Tavuklu Tas Kebap
Bekleyen tariflerimden, şu sıralar bekleyenleri verecegim biliyorsunuz:)
Tarifi geçen sene Ağustos ayında yapmıştım , bir süre tarif bekledi, derken kuş gribi girince epeyce bekledi:) Ama ben marka tavuk almaya devam ediyorum , kriz gunlerinde ara vermiştim 15 gün..
Bizim gibi tavuk yemeye devam edenlere secenek olur diye düşünüyorum...
******************************
Yine pratik yemeklerden biri .
Ayrıca tavuk yemeklerine alternatif bir seçenek.
Biz tavuğu bolca farklı şekillerde tüketiyoruz.
Kendimce yaptığım bir yemek. Çok lezzetli ve hafif.
Size de seçenek olsun haftalık yemek mönünüzde...
Tavuklu Tas Kebap
Malzemeler
Yarım kg. kuşbaşı tavuk
2 adet patates
2 adet havuç
Yarım su bardağı bezelye
3-4 adet domates
Tuz, karabiber
Yapılışı
Tavukları sıvı yağda soteleyin, diğer tüm malzemeleri küp kesin ve tavuklara ilave edin. Sıcak su ekleyin , tuzunu karabiberini koyup kısık ateşte pişirin..
Suyu az gelirse sorun yok, yine kaynar su ilave edin...
Afiyet olsun,
Figen
10 kişi ne demiş, ne sormuş:):
Bayılırım tavuk yemeklerine! Kuş gribi bile engelleyemedi benim bu tavuk sevdamı Figenciğim:)
Ellerine sağlık çok iştah açıcı görünüyor valla..Öğlen tavuk mu yesem acaba?
Sevgiler..
Evren
Merhaba Figen Hanım,
Bezelyeyi haşlayıpda mı ekleyeceğiz.
Sevgili Figen hep dediğim gibi: Yaşasın tavuk yemek! Ellerine sağlık, bende çok severim bu yemeği sık sık da olur soframızda, çok hoş görünüyor gerçekten...Ayrıca verdiğin fırında karnıbahar tarifini 2 gün önce denedim herkes çok sevdi, tarif için tekrar teşekkürler, sevgiler...
sevgili çaliskan kadin figen,
yaninda olamiyoruz ama hayali de olsa omuzlarina söyle dinlendirici bir masaj gönderiyorum. gözlerini kapat ve tadini çikar!
tijen
Evren ciğim, benide pek engellemedi:)Hafif oldugu için cok seviyorum ben,
Anonymous merhaba,
Hayır bezelyeyi direk çiğden koyuyoruz, üzerine sıcak su ekleyip pişmeye bırakıyoruz hepsini...
Safran merhaba,
Bende cok sık yaparım bu seklini, sulu oldugu için pek begeniyoruz, ve karnabaharı deneyip begenmene sevindim, ellerine saglık seninde.
Ah sevgili Tijennnn:)
Senin o guzel masajını uygulamalı almak vardı ama ? Ne yazıkki benim yoğunluk ve dalgınlığım sonucu olamadı :(( Halbuki ne iyi gelecekti soyle sırtımın sıvazlanamsı bir bilsen !...Ben yine de gözlerimi kapadım:) Cok sağoll...
Arkadaslar teşekkür ederim, sağolun...
Sevgilerimle
Figen
sitenizi çok beğeniyorum. Zeynepcim tireli olduğunu yeni öğrendim. Ben de tireliyim. Belki tanışıyoruz dur. Benim de çok amatör bir yemek blogum var.
Sevgiler
Güzin
http://www.blogcu.com/ekol/
aynı maili iki kere atmış olabilirim. Biraz acemiyim de
sevgili Figen,
tavuğu sebze ile çok yakıştırıyorum. Ben patates, patlıcan ve bol domatesli de seviyorum. Bir de böylesini dene.
Eline sağlık.
ellerine sağlık figencim seni merak ettim bende beklerim
Bu kus gribi döneminde aslinda tavuk etlerini alip stoklamak lazim, süper ucuzladilar ,malesef bizim buzlugmuz ayakkabi kutu su kadar,olmadi.
tavuklu "tas kebabi" taru yemekleri severim, hem kuru olmazlar, hemde diger malzemelerin tadini cekerler.Yanina bir de taze ekmek , bandira bandira ,lüp lüp :-)
Hülya hosgeldin,
Ben tavugu farklı sekillerde denemeyi cok seviyorum , önerini uygulayacagım cok sağol:)
Mr_Turkish_Delight hosgeldin:)
Evet aynen bandıra bandıra yemeli, cok haklısın tadı orada:)
Dileks , iyiyim sağol, ben uğruyorum ama sesim cıkmıyor ne yazıkki su sıralar , umarım yakında yine sayfalarınıza yorumlarımı bırakacagım:)
teşekkür ederim,
Erva mmm:) bencede artık yemeliyiz, ama yakında yine goc başlayacak bu yuzden stok yapın derim, ben tavuksuz yapamıyorum:)
Cok teşekkür ederim sağolun ziyaretinzi için,
Sevgilerimle,
Figen
Yorum Gönder