tag:blogger.com,1999:blog-12202636.post115098359966206571..comments2024-01-22T11:28:40.138+03:00Comments on Yemek ve Biz: GöbeteFigen Karavashttp://www.blogger.com/profile/05088758190216749481noreply@blogger.comBlogger33125tag:blogger.com,1999:blog-12202636.post-71035881174853227722011-01-24T14:31:49.740+02:002011-01-24T14:31:49.740+02:00Tatar olupta köbeteyi görünce dayanmak mümkün mü. ...Tatar olupta köbeteyi görünce dayanmak mümkün mü. Harika.. ellerine sağlık canım. Rahmetli annemde çok güzel yapardı.vildan çayanhttps://www.blogger.com/profile/12730176965155829994noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12202636.post-25338636432854073092011-01-24T14:31:13.591+02:002011-01-24T14:31:13.591+02:00Tatar olupta köbeteyi görünce dayanmak mümkün mü. ...Tatar olupta köbeteyi görünce dayanmak mümkün mü. Harika.. ellerine sağlık canım. Rahmetli annemde çok güzel yapardı.vildan çayanhttps://www.blogger.com/profile/12730176965155829994noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12202636.post-30214215085766322202010-05-25T11:57:20.455+03:002010-05-25T11:57:20.455+03:00vallahi bende çok severdim bu göbeteyi istanbulday...vallahi bende çok severdim bu göbeteyi istanbuldayken tatar bir arkadaşım vardı annesi yapardı hep nefis bir börek elerine sağlık.<br />bi ara bende yapsam iyi olacak aklıma gelmişken>:))meleginmarifetlerihttps://www.blogger.com/profile/10097424335517368379noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12202636.post-55854212977776164102009-12-29T19:15:01.578+02:002009-12-29T19:15:01.578+02:00Bir düzeltme yapmak isterim esas adı " Kobete...Bir düzeltme yapmak isterim esas adı " Kobete"<br />sevgilerKuntabakhttps://www.blogger.com/profile/09392948186405138844noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12202636.post-1154615109322793392006-08-03T17:25:00.000+03:002006-08-03T17:25:00.000+03:00Köbeteyi bizde severiz ama tariflerimiz farklı..si...Köbeteyi bizde severiz ama tariflerimiz farklı..sizinkide cok iştah açıcı görünüyor.Ustelik tarifinizi dogum günümde yazmışsınız , enkısa zamanda deneyecegim..Kolay bir tarif isterseniz www.mutfaktakimvar.blogspot.com da..sevgiler...VİLDANhttps://www.blogger.com/profile/02578758106225678184noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12202636.post-1153232604722778992006-07-18T17:23:00.000+03:002006-07-18T17:23:00.000+03:00selam,Göbeteni denedim fakat seninki kadar başarıl...selam,<BR/>Göbeteni denedim fakat seninki kadar başarılı olamadım sanırım görüntü açısından.tadı güzeldi beğenildide yalnız açmasını sanırım<BR/>yapamadım.ilk yapışta acemilik olur dimi.))bundan sonraki yapışlarda umarım seninki gibi güzel olur.<BR/>çok selam<BR/><BR/><BR/>www.damak-tad.blogspot.comDamak Tadıhttps://www.blogger.com/profile/01875876596679388319noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12202636.post-1152295557590046412006-07-07T21:05:00.000+03:002006-07-07T21:05:00.000+03:00isimsiz dostundan sana,merhaba.ilk defa yorum yazd...isimsiz dostundan sana,merhaba.ilk defa yorum yazdığım için kusura bakma zeynep.ben,ayten.düzceliyim.önceden haftada bir hamurişi yapıyordum.ama şimdi üç dört defa yaptığım oluyor.yani bayağı abarttım.hatta bugün yufkadan hem fırında hem tavada börek yaptım. yeni tariflerini sabırsızlıkla bekliyorum.sevgiler.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12202636.post-1152282529772508622006-07-07T17:28:00.000+03:002006-07-07T17:28:00.000+03:00SEvgılı Tugbayazdıkların cok dogru.Oyle guzel bır ...SEvgılı Tugba<BR/>yazdıkların cok dogru.Oyle guzel bır uyumla herkes ısını yapıyor kı, gectıgımız gunlerde anıden habersız mısafırler geldı. Hadı ne ıkram yapalım derken cıgborek dendı ve hepbırlıkte gırıverdık mutfaga kımı yogurdu kımı actı kımı ıcını koydu kımı kenarlarını kestı kımı kızarttı derken bır suru borek cıktı ortaya :)))<BR/>hemde nasıl otomatık herkes.Zeynep M. TÖREhttps://www.blogger.com/profile/09679215103742810940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12202636.post-1152282371211604682006-07-07T17:26:00.000+03:002006-07-07T17:26:00.000+03:00Merhaba Isımsız dostumuz,ne ıyı yapıyorsunuz zıyar...Merhaba Isımsız dostumuz,<BR/>ne ıyı yapıyorsunuz zıyaretlerınızle bızıde sevındırıyorsunuz. Tatar hamursuz doymaz dıye bosa dememısler degılmı?<BR/>Bızım evde de aynı sorun var, en zahmetlı yemegıde yapsam hamur ısı kadar hora gecmıyor nedense.<BR/>Tekrar tesekkur ederım.Zeynep M. TÖREhttps://www.blogger.com/profile/09679215103742810940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12202636.post-1152237132235933722006-07-07T04:52:00.000+03:002006-07-07T04:52:00.000+03:00merhaba.göbete benim de çok sevdiğim bir börek.bab...merhaba.göbete benim de çok sevdiğim bir börek.babam tatar,ben de hamurişlerini çok severim.on çeşit yemek olsa,bir çeşit hamurişi olsa,hamurişini tercih ederim.ilk sizin sitenizi Kırım başlığında Google'da bulduğum sitelerdeki çiğ börek tariflerini araştırırken buldum.sayfanızı beğeniyorum ve sık sık ziyaret ediyorum.<BR/><BR/>Başarılar...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12202636.post-1152206951169414012006-07-06T20:29:00.000+03:002006-07-06T20:29:00.000+03:00Gobete de cok guzel gozukuyor ama esas beni gulums...Gobete de cok guzel gozukuyor ama esas beni gulumseten 'herkes kollarini sivayip mutfaga daliyor' cumlesi oldu. <BR/>Tatar tanidiklarimin mutfaklarini<BR/>lezzetli yemeklerinden daha cok ozledigimi farkettim. Disiplinli ve hiyerasik bir isbolumu ve muthis bir calisma uyumu olurdu o mutfaklarda. Kuslukler gozardi edilirdi. Buyukler , kucukler herkes gorevini bilir. Bir yandan haril haril calisilir, bir yandan bilmeyenlere ogretilir. Gereksiz muhabbet yapilmaz, her yemek ciddiyetle yapilir. Normalde 2 kadin ayni mutfaga girdiginde kesin bir surtusme cikar derler halbuki. Tatar mutfaklarinda nasil oluyorsa 10 kadin da olsa hicbir sorun olmazdi..Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12202636.post-1152107493254298722006-07-05T16:51:00.000+03:002006-07-05T16:51:00.000+03:00Evrencim, dogru soyluyorsun yagli bir borek ama ku...Evrencim, dogru soyluyorsun yagli bir borek ama kullanilan yag cok onemli esasinda tam anlami ile tereyag ile yapilsa cok iyi gidiyor ama baska yaglar devreye girince biraz tadi degisiyor. Yemeye doyamiyor insan degil mi?<BR/>Bende once cok yemeyecegim derim sonra bakmisim luplemisim bir cogunu :)))<BR/>Tesekkur ederim.Zeynep M. TÖREhttps://www.blogger.com/profile/09679215103742810940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12202636.post-1152102243575278472006-07-05T15:24:00.000+03:002006-07-05T15:24:00.000+03:00Zeynepçiğim, biz de tatarlık yok ama annem çok güz...Zeynepçiğim, biz de tatarlık yok ama annem çok güzel öğrenmiş bu böreğin yapımını ve çok lezzetli yapar. Biraz ağır gelir çok yiyemem ama tadına da doyamam. Ellerine sağlık canım. Sevgiler<BR/>EvrenTuz ve Biberhttps://www.blogger.com/profile/09306393973264243997noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12202636.post-1152026931467884242006-07-04T18:28:00.000+03:002006-07-04T18:28:00.000+03:00Minecim, ben zaten hamur işlerinin hepsini çok sev...Minecim, ben zaten hamur işlerinin hepsini çok severim, uzakta iken ıyı ıdı bu kadar kaptırmıyordum kendımı sımdı bıraraya oyle cok gelınıyorkı her seferınde herkes aynı anda kolları sıvayıp mutfaga dalıyorlar. KKonuklar ev sahıbı aynı anda ve bırsuru sey uretılıyor. Sonrada afıyetle yenıyor. Kılo vermeyı unutacagım zaten ben bu gıdısle. Yolunu bu taraflara dusur yapar yerız göbeteleri .Zeynep M. TÖREhttps://www.blogger.com/profile/09679215103742810940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12202636.post-1151943656340523112006-07-03T19:20:00.000+03:002006-07-03T19:20:00.000+03:00Ah be Zeynep, adam gibi gobete yemeyeli, yani baba...Ah be Zeynep, adam gibi gobete yemeyeli, yani babaannem ve diger gobeteci akrabalar/ arkadaslari vefaat edeli yaklasik 20 yil oldu. O kadar sIk yapilirdi ki bizim evde. <BR/><BR/>Bütün börekleri cok severim de, gobete deyince akan sular durur. Annem bazen filo veya baklavalik yufka ile deniyor ama i-ih. Ayni tat degil, ama nefis köreltmeye yetiyor yine de. Artik Tatarlarin arasinda olduguna göre, baska seylerde yaparsin degil mi? Vallahi o kadar makbule gececek ki...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12202636.post-1151752153786153622006-07-01T14:09:00.000+03:002006-07-01T14:09:00.000+03:00biscuit gel konugum ol birlikte yiyelim, ne dersin...biscuit gel konugum ol birlikte yiyelim, ne dersin?<BR/>Tesekkur ederim canim.Zeynep M. TÖREhttps://www.blogger.com/profile/09679215103742810940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12202636.post-1151751266837796122006-07-01T13:54:00.000+03:002006-07-01T13:54:00.000+03:00gercekten cok degisik bisey eline saglikkkmidene s...gercekten cok degisik bisey <BR/>eline saglikkk<BR/>midene saglikkkkkkk:)vintage biscuithttps://www.blogger.com/profile/15262395618063459687noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12202636.post-1151736134482876302006-07-01T09:42:00.000+03:002006-07-01T09:42:00.000+03:00Sevgili Fethiyepirinc miktari bir subardaginin 3/4...Sevgili Fethiye<BR/>pirinc miktari bir subardaginin 3/4 u kadardi. Tam bir bardak degil. Yag olarak eskiden tamami ile tereyag kullaniliyormus. Yag cok gidiyor. Cunku bekletilen yufkalari yaglama isleminde gerekiyor. Simdilerde piyasadaki bazi zeytinyagli margarinlerin icine biraz tereyag koyup yapiyorlar. Cunku tereyag epey bir yekun tutuyor. Yaklasik 3 su bardagina yakin yag kullaniliyor. <BR/>Gobetenin alt kati 18 sira, ust kati 15 sira denk geldi. <BR/>Baklava gibi 40 kat olamadi :)))<BR/>Insallah birgun yolun buralara duser sana gobete ikram ederim.<BR/>Tesekkur ederim.Zeynep M. TÖREhttps://www.blogger.com/profile/09679215103742810940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12202636.post-1151735727070558402006-07-01T09:35:00.000+03:002006-07-01T09:35:00.000+03:00Merhaba Behiye, tavuklusuda cok hos hatta bir kere...Merhaba Behiye, <BR/>tavuklusuda cok hos hatta bir keresinde sevgili Mine tavuk cigeri ile yapildigini soylemisti bana. Tavuk cigerli hic yemedim.Ama tavuklusuda cok leziz. Ama benim favorim kiymali nedense :))<BR/>Tesekkur ederim.Zeynep M. TÖREhttps://www.blogger.com/profile/09679215103742810940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12202636.post-1151684532612760892006-06-30T19:22:00.000+03:002006-06-30T19:22:00.000+03:00Zeynep abla, boyle bir borek sunup da kacmak yok! ...Zeynep abla, boyle bir borek sunup da kacmak yok! ;) bir kac sorum var ;)<BR/><BR/>pirinc ne kadar konacak? herhalde cok az?<BR/><BR/>peki, araya konan yaglar zeytinyagi mi yoksa erimis tereyag mi? eminim olcmemissinizdir ama kurutulmus yufka kullanildigina gore cok yaglamak gerekir diye dusundum, oyle mi?<BR/><BR/>Bir de, kac kat acildi bu borek?<BR/><BR/>Inan olsun cok guzel gozukuyor, canim cekti! :) Ellerinize saglik. Yiyenlere afiyet olsun.fethiyehttps://www.blogger.com/profile/03986653087719504139noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12202636.post-1151684087406082832006-06-30T19:14:00.000+03:002006-06-30T19:14:00.000+03:00Merhaba Zeynep, ben herhalde ortaokul çağlarındayd...Merhaba Zeynep, ben herhalde ortaokul çağlarındaydım bunu dayımlarda yediğimde, yengem tavuklusunu yapmıştı. Annem abaza olduğu için ben onlara has bir şey diye düşünüyordum. Halbuki yengem tatar, sen yazınca hatırlamış oldum bu ayrıntıyı:) Eline sağlık, çok güzel gözüküyor.Behiyehttps://www.blogger.com/profile/05309778787542959701noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12202636.post-1151680052587035222006-06-30T18:07:00.000+03:002006-06-30T18:07:00.000+03:00merhaba Defne,Halanin yaptigi usulde kolay iyi fik...merhaba Defne,<BR/>Halanin yaptigi usulde kolay iyi fikir cunku buyuk hamur acmak kisiyi yoruyor cunku. Ayrica keserken gobete zor oluyor pogaca gibi olunca dagilmadan servisi daha kolay olur. Tesekkurler, halana selamlar.<BR/><BR/>Sevgili Ycurly, Houstonda' da durum ne? Sicaklar nasil? Eskisehiri sevdim ben gunduz sicak olsa bile aksamlari cok serin havasi. Bu sene yolun dusmuyormu buralara hadi gel, birlikte yapar yeriz :)))Zeynep M. TÖREhttps://www.blogger.com/profile/09679215103742810940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12202636.post-1151679682762796612006-06-30T18:01:00.000+03:002006-06-30T18:01:00.000+03:00EVcilkedicim, sende farketmissin, Cogunluk bana bu...EVcilkedicim, sende farketmissin, Cogunluk bana bunu soyledi evet ben kendi kulturumuzun yemeklerine tatlarina cok duskunum. Bunlari bloglarda paylasarakda yeni nesillerin ogrenmelerine bir nebze elci oluyoruz hepimiz degil mi? <BR/>Nisasta sayesinde baklava gibi yerken aldigin hazzi hissediyorsun zaten. <BR/>Tesekkur ederim.<BR/><BR/><BR/>Sevgili Munevver, tavuklu da yedim ama kiymali ve pirincli benim favorim. Emailin bana ulasmadi. Yenilermisin zeynepyemekvebiz@gmail.com adresime.<BR/>Tesekurler.Zeynep M. TÖREhttps://www.blogger.com/profile/09679215103742810940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12202636.post-1151679461859774362006-06-30T17:57:00.000+03:002006-06-30T17:57:00.000+03:00Sevgili Nezaket esasinda yagli bir borek, nisasta ...Sevgili Nezaket esasinda yagli bir borek, nisasta ile aciyorsun ama yaglama isi cok fazla. Fakat kullanilan yag kaliteli olunca ipek gibi oluyor kesinlikle rahatsiz etmiyor yiyen kisiyi.<BR/>Tesekkur ederim.Zeynep M. TÖREhttps://www.blogger.com/profile/09679215103742810940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12202636.post-1151679401439695752006-06-30T17:56:00.000+03:002006-06-30T17:56:00.000+03:00Tijencim iletecegim Zubeyde halaya bu notunu. Cok ...Tijencim iletecegim Zubeyde halaya bu notunu. Cok becerikli inan. Evet Gobete ve manti icine ozel seyler koyuyorlar bazen sans olsun gibilerinden. Eminim kulaklari cinlamistir. <BR/><BR/>Tesekkur ederim.Zeynep M. TÖREhttps://www.blogger.com/profile/09679215103742810940noreply@blogger.com