fırında kabak
Geçen seneki tariflerimden...
Şu anda evden çıkmak üzereyim, saat 06,55 oldu bile...
Ama aksam yine cok gec gelecegim için tarifi şimdi yayınlayıp çıkmak istedim zira yarın belki ?
Resim hazırdı , hemen tarifi yazdım.
Biz bu yemegi severek tuketiyoruz, hele yazın ızgaraların yanında balkonda mis gibi oluyor, ya da notlarda yazdıgım gibi ana oğun olarak sunabilirsiniz, yanına bol yeşil salata gerekli...
Yapımı da çok kolay , beşamel sosunu cok pratik bir sekilde hazırlamıs oluyorsunuz tarifin içinde.
Size guzel bir gun diliyorum, bana kolay gelsin:)
fırında kabak
malzemeler ;
3 adet kabak
4 adet yumurta
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 ck. un
1 sb. sut
yarım demet maydanoz
kasar peyniri – küp kesilmiş
yarım çay bardağı galeta unu
tuz, karabıber
yapılısı;
1. Soğanı yemeklik doğrayın ve margarin ile kısık ateşte ( veya zeytınyagı ) kavurun.
2. Kabakları küp küp kesin.
3. Kabak ve sarımsakları ekleyip kavurmaya devam edin.
4. 1-2 dakika sonra unu kabak karışımının üzerine serpin, bir iki cevirin.
5. Sonra sütü yavaş yavaş ekleyin ve çevirmeye devam edip hemen ocağı kapatın
6. yanı sut ve un karısınca koyulaşmaya baslar pratik olarak besemal sos oluyor yanı .
7. Lapa olmadan hemen altını kapatın. zaten tavanın ısısıyla koyulaşmaya devam edecektir.
8. Yumurtaları ayrı bir kaba kırın, tuz, karabiber, maydanoz ve peyniri ekleyip karıştırın ve bu karışımı kabaklarla karıştırın.
9. Isıya dayanıklı bir tepsiyi yağlayın ve karışımı dökün.
10. Üzerini duzeltın.
11. En son olarakta üzerine galeta ununu serpin.
210 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
Not:
bu yemegın yanında bol yesıl salata cok hos gıdıyor ve bır ogun olarak servıs edılebılır
Veya mangal ızgaraların yanında garnıtur olarak yapıyorum.
Afıyet Olsun
Figen
13 kişi ne demiş, ne sormuş:):
4 yumurta çok fazla sanki...
Figen'cim cok güzel bir tarif ellerine saglik muhakkak deniyecegim. Firinda karnibahar ve diger sebzelerle bu tip cok pisiririm ama kabak ile hic denememistim, kismet tarifi senden almaktaymis.
Sevgilerimle
Sevgili Figen
sabah evden çıkarken acele acele yazmana bir anlam veremedim arkadaşım. Bir de "yarın belki?" diye bir ifade kullanmışsın iyice merak ettim. Kötü bir şey yoktur umarım..
Ellerine sağlık güzel ve çok pratik bir tarif gerçekten. Sevgilerimle
Evren
Sevgili Figen,nefis bir tarife benziyor.ellerien sağlık..
Derya...
Monoblog seni takipteyim:) ama yorum bırakamıyorum yoğunluktan, 4 yumurta cok değil , ancak toparlanıyor , ama 3 te koyabilirsiniz? 2 olmasın:)
Özgül cüm sağolasın canım, deneyip yorum yazmanı beklerim:)
Tuz ve bİber sağol ilgin için:)Yok sorun yok,
Benim bir aydır işlettiğim bir Cafem var, bu yuzden erkenden cıkıyorum evden, gece gec geldiğim için oğlusumla ilgileniyorum ve pc ye cok oturamıyorum, bende sabah cıkarken verdim yayına, bu gece bile yeni oturdum saat 23,11, tekrar teşekkür ederim , cok naziksin,
Derya hosgeldin, teşekkür ederim,
Hepinize sevgiler, sağolun...
Figen
Ellerine saglik, nefis gozukuyor. Benim etobur kizimla babasina sebze yedirmenin yolu bu olsa gerek ehhe.
Öz
ellerine sağlık figencim ben bayılırım fırında kabağa kendine iyi bak yorma kendini www.blogcu.com/dileks
gayri ihtiyari,umarım sevgili et oburlarına yedirebilmişsindir:)
Dilek cim sağol canım, yok yormadan olmuyor yaa:)
SEvgilerimle,
Figen
Sevgili figen,
Bu aksam icin hafif bir kabak yemegi yapmak istedim. Tarif cokk pratik ve cok lezzetli, paylastigin icin tesekkurler
Ozlem
sana kabak tarifi sormuştum mailden buldum sitende deniyorum şeker sağol
bende bu akşam deneyecegim bu tarifi sevgiler
ben bu ölçünün iki katını yaptım yani 6 kabaktan ve yumrta sadece 2 tane koydum yani tek ölçüye göre 4 değil 1 oluyor gayette güzel oldu yumurtanın fazlası gereksiz
adsız misafir hoşgeldiniz:) ellerinize sağlık.Bilgi için teşekkür ederim.Afiyet olsun,
Sevgilerimle:)
Figen Karavaş
Yorum Gönder