Lorlu Salatalık Ezme
Evet Mine’ nin beklediği tariflerden biri daha,
Çok basit, pratik mi pratik bir tarif.
Bir çoğunuz biliyor da olabilir, son derece hafif bir mezedir kendisi.
İçkili sofralarda pek güzel gider , ya da beş çayında minik ekmeklere bile sürülebilir tarzda.
Ben Cafe de bile yapıyorum salata çeşidi olarak.
Ama mutlaka ve mutlaka soğuk olmalı, zira hiçbir tadı kalmaz, soğuk olacak :)
Haftasonu da geldi, belki yaparsınız *:)
Ölçüler çok gelirse yarıya indirin, veya tamamen kendi damak zevkinize göre ayarlayın, sonuçta karışım belli:)
Lorlu Salatalık Ezme
Malzemeler
500 gr. Lor
4-5 adet salatalık
1 demet dereotu
az tuz, limon suyu, kırmızı pul biber
yapılışı
o Salatalıkları rendeleyelim, suyunu süzelim
o Dereotlarını ince kıyalım
o Loru çatalla ezelim
o Tüm malzemeleri güzelce karıştırıp , uygun bir kalıba koyalım
o İstediğimiz şekilde servis yapalım...
Afiyet olsun
Figen
24 kişi ne demiş, ne sormuş:):
figen, tarif cok guzel duruyor hele hele kek kalibinda yapmisin sanirim, o daha da hos olmus servis acisindan daha da guzel duruyor.. kek kalibina nasil sokuyorsun burda ben televizyonda izliyorum... seffaf folyo seriyorlar yaglanmis kek kalibina ardindan da kaliba dokuyorlar.. merak ettim daha az stressiz bir yolu varmi diye...
Naime cim hosgeldin:)
Ben Tupperware in slikon kalıbında yaptım, içine bir sey sermeye gerek kalmıyor, bu kalıpla baskaca seylerde yapıyorum cok pratik oluyor, kalıbı merak edersen sana resmini bulup gonderirim istersen,
sevgilerimle
Figen
Tam yaz yiyicegi. Ellerine saglik. Goruntu de cok guzel.
Sevgilerimle.
Tuhfe cim teşekkür ederim, seni gormek ne guzel bu arada:)
SEvgilerimle,
Figen
ezme çok güzel görünüyor.görür görmez ajandama tarifi yazdım.kısa sürede denemek istiyorum.tarifinde yoğurt yok ama sanki yoğurtluymuş gibi görünüyor.ellerine,kollarına sağlık.
affedersiniz.yine isim yazmayı unuttum.ayten/düzce
Ayten hanımcıgım hosgeldiniz,
Evet loru catalla ezince kıvam alıyor, ayrıca salatalık ile karısınca şekil alması kolaylaşıyor.
Umarım denersiniz ve begenirsiniz,
teşekkür ederim,
Sevgilerimle,
Figen
Figencim hem lezzetli hemde çok şık gözüküyor ellerine sağlık canım sevgiler..
armeda, teşekkür ederim canım, sende epeyce dokturmussun kahvaltı sofranda ellerine saglık:)
Sevgilerimle,
Figen
Çok güzel bir tarif Figen, sayende meze dağarcığımız iyice genişledi. Ellerine sağlık, sevgiler
Tülin cim evet yaa şu sıralar ana yemek yazamıyorum:) Cafe de yaptıklarımdan yazacagım artık, malum evde yemek yapmıyorum artık Cafe den getiriyorum vakit yok.
Teşekkür ederim,
sevgileirmle,
Figen
Figen'cim havalarin sicakligindan evde bu tip lezzetler yeniliyor, ufak ekmeklerle yenicek nefis bir tad. Ellerine saglik canim Tesekkürler tarif icin.
Sevgilerimle
Selamlar,
harika gözüküyor,tadıda çok lezzetlidir mutlaka ellerinize sağlık.
sevgiler,
www.damak-tad.blogspot.com
Özgül cüm evet hele soguk yendiğinde cok hafif oluyor, ben teşekkür ederim ziyaretin için,
Damak tadı teşekkür ederim:)
Sevgilerimle,
Figen
selamlar , bu tarif lorlu peynir yerine labne peynirle olur mu..evde:) labne peynirim var tatile gitmeden kullanmak istedim..sevgiler..fidan
Fidan hoşgeldin:)
Elbette olur hemde harika olur, cunku ben bu tarz tarifi Labne ile yapıp kanepelere suruyorum.Lor yerine Labne kullan, salatalık, kırmızı pul biber ve sarımsak ile tatlandır, dereotunu unutma elbette, ve bu karısımı ekmeklere sür, minik kanepeler yapabilirsin, ben kanepe altı olarak yaparım Labneyle,
İyi tatiller şimdiden, darısı basıma diyelim:)
Sevgilerimle,
Figen
Kalıpta olması keyifli. Rakı masalarımda küçük kalp kalıplarımla yerini alacaktır. Sağol Figen.
Figen hn'cım,
Bizde bşka tarifleri deneriz,hemde
onlardan çok daha güzel olanlarını canım ya.Çok resim çektim ama bir türlü laptopa aktaramadığım için yayınlayamıyorum.Bu yüzden hafta sonuna kaldı,arada bi kontrol edersin canım.Sevgiler,mutlu kal
Gül
www.damak-tad.blogspot.com
Nasıl da güzel duruyor sunum olarak da.Ellerine sağlık. Yaz sıcakları için serinletici bir tarif..
Oya hoşgeldin:)
Yaptıgında bir kadehte benim için alırmısın:)
Gül takipteyim, bakacagım Pazar gecesi:)
Sevgilerimle,
Figen
Evren cim ,
İtalya dan lezzetler bekliyoruz senden, birazdan ugrayacagım sana:)
Sevgilerimle,
Figen
Merhaba Figen,
Bu tarifi geçen hafta yaptım tadı çok güzeldi fakat biraz kuru geldi bana. Acaba salatalıkarı fazla süzüldüğünden olabilir mi?
mayn hoşgeldin:)
muhtemelen suyu cok süzüldü, çünkü homojen bir kıvam alıyordu, salatalıkları elince sık yeterli , cok fazla kurutmaya gerek yok,hafifçe fazla suyunu almalı ve direk lora karıstırmalı, bir sonraki yapışında muhtemelen aradıgın kıvamı yakalarsın,
ellerine saglık ve tarif hahında dusuncelerini paylaştıgın için teşekkür ederim,
sevgilerimle,
Figen
Figencim,
Lorlu ezmeni geçen akşam kuzenime yaptım.Misafirleri vardı benden değişik bir salata çeşidi istemişti bende seninkini
hemencecik yapıp göndermiştim.Şimdi yorumlarını aldım ve sana yazıyorum.Çok çok teşekkür etti,çok beğenilmiş.Bende hemen sana teşekkür edeyim tarifi senden almıştım,asıl teşekkürler senin canım.Ellerine gönlüne sağlık.
Sevgilerimle
Gül
Yorum Gönder