zamandir aklimdaydi, belki yine yaparim diyorum ama onceligi senin Paella'ya ayirdim.
Ellerine saglik.

ZeYNeP dedi ki...

Ozgulcum, ben sosis koyuyorum, orjinalinde domuzlu sucuk kullaniyorlar genelde, asiri baharatli ve acili. Ben yemedigim icin bunu kendi damak zevkime gore uyarladim. Tesekkur ederim.

Safran, bende tavuk seviyorum, esim protestosundan vazgectiginden beri cok s1k olmamakla beraber yinede sofraya getiriyorum bir sekilde:)) Kerevizi benim ev ahalisi pek nazla yer, boyle arada kandirik yapiyorum bende.Tesekkur ederim.

Hanifecim, her ikisinide yaparsan haber ver , hangisini daha cok seveceksin bakalim.
Sevgilerimi yolluyorum sizlere.
Zeynep

Nilay dedi ki...

Zeynep abla, ben de Özgül abla gibi paellaya benzettim bunu. Sen hangisini daha çok seviyorsun? Paellayı mı yoksa bu pilavı mı? Ellerine sağlık.
Sevgilerimle

ZeYNeP dedi ki...

Nilaycim paellada ilave olarak et, midye, mantar, bezelye v.s oluyor.
Cok karisik geliyor gozume benim, Ispanyol mutfaginda cok onemli oda, ama ben jambalaya'yi daha cok seviyorum, sen?

Simal_yildizi, tesekkur ederim, o ortu belki 150 yasini gecmistir, bu ortu gibi bircok var bende, tamami ile ipekten el dokuma kumas ve uzerine yapilan isler, digerlerini pek kullanmaya kiyamiyorum cunku nemli bir yerde yasiyorum oksitlenme yapiyor. Anneannemin anneannesinin el emekleri ve ailede hep en son kiz toruna verilir ( evlenince), benim kizim yok, evlenince yegenime devr edecegim bende.
Sevgilerimle
Zeynep

Nilay dedi ki...

Zeynep abla ben jambalaya hic yemedim, ismini de senden duydum. PAellaya gelince, sevmiyorum ben pek paella. Icinde yok yok. Ne bileyim pek hosuma gitmiyor oyle olunca acikcasi.

ZeYNeP dedi ki...

Ervacim,
kereviz yapragi degilde saplarini kullaniyorum ben, kerevizi sevmiyorsan kullanma, bol taze sogan ilave edersin.

Banucum bende senin gibi sakliyorum aklima yatan yapmak istedigim tarifleri, diyet yuzunden herbirini yapamiyorum, vakit buldukca yapiyorum bende.

Nilaycim, jambalaya daha guzel paellaya gore benim fikrim tabi bu, bende cok karisik sekilde onume gelen tabaga pek istah acisi bakamam, bu daha sade ve leziz, dene bak.

Tesekkur ederim yorumlariniz icin.
Zeynep

Binnur dedi ki...

Zeynepcim,
Ben ilk yedigimde acisindan yerimde duramamistim, gozlerimden yas gelmisti:( O zamandan beri de birdaha hic yemedim:))
Ama dedigin gibi evde kendin yaptigin zaman acisi dahil olmak uzere her seyini damak zevkine gore ayarliyabilirsin.
Sevgilerimle arkadasim

Hülya YILMAZ dedi ki...

tarif çok ilginiç ama açık söyleyeyim ben daha çok altındaki örtü ile ilgilendim. O ne muhteşem bir şey...

ZeYNeP dedi ki...

Merhaba Mine, eminim denersen seveceksin, ustunede senin kadayif dolmasi harika gider :))

Binnur'cum, bende ilk senin gibi kazaya maruz kaldim, oyle aciydi ki, gozlerimden yaslar dinmedi bir sure, tadi guzeldi o yuzden hep kendim kendi damak tadimiza gore yaptim daha sonralari.

Hulya hanim, tesekkurler, antik bir ortu o, yukaridaki yorumlarda aciklamistim.

Tesekkurler yorumlariniz icin.
Sevgilerimle.

Zeynep

Hülya YILMAZ dedi ki...

Zeynep'cim, eğer kabul edersen 10 kitap konusunda seni sobeledim...

mehmet livvarcin dedi ki...

biri jambalaya tarifi veriyo, diğeri ben bunu paellaya benzettim diyo, ben ve benim gibiler de böyle öblek öblek bakıyo ;)

Binnur A. Ö. dedi ki...

Zeynep uzun zaman oldu sana bir seyler yazmayalı.
KAbul edersen seni sobeledim.
Sayfamdan gorebilirsin..

Adsız dedi ki...

ellerine saglik zeynep ama karides tavuk onden cigden konup soyle bir kavrulsa sonra gerisi risotta yapar gibi cigden pirincle pisse nasil olur? karidesin tavugun lezzeti suyuna gecmis olur mu yoksa jambalaya malzemeler haslanmis sekilde mi yapiliyor onu merak ettim.
sevgiler