Karnabahar Ograten
Bu tarifi çok zaman önce internetten almıştım.
Sanırım Pınar Altuğ un TV programındandı. O dönemler o programları izlerdim ve yazıcıdan çıktısını almıştım. O gün bugün yaparım. Yemekli misafirlerde çeşit olarak iyi oluyor.
Hafif, benim için ana yemek olamaz, ama yan yemek olarak evet:)
Malzemeler
1 orta boy karnabahar
2 havuç
1 demet maydanoz
2 adet yumurta
1 paket toz bulyon ( tercihe bağlı )
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Beşamel Sos için
3 yemek kaşığı un
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 lt. süt ~
Yapılışı
· Karnabaharları haşlayın ve süzün
· Beşamel Sosu hazırlayın
· Havucu rendeleyin, maydanozları kıyın
· Sosun içine havucu, maydanozu, yumurtaları ve kaşarın yarısını koyun karıştırın
· Tuz , karabiber ekleyip sosu karnabaharların üzerine dökün
· Üzerine kalan peynirleri serpin
· 200 derece fırında sosu çekene dek pişirin
Afiyet olsun,
Figen
19 kişi ne demiş, ne sormuş:):
Çok güzel olmuş eline sağlık. Ben Beşamel sosunu genellikle yağsız yapıyorum :) rejimsel olsun diye. Tarifini bu aksam deneyeceğim.
Figen'cigim bence bu cok güzel bir ana yemek olabilir. Tamam besameli var ama, icinde havuc, maydanoz ve karnabahar da var. Sevdim ben bu yemegi :)) Kolay olmasi da arti puani.
Ellerine saglik canim.
Ceylo hoşgeldin,
Yağsız beşamel hiç denemedim, değişik, diyette olanlara duyurulur gercekten güzel fikir,
Mine ciğim,
Dedim ya benim için hafif bir yemek, ben garnitür gibi bakıyorum:)Ben bu gidişle yakında diyete başlayacagım zaten:)
Teşekkür ederim,
Figen
Figen, eline sağlık. Ben de pazartesi günü karnabahar ograten yapmıştım :)Ama havuç ve maydanoz eklemeden. Bunlar da çok yakışır bence...
ellerine sağlık, hemen denedim ve çok sevdim
Hatice merhaba,
benim ve sizin tarifler surekli paralel gidiyor, begenilerimiz cok yakın:) Evet havuc ve maydanoz da hoşluk katıyor, seninde ellerine saglık,
İsimsiz ziyaretcimiz, sizinde elinize saglık, ne guzel hemen yapmıssınız, afiyet olsun,
Teşekkür ederim,
Figen
Karnıbaharı çok sevdiğim için bu tarifi bu akşamki carrefour alışverişinden sonra deneyeceğim. Bu akşam karnıbahar alıp yarın akşama pişireceğim. Süper bir lezzet olacağını düşünüyorum, görünüşünden belli..
Ellerine sağlık Figen..
Sevgiler
Evren
Evren cim,
yaparsan yorumunu beklerim canım, sağol,
Arzum hosgeldin,
evet kıymalıda yapılıyor mus, ama hiç deneme sansım olmadı aklımda duruyor:) bende haftaya kıymalı denerim:)
teşekkür ederim,
Figen
Haşlanmış karnabahar üzerine sadece beşamel ilavesiyle denediğim olmuştu ama seninki başlı başına bir yemek olmuş Figen. Karnabaharı da nasıl severim! Ellerine sağlık
Figen'ciğim ellerine sağlık.Hele ki karnıbaharı yemek olarak sevmiyenler için harika bir alternatif düşünmüşsün.Ben bu aralar kabak ograten'e taktım.Hatta Salih bebeğin bu yüzden kabak gibi doğacağını düşünüyor.En kısa zamanda tarifini deniyeceğim.Tekrar ellerine sağlık.
Tülin cim bu şekliyle cok lezzetli canım, biraz ana yemek gibi herkes oyle dedi:)
Sehnaz cım canım sen bana soyleseydin ya yada Salih le haber gonderseydin sana etsiz tarifler vereyim ben, yarın mail atarım canım sana, bebişimiz guzel olsun:))
Sevgilerimle,
Figen
dostlarin ikramlari bolumunu bir pastami gonderecegim ama mail adresinizi goremedim
dentista,
zeynepyemekvebiz@gmail.com
adresine yollarsan ulasir bize.
Tesekkur ederiz ilgine.
Zeynep
Ellerine saglik sevgili Figen. Besamel sosuyla denememistim tembellikten olsa gerek ben creme fraiche ile yapiyordum. Bence senin tarifin daha hafif.
Sevgiler.
merhaba siteni karnibar tarifi ararken buldum.ve hemen denedim.ama nerde hata yaptim bana yazarmisin lutfen.besamel sosu hazirlayip sicak iken yumurtalari kirdim.hizlica karistirdim.haslanan karnibaharlari soguk suya tuttum.ve suzdum.sonra karnabaharlari borcama siraladimve sosu dokup kasarida serptim.firnda nar gibi kizardi harika oldu dedim.ilininca yemek istedigimizde besamel sosun kesilmis yogurt suyu gibi oldugunu gordum ve inan cok uzuldum.acaba hatam nerde.koyulasan besamel sos su gibi olmustu.lutfen yardim.
İsimsiz ziyaretcimiz merhaba,
Dusunuyorum ama anlam veremedim ?
Besamal sos karnabahardan dolayı zaten azda olsa sulanır tamam, zira karnabahar su salar ama bunu onlemek için fırında daha fazla tutabilirsin, yani ısıyı dusurup suyu cekene dek tutabilirsin ?
Fakat kesik kesik demen dusundurdu beni, bilemeiyorum ki ? bende olmuyor kesik, ama dediğim gibi sebze itibari ile sulanır bunu onlemek ısıyı dusurup fırında cektirmek fakata kesilmesine anlam veremedim ? Sos olcusunu tam mı yaptın ? Muhtemelen oyledir ama ?
uzuldum ? tadı nasıldı peki, ve eger yaparsan tekrar sulu olmasını engellemek için fırında tut olurmu ?
Sevgilerimle,
Figen
besamelin tarifindeki süt miktari cok fazla, sos bir türlü koyulasmiyor. yapacaklara duyurulur.
zeynep
sevgili Zeynep,
Bu beşamel sos zaten çok koyu olmayacak. Alttaki resimlerden de farkedebilirsiniz, koyu olmayan bir sos olması gerekiyor.
Yaklasık 1,5 lt. yazmısım.Kasık olcunuze de baglı bu zira tepeleme olabilir olcunuz vs. gibi.Yakalsık ifadesi ile yazdım.
Ancak siz koyu bir beşemal seviyorsanız o halde 1 lt. sut yeterli olur bu ölçülere.
Sevgiler,
Figen Karavaş
Yorum Gönder