Fırında Tavuklu & Kaşarlı Mantar
Bu tarifi sevgili kayınvalidem yapar. Bende ondan öğrendim.
Bu resim geçen sene Çeşmeye gittiğimizde yazlıkta yapılan Mantar ların resmi:)
Üstü orada kızarmadı acelemiz vardı çünkü fazla bekleyemedik:)
Coğumuz artık markaları tavukları tüketiyoruz, bu sebeple tarifin de senesi gelmeden yayınlamak istedim:)
Ara sıcak olarak yapın derim.
Kayınvalidem mutlaka her yemek davetinde bize yapar, tüm kardeşler çok seviyor çünkü şaşmaz...
Fırında Tavuklu Kaşarlı Mantar
Malzemeler
1 kg. mantar
1-2 adet tavuk göğsü
1 su bardağı kaşar rendesi
Tuz, karabiber
Yapılışı
Mantarları büyüklüğüne göre 3-4 e bölün
Limonlu suda biraz haşlayın
Tavukları tavada soteleyin
Haşlanmış mantarları ve tavukları karıştırın
Tuz, karabiber ve peyniri içine ilave edip harmanlayın.
Borcama harcı yayın ve üzerine yine kaşar serpip minik minik üç beş yerine tereyağı koyun.
Ve 180- 200 derece fırına verin. Üzeri kızarınca alın fırından.
Afiyet olsun,
Figen
5 kişi ne demiş, ne sormuş:):
İlk yorum benden olsun bugün. Ellerine sağlık Figencim, tariflerinle aramıza dönmen çok güzel. Umarım yeni işinde kısa sürede rayına oturur. Biliyoruz ki senin yemeklerinden yiyenler asla pişman olmayacaklar. Bu kesinlikle denenmesi gereken bir tarif. Mantara kim hayır diyebilir? Kayınvalidene de hürmetler bu arada
bak bu çok güzel bi tat. ellerine sağlık figen. tavuk eti ve mantar ruh ikizi gibidir benim gözümde :)
Cok severim bende mantarlı tavuk etini. Cok da uyumludurlar yani. Bence yanina fettucini ile ana yemek bile olabilir. Ellerinize saglik.
Tavuk-mantar-kaşar eminim çok iyi bir üçlü olmuştur. Üstelik çok pratik görünüyor. İlk fırsatta deneyeceğim.
görüntü berbat tadını bilemem
Yorum Gönder