Domatesli Et ve Celtik Pilavi
Merhaba gecenlerde YemekBiz gurubumuzda yazmistim,
celtik'le (kepekli pirinc) nasil ugrastigimi, artik benim icin
cok kolay bir formul oldu bu, bugun sizinle paylasacagim
tarifte yine celtik'e, nasil bulgur muamelesi yaptigimi yazacagim...
Malzemeler
750 gr. dana eti( tercih sizin, koyun-kuzu olabilir)
bol rendelenmis domates ( 7-8 adet)
3 adet sarimsak
1 adet kuru sogan
2 yemek kasik zeytinyag
tuz,karabiber
Bulgur muamelesi yaptigim celtik pilavi icin:
2 kap celtik (esmer pirinc)
2 adet domates
1 adet dolmalik biber
2 adet sarimsak
1 kap et suyu
4 kap su
2 yemek kasik zeytinyag
Nasil mi Yaptim?
Once etlerimi kucuk dogradim, yikadim tencereme koyup pismeye biraktim. Et kendi suyunu saldi, cekti derken pistigini anlayinca dogranmis soganimi ilave ettim 2 kasik zeytinyag ile, soganlar pembelesince sarimsaklarimi dilimledim ve rendelenmis domatesimi ilave ettim, tuz ve karabiber ilavesinden sonra ocagin altini kistim.
Diger tarafta celtik'i yikayip 2 kap celtik icin 4 kap su ilave ederek mikrodalga firina koydum, tam 15 dakikada yenecek kivama geliyor, mikrodalgada celtikler piserken, tavada sogani, biberi, domatesi ve sarimsaklari soteledim, 1 kap etsuyu ile, pistiginden emin oldugum sebzelerin icine mikrodalgada pisirdigim celtikleri ilave ettim, tuz ilave ettikten sonra karistirdim ve demlenmeye biraktim. Her zaman bulgur bulamayan ve celtik'i normal sekilde pisirmek cok vakit aldigi icin bu islem tam bana gore, denerseniz eminim sizlerde keyif alacaksiniz.
Herikisi de cok leziz oldu, birde patates puresi yaptim servise cikarmadan once.
Afiyet olsun.
Zeynep
9 kişi ne demiş, ne sormuş:):
Zeynep'cigim, ellerine saglik. Harikasin sen. Bu aksam ben yine fethiye ve figen'in tariflerini birlestirip, et sote yapacaktim. Ama vaktim yok pek. Zamanimi baska seylerle ugrasarak gecirdim :)
Yarin aksam senin tarifini yapacagim.
Bir ricam var, celtik pirincin pismemis bir resmini koyabilir misin? Tabii vaktin varsa ve firsatin olursa.
Esmer pirinc demissin ama, burada bir kac cesit var. Hangisi oldugunu anlayamadim.
sevgili zeynep..
ben de mikrodalgayi kac watta ayarladigini soracaktim..
eline saglik...
Sevgili Bilginc,
1000 Watta kullaniyorum ben , 1 kap icin 7 dakika yeterli 2 kap icin 15 dakikada harika oluyor, biliyorsun ocakta pisirmeye kalkinca yaklasik 2 saat suruyor belkide daha fazla ve surekli sicak su ilave ediyordum...
Sevgili Mine, aksam eve gidince cekicem resmini, bloga koyarim ardindan...
sevgiler
zeynep
Eline sağlık Zeynepçim,ben hiç yemedim ve yapmadımda böyle pirinçle pilav ama eminim tadıda görüntüsü kadar güzeldir...
bizim evde pilav pek yenmiyor inanmazsiniz! ama bunu bir gun yapim de yedirim artik. beyaz pilavdan daha saglikli oldugu kesin. sagol zeynep, 2 saat esmer pirinc kaynatmaktan kurtulacagim bu mikrodalga isi ile.
Nalancim, beyaz pirinc yerine celtik veya kabuklu pirinc oneriyor hep diyetisyenler, bende istiyordum hep kullanmayi ama celtik gec pisiyor diye sinir oluyordum, mikrodalgada kisa surede pisince degerlendirmek daha kolay oldu, sade pilavda yapiyorum, mikroda pisirdikten sonra, denersen eminim seversin sende
zeynep
zeynepcigim ben bir kere kepekli pirinc aldim, saatlerce pismedi, pisince de birseye benzemedi.
bir daha kesinlikle almam diyordum. sanirim tarifindeki bu pirinc.
mikrodalgada guzel oluyor madem tecrube ettin, bir deneyeyim bakalim.
pilavi cok severim, ama diyette yasak oldugundan yiyemiyoruz.
insallah boyle gusel yapmayi becerebilirsem esimle bayram ediciiiz vallahi...
sevgiler
Zeynep acaroglu
tarifleriniz çok güzel mikrodalga yemekleri ararken tesadüfen buldum ve çok olmazsam bir soru soracağım normal pirinç mikrodalgada nasıl pişirilir? Teşekkürler saygılar...
Merhaba isimsiz ziyaretcimiz :)
tesekkur ederim.
Ben normal pirinci denemedim hic mikrodalga firinda.
Ama sanirim daha kisa surede pisebilir.
Zeynep
Yorum Gönder