tag:blogger.com,1999:blog-12202636.post112903874451163326..comments2024-01-22T11:28:40.138+03:00Comments on Yemek ve Biz: Figen Karavashttp://www.blogger.com/profile/05088758190216749481noreply@blogger.comBlogger34125tag:blogger.com,1999:blog-12202636.post-70646071503961196582010-08-16T23:51:53.237+03:002010-08-16T23:51:53.237+03:00afiyet seker olsun:)ellerinize saglık ne guzel yap...afiyet seker olsun:)ellerinize saglık ne guzel yapmıssınız mis gibi olmustur:) ben henuz yapamadım ama yarın ya da bu hafta yapacagım az saglık sorunum var atlatayım yapacagım.<br />Muhallebi olarak isterseniz hazır sakızlı muhallabi kullanabilirsiniz ya da bana mail adresi verirseniz size evde yapılanbir tarif atabilirim.<br />ya da sizi bizim yemek mail grubumuza davet edebilirim orada maillerle paylasımda bulunuyoruz yahoo grup.<br />sevgiler,FİGEN KARAVAŞhttp://www.yemekbiz.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12202636.post-8660874365117238352010-08-16T23:49:29.446+03:002010-08-16T23:49:29.446+03:00selam ben dün geceden--- Klasik Cevizli Güllaç---t...selam ben dün geceden--- Klasik Cevizli Güllaç---tarifinizi denedim sadece şekerini biraz daha az koydum.ilk denememdi.bu akşam da yedik ve çooooooooooooook beğendik.tşk ederim.<br />muhallebili güllaçta muhallebi için hangi tearfi kullanalım ve onun süt ölçüsü nasıl olacak acaba...............canikomhttps://www.blogger.com/profile/03857789389573515670noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12202636.post-84470373070754552312010-08-15T23:04:25.358+03:002010-08-15T23:04:25.358+03:00canikom; hosgeldiniz:)
Evet benim için olcule rbun...canikom; hosgeldiniz:)<br />Evet benim için olcule rbunlar, rahatlıkla yapabilirsiniz sadece tatlı sevmiyorsanız sekeri belki azıcık azaltabilirsiniz ama bunlar tamamen damak tadına baglı.Bugune ve girdim o yuzden henuz yanıtlayabiliyorum sizi.Yaptınız mı bu arada?<br />sevgiler,<br /><br />FigenFİGEN KARAVAŞhttp://www.yemekbiz.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12202636.post-13023786418115122112010-08-14T01:30:05.885+03:002010-08-14T01:30:05.885+03:00selam hepsi çok güzel....
Klasik Cevizli Güllaç ( ...selam hepsi çok güzel....<br />Klasik Cevizli Güllaç ( Temel Güllaç Ölçülerim diye belirtmişsiniz .bu ölçüler tam geliyor değil mi.ilk defa yapıcağım 6güllaçtan yapıcağım ölçüleri yarıya indireceğim değil mi.tşk edrimcanikomhttps://www.blogger.com/profile/03857789389573515670noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12202636.post-82215368837060828432010-08-13T17:50:22.628+03:002010-08-13T17:50:22.628+03:00Esra cım eger bohca yapmak istersen;
Buyuk yufkayı...Esra cım eger bohca yapmak istersen;<br />Buyuk yufkayı al tepsi içine ustune sıcak sut dok o hemen yumusayacak onu hemen sagdan soldan yukardab ve asagıdan katlayıp bir bohca yap.ortasına harcını koy ceviz vs sonra onu capraz yonlerden yin ortada katla hemen al eline ve ters sekilde tepsiye koy diğerleirni de bu sekilde yap ve yn yana diz tepsiye sonra kalan sutu dok ustune ama cok fazla sut ceker baktın cekmiş ve kuru kalmıs hemen sut ilave et asla cekinme bol sutlu iyi olur elinde sut bitmişte olsa yeniden sekerli sut yap ekle ustlerine ki kurumasın.Sogumaya yakın strech film sar tepsye ustu hava alıpta kalın sert olmasın yaprak ok.<br />baska takıldıgın yer olursa sor canım,FİGEN KARAVAŞhttp://www.yemekbiz.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12202636.post-91619404843811009752010-08-13T17:43:42.134+03:002010-08-13T17:43:42.134+03:00Figencim güllaç yaprağı büyük tepsi kadar onu önce...Figencim güllaç yaprağı büyük tepsi kadar onu önce resimdeki gibi dikdörtgen şekilde katlıyoruz(oksa kesiyormuyuz ) sonra iç malzeme sonra ıslatıyor muyuz canım o başlangıcı anlayamadım...<br />tşkAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12202636.post-1152761502065216862006-07-13T06:31:00.000+03:002006-07-13T06:31:00.000+03:00I have been looking for sites like this for a long...I have been looking for sites like this for a long time. Thank you! <BR/><A HREF="http://domain-name-registration-ecommerce-free-domain-name-webhosting.domain-names-5.info/hymn-sheet-music-public-domain.html" REL="nofollow">»</A> <A HREF="http://auto-insurance.car-insurance-rate-5.info/Buy-Cheap-Automobile-Insurance-Company.html" REL="nofollow">»</A>Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12202636.post-1130045678967024542005-10-23T08:34:00.000+03:002005-10-23T08:34:00.000+03:00Güzide ciğim,Sarma şeklinde yapmakta cok iyi fikir...Güzide ciğim,<BR/>Sarma şeklinde yapmakta cok iyi fikir. Ben ertesi gün Lezzet dergisi alınca keske sarma seklinde de yapsaydım dedim oylede cok hos olmustur bence.Ellerine saglık ve afiyet olsun:)<BR/><BR/>Sevgilerimle<BR/>FigenZeYNePhttps://www.blogger.com/profile/13752093153228500511noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12202636.post-1130014584441396122005-10-22T23:56:00.000+03:002005-10-22T23:56:00.000+03:00Figen, bugun denedim muhallebili olani. Tarifini t...Figen, bugun denedim muhallebili olani. Tarifini tam animsayamadim, bohca seklinde kaselerde ne kadar bekletecegimizi:) O nedenle her yapragi ikiye bolup, icine sarma ici koyar gibi muhallebi koyup oyle sardik. Kalabalik iftar yemegi sonrasinda cok begenildi. Biz 1 paket gulac icin, 1 olcu yalancı tavuk gogsu yaptik. Bir dahaki sefere muhallebisini daha kati ve daha fazla (1,5 olcu) yapmaya karar verdik. <BR/><BR/>Harika tarif icin cok tesekkurler.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12202636.post-1129881998721952742005-10-21T11:06:00.000+03:002005-10-21T11:06:00.000+03:00Sevgili Betül cok mutlu oldum güzel olmasına ve yo...Sevgili Betül cok mutlu oldum güzel olmasına ve yorumunu paylaşmana:) Terşekkür ederim ve ellerine sağlık:)<BR/><BR/>Afiyet olsun,<BR/>Sevgilerimle<BR/>FigenZeYNePhttps://www.blogger.com/profile/13752093153228500511noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12202636.post-1129880234412104502005-10-21T10:37:00.000+03:002005-10-21T10:37:00.000+03:00merhabaaa.ben betül..güllac tarifinizi dün tekrar ...merhabaaa.ben betül..güllac tarifinizi dün tekrar denedim.ve sonuç çok daha güzel oldu.dün sadece denemek için ve 2 kişi olduğumuzuda düşünerek az yapmıştım.bu gün tekrar yapıcam inşallah:))bu gün daha güzel olacağından eminim.çooook teşekkür ederim figen hanım böyle bir tarii ve özelliklede sunuş şeklini(bu çok daha hoşuma gitti)paylaştığınız için...vede soruma cevap verip yardımcı olduğunuz için..Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12202636.post-1129707731292653512005-10-19T10:42:00.000+03:002005-10-19T10:42:00.000+03:00Tülay cım ellerine sağlık. Evet hazır kullanılacak...Tülay cım ellerine sağlık. Evet hazır kullanılacaksa koyu olması için sütün azalması gerekir sen yarı yarıya demişsin cok güzel oldu bunu da ögrendik teşekkür ederim sağol..<BR/><BR/>Betül hoşgeldin :)<BR/>Güllaç markaları değişiyor yapraklar cok ince ise olabilir.<BR/>Ama bence süt seninde dediğin gibi sıcaktır sıcaksa şayet hızlı olmak gerekli , ama ılık olursa cok daha makbul.<BR/>Bence sonraki denemede ılık hazırla küçük parmagın ile test et yoğurt mayalar gibi elini hafif yaksın .Evet bu sekilde de hemen yumusamıyor bekleyeceksin biraz, ve sonra yavas yavas şekil alacak merak etme olurmu.<BR/>Ama bu şekilde yapınca parçalanmaz asla sadece bohça yaparken biraz gec olur o kadar ama sonuç başarılı olur. <BR/><BR/>Umarım 2. denemende olumlu sonuç alırsın ve yorumunu beklerim yine:)<BR/><BR/>Sevgilerimle<BR/><BR/>FigenZeYNePhttps://www.blogger.com/profile/13752093153228500511noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12202636.post-1129638730327524392005-10-18T15:32:00.000+03:002005-10-18T15:32:00.000+03:00bu arada ben betül yukarıdaki yorumun sahibi:))bu arada ben betül yukarıdaki yorumun sahibi:))Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12202636.post-1129638617896384602005-10-18T15:30:00.000+03:002005-10-18T15:30:00.000+03:00figen hanım merhaba..ben bloğunuzu uzun süredir ta...figen hanım merhaba..ben bloğunuzu uzun süredir takip ediyorum..ellerinize sağlık çok güzel şeyler yapıyorsunuz..bu muhallebili güllacı görünce hemen yaptım.fakat ben bohça şekline getiremedim güllaçlarımı:((daha ilk aşamada yani.sütmü sıcak geldi acaba?parçalandı.biraz soğumasını bekledim bu seferde katlanmadı:((bende borcama kat kat yaptım muhallebiyide araya yaydım mmmm mükemmel oldu..ama yardımcı olursanız sevinirim çünki tekrar deniycem.tek tek daha hoşuma gitti..şimdiden teşekkürler..Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12202636.post-1129548052016411462005-10-17T14:20:00.000+03:002005-10-17T14:20:00.000+03:00muhallebili güllacı denedim harika oldu. hazır sak...muhallebili güllacı denedim harika oldu. hazır sakızlı muhallebi ile yaptım yanlız süt oranını azaltmak gerekiyor yarı yarıya.şimdi sırada elmalı var bu hafta da o denenecek<BR/>tülayAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12202636.post-1129281238372872962005-10-14T12:13:00.000+03:002005-10-14T12:13:00.000+03:00Nalan cım olur herhalde ? ama o pudingler bilgiğim...Nalan cım olur herhalde ? ama o pudingler bilgiğim kadarıyla biraz sulu oluyor. Ve bu Güllaç ta cok sulu olmamalı .Ya benim muhallebi tarifimi yap yada hazır yapacaksan süt oranını yarım bardak az tut derim..<BR/>Ve kuplarda yapacağın için kup a süt koydun kapat üstünü kurumasın sonra bak yine süt koy.Hatta ertesi güne bırakacaksan şayet servis öncesi mutlaka süt ile ıslat olurmu aynı gün sorun olmuyor ama ertesi gün kuruyabilir dikkat et.<BR/><BR/>Şimdiden kolay gelsin,<BR/>Sevgilerimle<BR/>FigenZeYNePhttps://www.blogger.com/profile/13752093153228500511noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12202636.post-1129270739772658242005-10-14T09:18:00.000+03:002005-10-14T09:18:00.000+03:00zeynep abla,Turk bakkalda gullac var. Sen epey bir...zeynep abla,<BR/>Turk bakkalda gullac var. Sen epey bir uzak oturuyormussun. O kadar benzin yakacagina www.yiyelim.com adresine bir bak istersen. Orada fiyatlar Turk markete gore daha ucuz nasil oluyorsa artik. <BR/>Ben bugun aldim ama hayatimda hic gullac yapmadim. Tadini cok severim. Mutlaka bu tariflerden birisini denemeliyim. Tesekkurler Figen.ycurlhttps://www.blogger.com/profile/01208430731451987571noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12202636.post-1129252324423063002005-10-14T04:12:00.000+03:002005-10-14T04:12:00.000+03:00Figen ellerine sağlık bende cumartesi günkü iftar ...Figen ellerine sağlık bende cumartesi günkü iftar misafirlerime sakızlıyı yapmaya karar verdim ,şu puding tarzı hazır paketlerdeki muhallebiden yapıp koysam olur herhalde ne dersin?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12202636.post-1129203503715310062005-10-13T14:38:00.000+03:002005-10-13T14:38:00.000+03:00pirinc kagidi hk fikir verdigin icin bin yasa Feth...pirinc kagidi hk fikir verdigin icin bin yasa Fethiye, aklima hic gelmezdi.daha gecen yedim durume benzer bir yemek pirinc kagidi kullanilarak yapilmis.bu hafta sonu deneyecegim.aslinda markette neler yok nasil kullanildiklarini da ogrensem,yavas yavas kesfediyorum hergun bir seyler ogreniyorum:)<BR/>Gulnara (Jp)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12202636.post-1129183220190048812005-10-13T09:00:00.000+03:002005-10-13T09:00:00.000+03:00Tülay'cım denersen yazarmısın nasıl olduğunu beğen...Tülay'cım denersen yazarmısın nasıl olduğunu beğenip beğenmediğinizi ? Teşekkür ederim ,<BR/><BR/>Hatice cim mutlaka yap ve ekle siteye:)<BR/><BR/>Asistente hoşgeldin:)<BR/>Yorumlarda yazdım Fethiye nin bir önerisi var pirinç kağıtları diye belki ondan bulur yaparsın..<BR/><BR/>Teşekkür ederim ziyaretiniz için<BR/><BR/>Sevgilerimle<BR/>FigenZeYNePhttps://www.blogger.com/profile/13752093153228500511noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12202636.post-1129139011193935942005-10-12T20:43:00.000+03:002005-10-12T20:43:00.000+03:00Elmali gullac hic duymamistim, guzel olmali cunku ...Elmali gullac hic duymamistim, guzel olmali cunku gullacin kotusu olmaz:) cok severim, insallah buralarda da vardir alir yapariz.<BR/>Ellerinize saglik..Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12202636.post-1129126095541440312005-10-12T17:08:00.000+03:002005-10-12T17:08:00.000+03:00hepsi de birbirinden güzel figen, ellerine sağlık....hepsi de birbirinden güzel figen, ellerine sağlık...güllacı çok sevmem rağmen henüz siftah edemedim:( şimdi bu görüntüleri görünce yapmak için sabırsızlanıyorum..benim yaptığım bir çeşitte var,yiyenler çok beğeniyor,en kısa zamanda yapıp eklemeliyim:)<BR/>sevgiler...Haticehttps://www.blogger.com/profile/11640346155441095906noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12202636.post-1129108111308593722005-10-12T12:08:00.000+03:002005-10-12T12:08:00.000+03:00figen ciğim ellerine sağlık harika görünüyor gülla...figen ciğim ellerine sağlık harika görünüyor güllaçların. bende hafta sonu yapacağım inşallah. kaymaklısını yemiştim ama muhallebili ve elmalısını hiç yememiştim. her iki çeşidini de deneyeceğim.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12202636.post-1129105564316050852005-10-12T11:26:00.000+03:002005-10-12T11:26:00.000+03:00Şule cim,Evet hadi ekleyin sizde ne güzel Ramazan ...Şule cim,<BR/>Evet hadi ekleyin sizde ne güzel Ramazan esintisi oluyor :) Bekliyorum en yakın zamanda.<BR/><BR/>Sibel cim hangisinden istersen başla canım. OOO demekki sende yapacaksın artık ben senin değişik tarifini merak ediyorum ? Acaba kızartacakmısın ? Yoksa dordurma, kaymakmı ? Hadi artık kızlar yapın ve sitelerinize ekleyin ama:)<BR/><BR/>Sevgilerimle<BR/>FigenZeYNePhttps://www.blogger.com/profile/13752093153228500511noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12202636.post-1129104670597827402005-10-12T11:11:00.000+03:002005-10-12T11:11:00.000+03:00Amanın bunlar da nedir? İstediğimizden başlayabili...Amanın bunlar da nedir? İstediğimizden başlayabilir miyiz Figencim:)) Ellerine sağlık canım yaa, çok emek vermişsin! Dayanamıyorum, bu akşam markete uğrayıp alıyorum ve yarın güllaç yapıyoruuum!Sibelhttps://www.blogger.com/profile/09510641102593077480noreply@blogger.com