ıspanaklı bülbül yuvası
Cafe de yapıp, bloga yerleştirdiğim ilk tarifim !
Üstelik draftta beklemeden:)
Uzun zamandır severek yaptığım bir ana yemek.
Hem sebze, hem de kıymayı birlikte sunuyorsunuz, son derece sağlıklı, kızartma değil.
Evde yaptıgım zamanlarda resmini çekememiştim.
Geçen hafta Cafe de öğle yemeğinde bu tarifi yapmıştım, arada her nasıl olduysa 10 dk. vakit vardı servis öncesi, hemen cep telefonum ile çektim, yanımdaki yardımcı bayan bana öylece bakıyordu:)
Cafe deki müşteriler çok beğendiler, mümkünse her hafta yapın dediler:)
Arkadaşlarım ve yemekbiz mail grubu üyelerinden de yapan çok kişi oldu, herkes sonuçtan memnun kaldı bugüne kadar...
Umarım sizde beğenirsiniz...
ıspanaklı bülbül yuvası
malzemeler
500 gr. kıyma
1 yumurta
1 soğan
2 dilim bayat ekmek içi
1 tatlı kaşığı kekik
karabiber, çok az tuz
harcı için
500 gr. ıspanak
1 soğan
2 yemek kaşığı margarin
100 gr. kasar peyniri
yapılısı;
1. Ispanaklar ayıklanır ve yıkanır, ince doğranır
2. Soğan ince doğranır ve ateşte pembeleştirilir
3. Üzerine ıspanak ekleyip bir iki karıştırdıktan sonra ateşi kısın
4. Ispanaklar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin
5. Diğer tarafta kıyma, ufalanmış ekmek içi, rendelenmiş soğan, yumurta, karabıber, kekık, toz bulyon karıştırarak çok ıyı yoğurun.
6. Lımon büyüklüğünde parçalar koparın ve ortalarını açarak elınızle kucuk çanak sekli verin.
7. Ortasına hazırladığınız harçtan doldurup kasar rendesini serpin
8. Yağlanmış fırın tepsinize dızın.
9. Tepsiye sadece 1-2 cay bardağı su ekleyin.
10. 200 derece fırında pişirin
Afiyet Olsun,
Figen
20 kişi ne demiş, ne sormuş:):
Ellerine sağlık Figencim, hem şık bir sunumu var, hem de herşeyi içinde pratik bir tarif, malzemelere bakınca tadını hayal edebiliyorum ama hayal etmekle kalmayacağım, en kısa zamanda deneyeceğim. Sevgiler :)
Figen'cigim, cafeye gelenler yasiyorlar desene :)Demek bir cok seyi yoluna koydun ki, artik cafede yaptiklarini da görebiliyoruz. Kolay gelsin canim.
Senin bu tarifi görünce aklima anneannemin yaptigi ( tarif Belkis Akkale'ye aitmis ama ) ispanakli bir firin yemegi geldi. Ben tam tarifi bilmiyorum, ama sen anlarsin nasil bir sey oldugunu. Firin tepsisine ispanaktan bir yatak hazirliyorsun. Kiymayi köftelik yoguruyorsun. Sonra kiymadan simitler hazirlayip, ispanaklarin üzerine yerlestiriyorsun. Her simidin icine bir yumurta kiriyor ve firinliyorsun. (Cafe icin biraz maaliyetli olabilir ama, fikir olsun diye yazmak istedim.)
Öpüyorum yanaklarindan.
Hamarat arkadasim, caliskan arkadasim, nefis bir tarif ellerine saglik. Yavas yavas islerin yerine oturdugunu görmekte sevindiriyor beni. Mine'nin dedigi gibi sanslilar Cafe'ye gelenler böyle nefis yemekler yapmak herkezin harci degildir. Tekrardan ellerine saglik. Bizimle paylasmis oldugun icin tesekkürler.
Kolay gelsin canim.
Sevgilerimle
selam figencigim valla muftesem bir gorunusu var ilk firsatta deniyecegim..
artik ben izmire gelince boyle guzel seyler yaparsin haziranda oradayim sana mail aticam goruselim muhakkak..
Safran cım, hayal etme yap:) Cok guzel:) Yaparsan beklerim yorumunu,
Mine ciğimm,o gun her ne hikmetse erken bitirdik hazırlıkları, cunku kofteleri Pazar gunu yapmıstık bayanla:) sevgili anneanneciğinin tarifi cok hos ve ben bu tarifi yemek dergilerinden birinde gordum, hatta sayfasını ayırdım ama su anda nerde bilmiyorum? Bence yapılır bu yemek Cafe de. Her gun et yemegi yapılıyor zorunlu, bu yuzden senin tarif o yemeklerin yanında maliyet olarak super uygun kalıyor tatlım:)
Bende cok optümm
Özgül cüm vefakar arkadasım:)
Seni de beklerim CAfe inşallah bir gun ! Bellimi olur bak her an supriz dönüşler yasanıyor:) İnşallah canımm,
Kızlar hepinize cok teşekkür ederim, evden cıkmadan cevap yazmak istedim size, saat 06,30:)) İyi gunlerrr,
Figen
Ellerine sağlık Figen, gerçekten ıspanakla yapılabilecek farklı tariflerden biri olmuş bu yemek... Cafe'de de işlerin yolunda gitmeye başlamasına sevindim...
Figencim, Süpersin süüüüüper.
Kırk yıl düşünsem aklıma gelmez bu kombinasyon. Hemen benim mızmız oğluma deneyeceğim
merhaba figen harika bir tarif ne mutlu kirmizi et yiyenlere yapip bayila bayila yesinler ama malesef ben yemiyorum merak ettim sakincasi yoksa cafeniz nerede belki gelmek nasip olur.sevgiler
Figencik yaaa...çok güzel görünüyor..Komple kapatıyormusun harcı koyduktan sonra yoksa ıspanak görünecek sekilde bırakıp mı tepsiye diziyorsun..Ay bu arada zeyno gelmis okudum..acaip mutlu oldum..Lütfen bana zeynepin özel maili olunca ve tamamen yerleştiklerinde haber ilet..kesin arayıp konusmak isterim
aynur
ispanak pek sevmeyen biri olrak , ben cok iyi gözüküyorlar, tadlari da kesin iyidir diyorsam ,demek olay bitmis demektir.
Ellize saglik .-)
bu arada ufak bir not , cep telefonu ile cekilen resimleri teledon kayit ederken Ü,ö gibi harflerle kayit ediyor,bunlari blogger a yükleyince o harfleri tanimadigindan büyük resimler acilmiyor,hatirlatmak istedim sadece :-)
Sevgili Figen,
sayfanızı yeni keşfettim ama çok mutlu oldum .bende antalya'da ev yemekleri yapan bir cafe işletiyorum ve çanak köfte bizim de favori yemeklerimiz arasında.ben içine kabak ve habuç rendeliyorum,patates püresinin üzerinde servis yapıyorum.fırına verirken de su yerine hafif salçalı su ile pişiriyorum.tabi biraz daha salçalı yemek gibi oluyor,senin tarifin çok daha hafif :)..kolay gelsin..tezcan
Yeşim hoşgeldin,
Teşekkür ederim, inşallah yavas yavas oturacak hersey, sağol:)
Niket cim sende neler yapıyorsun biliyorum, Tuna cığıma yap bol bol yesin kuzum:)
Sevilay hoşgeldin,
Ben İzmir de yasıyorum, Cafem ise Alsancak ta. İzmir deyseniz mutlaka beklerim , mutlu olurum,
Aynur cumm,
Yok canım , köfteyi canak yapınca içine bolca ıspanak koyuyorum, üstüne direk bolca kaşar peynir rendesi o kadar, üstü kapanmıyor,
Haber alınca sana donecegim tatlım,
Merhaba Mr_Turkish_Delight,
Valla ne diyeyim, çok sağolasın:) Bu sartlarda özellikle senin begenmiş olmana sevindim:)
Bu arada dip notun için cok teşekkür ederim, ama buna nasıl çözüm bulurum peki?:) Selam verdin borçlu cıkacaksın üzgünüm:)
Sevgili Tezcan hosgeldiniz,
Cok memnun oldum begenmenize,
Bende anlattıgınız tarifi sadece püre ile yapıyorum, salca soslu yani Hasanpaşa Köfte olarak, senin eklemelerin ilede cok guzel oluyordur eminim. Sizede cok kolay gelsin,
Hepinize cok teşekkür ederim arkadaslar, sağolun...
Figen
hangi telefon ile cekildigini bilmiyorum ama genelde fotograf makinasina giridliginde,ayarlarin altina fotograflarin hangi adla kayit edilmesi grektigi gibi bir secenek var.Denemeye deger, olmadi herhangi bir telefon saticisina da sorabilirsiniz.
slmlar
TD
malesef figen ben avusturyada yasiyorum cafenin istanbulda olacagini düsünmüstüm izne gelince istanbuldada kaliyoruz o zaman ugrarim diye. neyse saglik olsun belli olmaz belki birgün yolumuz düser oralara.
hoscakal
bunu kayınvalidemindoğum gününde verdiğim davette taptım herkes bayıldı tarifi almak için yarıştılar..çok teşekkürler
harika bir tarif....tepside 24 köfte var.500gr kıymadan o kadar mı çıktı.denemek istiyorum bu lezizeyi.................
Canikom; 500 gr ile bu kadar mı cıkyıordu emin olamadım ama 20 değilse de 10 adet cıkıyordur sanırım.Tarifi 500 gr uzerinden vermişim.Bir de yapacagım boyutta onemli cok buyuk değil ama cokta kucuk olmamalı ki pişince cekiyor bir miktar kıyma kendini.
Sevgilerimle,
Figen Karavaş
tşk ederim cevap için.zaman içinde denedikçe size yazacağım.sevgiler.....
şimdi baktım bende figencim yorumundan sonra. :) ellerine sağlık. nefis görünüyor.
sevgiler
Betül cüm sağoalsın:) malum cep tel ile cekildi yine resim:)))))) benim kaderim vallahi bu resim cekme ızdırabı:)))))))))
Yorum Gönder