Ayva Receli
Merhaba
Gectigimiz gunlerde recel konusu epey gundeme geldi Yemekbiz
paylasim gurubumuzda. Bende yillardir yapmamistim acikcasi
ayva receli. Daha once yasadigim yerde bulmak zordu. Bu sene ayva
pek bol. Agaclar, tezgahlar ayva dolu. Eskilerin tabiri ile kis
soguk ve uzun olunca ayva cok olur derlerdi.
Bu senede zor bir kis olacak bu gidisle.
Uzun suredir yapmadigim icin gurubumuza gelen tarifler
dogrultusunda bende ilk denememi yaptim.
Cok guzel bir recel oldu. Biz cok sevdik. Zipzip bile ayva recelli
ekmek yiyor bugunlerde :))
Malzemeler
6 adet irice ayva
4 su bardagi seker
1/2 su bardagi su
ayva cekirdekleri
1/2 limonun suyu
Nasil mi Yaptim?
Ayvalarimi yikadim, kabuklarini soydum. Cekirdeklerini atmadim.
Sonra hepsini rendenin iri kismi ile rendeledim.
Uzerine yarim bardak suyu dokup tenceremi atese koydum.
Ayvalar biraz yumusayana kadar pisirdim.
Daha sonra uzerine sekeri dokup, ayva cekirdeklerini ilave edip
recelimi yapmaya basladim. Kisik ateste pisirdim.
Koyulasinca yarim limon suyunu ilave ettim.
Biraz daha bekledikten sonra atesten aldim.
Iliyinca sabirsizca ekmegimizin uzerine surup yemeye basladik:))
not: bu linke tikladiginizda ayvanin faydalarini detaylari ile bulacaksiniz.
http://www.beyan.com.tr/arsiv/2000/ocak/saglik.htm
Afiyet olsun.
Zeynep T.
Gectigimiz gunlerde recel konusu epey gundeme geldi Yemekbiz
paylasim gurubumuzda. Bende yillardir yapmamistim acikcasi
ayva receli. Daha once yasadigim yerde bulmak zordu. Bu sene ayva
pek bol. Agaclar, tezgahlar ayva dolu. Eskilerin tabiri ile kis
soguk ve uzun olunca ayva cok olur derlerdi.
Bu senede zor bir kis olacak bu gidisle.
Uzun suredir yapmadigim icin gurubumuza gelen tarifler
dogrultusunda bende ilk denememi yaptim.
Cok guzel bir recel oldu. Biz cok sevdik. Zipzip bile ayva recelli
ekmek yiyor bugunlerde :))
Malzemeler
6 adet irice ayva
4 su bardagi seker
1/2 su bardagi su
ayva cekirdekleri
1/2 limonun suyu
Nasil mi Yaptim?
Ayvalarimi yikadim, kabuklarini soydum. Cekirdeklerini atmadim.
Sonra hepsini rendenin iri kismi ile rendeledim.
Uzerine yarim bardak suyu dokup tenceremi atese koydum.
Ayvalar biraz yumusayana kadar pisirdim.
Daha sonra uzerine sekeri dokup, ayva cekirdeklerini ilave edip
recelimi yapmaya basladim. Kisik ateste pisirdim.
Koyulasinca yarim limon suyunu ilave ettim.
Biraz daha bekledikten sonra atesten aldim.
Iliyinca sabirsizca ekmegimizin uzerine surup yemeye basladik:))
not: bu linke tikladiginizda ayvanin faydalarini detaylari ile bulacaksiniz.
http://www.beyan.com.tr/arsiv/2000/ocak/saglik.htm
Afiyet olsun.
Zeynep T.
5 kişi ne demiş, ne sormuş:):
Pirtikcim,
lezzetli olunca kis filan dinlemiyor yiyoruz bizde. Gecen denemek icin yapmistim bu receli, inan tatli niyetine yendi. Dun yeniden 5 kg daha yaptim:))
Bebek gelmedimi hala haberlerini bekliyorum.
Sevgilerimle.
Zeynep
Yeni tanıştım blogunuzla :) çok begendim... Biz küçükken annem çok yapardı ayva reçeli, o lezzet aklıma geldi birden görünce :( ellerinize sağlık.
Ayva reçelinin için bir parça lohusa şerbeti yapılan kırmızı şekerden ve 4-5 tane de karanfil katarsanız hem rengi daha güzel oluyor çok güzel kokuyor şekeri baharatçılarda bulabilirsiniz ben öyle yaptım çok güzel oldu yiyenlerde çok beğendi
Merhaba,Sitenizle yeni tanıştım.Çok şeker bir site ve çok samimi.Yemek yapmayı çok seviyorum.İlk olarak ayva reçelini yapmayı denedim ve ilk reçel denememdi.3 oldukça iri ayva kullandım ve verdiğiniz ölçüleri kullandım.Çok çekirdek olmasına rağmen rengi çok açık oldu Ama tadı lezzetli.Eşim ve komşum çok beğendiler:)Bundan sonra da sitenizi takip etmeye devam edeceğim.Çoooookkk sevgiler.Şimdiden YENİ YILNIZI ve BAYRAMINIZI KUTLUYORUM.Yeliz
Merhaba Yeliz hanim, sizinle tanistigimiza bizde sevindik, tesekkur ederiz guzel sozleriniz icin.
Belki ayvanin cinsinden olabilir cekirdekleri cok renk veriyor cunku.
Her zaman sizi bekleriz blogumuza.
Sizinde yeni yiliniz ve kurban bayraminiz kutlu olsun.
Zeynep
Yorum Gönder