Kuru Börülce Yemeği
Kolay bir yemek ,
Ben bu yemeği yaptığım gün aslında Börülce Salatası yapacaktım. Ancak esim salata yapacağımı duyunca hayal kırıklığına uğradı . Yemeğini yaparım diye düşünmüş:)
Eh değiştirdik ve yemeğini yaptım o gün.
Esim biraz sulu seviyor yemeğini hani kurufasülye misali. Ama zevkinize göre daha az sulu da yapabilirsiniz .
Resimler biraz donuk çıktı. Ben uygun ışık bulana kadar üstü dondu yemeğin:)
Malzemeler
2 su bardağı kuru börülce
1 kuru soğan
2 yemek kaşığı salça
zeytinyağı, tuz, karabiber
Yapılışı
Börülceleri biraz haşlayın kara suyunu dökün
Diğer tarafta soğanı kavurun birazcık
Üzerine salçayı ekleyin kavurun
Börülceleri ekleyin ve bir iki sallayın tencereyi dikkat edin börülceleri zedelemeyin
Üzerine sıcak su ekleyin ve pişmeye bırakın
Pişince ocağı kapatın servis yapın
Afiyet olsun
Figen
13 kişi ne demiş, ne sormuş:):
ben evlendikten sonra tattım börülceyi, ben de kuru fasülye kıvamında seviyorum. senin yaptığın da çok leziz görünüyo bu arada, afiyetle yemişsinizdir umarım :)
Figen hanım börülceyi birde havuçlu, patatesli, sarmısaklı ve üzeri maydanozla süslü olarak deneyin tabi zeytinyağlı olarak kısaca pilaki gibi seveceksiniz:)
Yöresel bir çorbada da kuru börülce kullanılıyor. bir çesit tarhana, beyaz lahana, didiklenmiş et ve yoğurt, nane eşliğinde yapılmış olan bu çorba nefis oluyor tabi.
figen hanim,annemde bugün yapti börülce yemegini, kalpleriniz birmis :) icine kusbasi kiyilmis tavuk etide eklemisti,
ellerinize saglik
sevgilerimle
Tulin'cim, biz o corbaya capitli corba deriz, yani Tire'de oyle derler, Figen'de belki biliyordur.
Ben yazayim dedim, cok hos olur
hatrima getirdin, yapayim bu hafta.
Zeynep
MERHABA CANIM EN SEVDİĞİM YEMEK BU GÖRÜNCE ÇOK ŞAŞIRDIM ÇOĞU KİŞİ NE ADINI NEDE TADINI BİLMİYOR BU ARA YOKSUN MERAK ETTİM BUARADA BENDE SİTE AÇTIM GRUPTAKİ ARKADAŞLARIDA BEKLERİM AMA YAZAMADIM BEN ORAYA www.blogcu.com/dileks
Zeynep adını bilmiyorum (ne ayıp memleketimin çorbasının adını bilmiyorum) :)
Isparta'da yapılıyor bu çorba. Bende adını Isparta Çorbası koymuştum.:)) bulursam tarhanadan mutlaka yapıyorum her sene. Orijinalinde kurutulmuş et kullanılıyor.
Arkadaslar hepinize teşekkür ederim, hemen cevap yazıp teşekkür edemiyorum kusuruma bakmayın, işleri trayına oturtunca donecegim yine aranıza, cok sagolun, bu tarifide zeynep yayına vermiş:) gecen sene yaptıklarımdandı hazır olanlardan:)
Sevgilerimle,
Figen
Keep up the good work
»
börülceleri biraz haşlayın demişsiniz ama bir zaman belirtmemişsiniz. kara suyu çıkıncaya kadar mı yoksa belli bir zamanı var mı?
Merhaba adsız misafir;
Kara suyu çıkana dek evet çok fazla haşlanmaması gerekli zira dağılır yemek.
Kaynamaya başlayınca 3-5 dk yeterli olur sanırım.
sevgiler,
Figen Karavaş
Börülcenin karagöz denilen ortasındaki lekesi koyu olanı salataya güzel oluyor. Açık renk lekeli olanı ise yemeğini yapmak için daha uygun.
yanına ne gider ondanda bahsetseydiniz.insan sasırıyor hergün ne pişirecegini...
yanına bulgur pilavı iyi gider bence :) hatta ben bu akşam yapmayı planlıyorum..
Yorum Gönder